Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie oddać nienoszoną już odzież? Szczecin

iness650

Recommended Posts

Wielkimi krokami zbliża się moja przeprowadzka do nowego M. W czasie szturmu na szafę stwierdziłam, że nie będę zabierać ze sobą za małych, za dużych,niepasujących mi do niczego ciuchów. Nie chcę ich też tak poprostu wyrzucić do śmieci. Niektóre są całkiem nowe.

Czy ktoś zna może miejsce gdzie można oddać ciuchy potrzebującym?

Proszę o namiary (mogą być na prv), najlepiej w Szczecinie lub okolicach.

poszukaj w google punktu opieki społecznej lub pck w swoim mieście.

my oddajemy do opieki społecznej nienoszone ciuchy (teraz ponieważ mieszkamy w małej miejscowości - w dużych miastach są specjalny duże "skrzynki" oznaczone PCK i tam też można wrzucać odzież, obuwie, pościel itp. Gdy mieszkaliśmy w Olsztynie u nas na osiedlu stała taka skrzynka PCK - przy koszach do segregacji odpadów ;-) i wtedy do niej się wrzucało - może i u Ciebie w mieście będą podobnie zlokalizowane).

http://katalog.pf.pl/Szczecin/Domy-i-O%C5%9Brodki-Pomocy-Spo%C5%82ecznej-W16G15B10026P0R10A-m14.html

u nas zniknęły kontenery na odzież. (już mi nawet wszystko jedno, co kto z tym robi, wyrzucić na śmieci szkoda)

Poskarżyłam się koleżance, ze nawybierałam ubrań ( garnitury małża, koszule, stare jeansy) i nie mam teraz co z tym zrobić i zaoferowała się, ze zabierze to do szpitala.

Podobno czasami trafiają pacjenci tak ubrani, że ciuchy nadają się tylko na śmieci.

A jeśli masz rzeczy w świetnym stanie możesz też pogadać w szmateksie, słyszałam, ze można tam sprzedać. :lol:

Myślę, że większą satysfakcję sprawi mi oddanie tych rzeczy komuś potrzebującemu kto to doceni. Zwykła ludzka wdzięczność znaczy w tym wypadku dla mnie więcej niż pieniądze, które mogłabym za te ciuchy dostać.

Kilka lat temu zawiozłam swoją nieużywaną odzież do domu zastępczego gdzieś na wiosce, wiedząc że są tam dziewczyny na które ciuchy będą pasowały. Zaprosili mnie na herbatę :) Pamiętam to do dziś.