gregorygj 13.09.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Witam wszystkich. Mam problem odnoście właśnie cieknącego tarasu. sprawa wygląda tak, że na jednej stronie budynku parę lat wstecz były schody do ganku ( budynek na wysokich piwnicach 1 piętrowy) a nad tym gankiem znajdował się taras. No i w późniejszych latach zdecydowaliśmy się tą klatkę schodową zabudować tak aby na nie padał ani śnieg ani deszcz. zrobiona została ściana boczna z oknami i frontowa z łukiem. Automatycznie po zasklepieniu nasz taras się powiększył, zostały dołożone płytki i teraz na łączeniu starego tarasu z nowa jego częścią. po prostu podczas deszczu przemaka na klatkę schodową. Próbowałem już wyskrobać fugę, uszczelnić ją. wklejałem już aluminiową listwę i nic to nie dało. problem się nie powiem troszkę zmniejszył ale nadal jest. Klatka schodowa jest jeszcze nie wykończona całe szczęście. jeszcze w tym roku chce ja wykończyć, tylko najpierw muszę sobie z tym problemem poradzić. w przyszły weekend zabieram się do zerwania 2 rządków płytek. Mam jeszcze trochę w zapasie. doradźcie mi co po tym zerwaniu płytek i oczyszczeniu kleju zrobić?? posmarować czymś?? no i na co najlepiej przykleić płytki później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 13.09.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Można zastosować rozwiazanie systemowe np. Botamenthttp://www.botament.net/homepage/ausschreibungstexte/pl/05.01.01.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorygj 13.09.2009 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Zbigniew100 wiem, że takie rozwiązanie było by pewne. tyle, że u mnie cieknie tak właściwie na jednej fudze, właśnie na łączeniu tych płytek co były położone wcześniej z tymi co były dokładane. Chce zerwać dwa rządki wzdłuż tej właśnie felernej fugi, wyczyścić stary klej i położyć nowe, żeby nie było za bardzo różnicy w wysokościach. Myślałem o wysmarowaniu czymś co nie przepuści wody. słyszałem o takim czymś jak folia w płynie. nie wiem czy dobrze myślę??? więc po oczyszczeniu myślałem tym posmarować i dopiero przykleić na nowo płytki na klej. doradźcie coś. może już ktoś coś takiego robił??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 13.09.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Sama folia w plynie nie może nie wystarczyć. Doradzam montaz taśmy uszczelniajacej np. takiej http://www.ceresit.pl/produkty/produkty-do-ukladania-i-spoinowania-plytek/materialy-uszczelniajace-i-impregnujace/cl-152 Posiada ona specjalny fartuch do połączenia z posadzką przy pomocy foli w płynie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts