gosja 12.09.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Poszukiwań ideału ciąg dalszy.. Miłość od pierwszego znalezienia- Klif z MG Projekt http://mgprojekt.com.pl/domki/klif/index.php Nadal kierujemy się kilkoma kryteriami- dach dwuspadowy, dodatkowy pokój na parterze, mała łazienka na parterze, kotłownia na piec na paliwo stałe (eko-groszek).. Martwi mnie jednak koszt tych lukarn- jak myślicie czy będzie znaczący, biorąc pod uwagę, że odpadają okna dachowe (zostawiłabym tylko jedno na klatce schodowej) a sam dach byłby pokryty blachodachówką... A może znajdę tu osobę/osoby budujące lub mieszkające już w Klifie?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 14.09.2009 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 delikatnie podnoszę temat- czy rzeczywiście nikomu nie podoba się ten projekt, nikt go nie buduje, nikt nie mieszka w gotowym Klifie?..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 15.09.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Domek fajny. Mały, zwarty i ładny dla oka. Faktycznie te lukarny mogą podrożeć inwestycje. Gdybym się miał czepiać to ewentualnie do niezbyt ustawnego i moło fajnego hallu. No i ta spiżarka pod schodami średnio przekonuje, ale jak ją dobrze zrobią to może... Mnie osobiście brakuje garażu, ale rozumiem, że dla Was nie jest to priorytet. Zastanawiam się gdzie szanowny architekt zamierza umieścić komin w kuchni bo jakoś nie raczył zaprojektować (przynajmniej na rysunkach rzutów i na elewacji nie widać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 16.09.2009 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 hmmm, z tym kominem, rzeczywiście- szukaliśmy go na rzutach i nic.... chyba napiszę do MGProjekt pytanie, jak rozwiązali usytuowanie komina co do garażu- tyle lat stały samochody na bylejakim parkingu, że jak sobie teraz postoją za ogrodzeniem, to będzie mistrzostwo świata haha mamy w planach dostawienie do boku domu wiatkę z pomieszczeniem gospodarczym, i to stanowczo wystarczy w kwestii aut i narzędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 17.09.2009 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 w MGProjekt milczą.....może zapomnieli o tym kominie w kuchni ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 02.01.2010 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 dyskretnie podnoszę temat- nadal potrzebne opinie co do projektu KLIF a może odezwą się inwestorzy..?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 02.01.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Domek śliczny, bardzo funkcjonalny tylko to na pewno nie jest kotłownia na paliwo stałe. Jest za mała. Na rzutach piec jest przystawiony do ściany ale w rzeczywistości za piecem jest mnóstwo rur, kabli, przewodów i nie wiadomo czego. Poza tym przepisy określają minimalne odległości pieca od ścian ale nie pamiętam i nie chce mi się teraz szukać. A gdzie skład paliwa? Tutaj podobny domek tylko z większą kotłownią: http://www.dobreprojekty.pl/projekt_BW01.html Co prawda jest z garażem, ale z garażu można zawsze zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 06.01.2010 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 rzeczywiście martwi nas wymiar tej kotłowni... a BW01- dosłownie wczoraj przypadkiem wpadłam na ten projekt i analizuję dzięki za opinię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 10.03.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Bardzo mi się Klif podoba. Sama się nad nim zastanawiam. Komin w kuchni na pewno prędzej czy później się znajdzie. Małe pomieszczenie gospodarcze? Na paliwo stałe pewnie tak, chociaż piec spokojnie się zmieści a węgiel czy drewno i tak trzyma się "gdzieśtam". Minusy (według mnie): - mało ustawna łazienka na górze. Jeżeli pralka nie będzie w PG na dole, to trzeba chyba będzie pewnie kombinować, żeby wszystko upchnąć na górze. Ale to szczegół. - nie wiem czy nie zmieniłabym wyjścia na taras na szersze a z okna bym zrezygnowała... Ale to moja osobista wizja... - dosyć skomplikowane tłumaczenie jak z salonu dostać się do kibelka. Ale zawsze można zaprowadzić, nie? Plusy: - wyjście z sieni prosto na schody! Dla mnie genialne. Po pierwsze: dzieci i goście dzieci nie będą przełazić przez salon, kuchnię i coś tam jeszcze, żeby wejść na górę. Po drugie: schody stanowią bardzo ładny element domu i dobrze je pokazać, mimo, że oglądający nie ma interesu, żeby po nich łazić, bo idzie na salony na kawkę. - dyskretne wejście do gabinetu, dzięki czemu może on pełnić rolę sypialni. - wykusz przy kuchni, który jest uroczą jadalnią. - możliwość zamknięcia kuchni Ogólnie, według mnie, bardzo udany projekt. Domek jest mały a bardzo funkcjonalny. Nie wiem dlaczego tak mało osób go buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosja 27.07.2010 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 ja byłam w KLIFIE zakochana, ale jednak ma dość małe pomieszczenie gospodarcze na paliwo stałe (chcemy ogrzewać piecem na ekogroszek) stąd kolejne poszukiwania i bingo- M131 Konrada Matuszewskiego. Dzięki Jagna za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotka_z 14.03.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 witam, czy ktoś się zdecydował na budowę z projektu Klif? Przyznam, że mi się podoba, tylko chciałabym mieć jeszcze garaż na dwa auta. Może ktoś w ramach adaptacji dołożył garaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beniadaw 17.03.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 witam czy ktos buduje dom klif ja bede go budowac i chcialabym wiedziec czy ktos jeszcze go buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edziagor 22.04.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) Mój Klif tak wygląda http://www.domoweklimaty.pl/projekty-domow/z_poddaszem/projekt-761_klif mieszkam w nim już 2 lata, tylko zrezygnowaliśmy z piwnicy. Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez Edziagor Przy okazj postaram sie wrzucic kilka zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts