Bea7777 31.12.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 http://kartki.onet.pl/_i/d/sylwester_tance_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olga__ 31.12.2009 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Szczęśliwego Nowego Roku! http://zatoka-zen.com/wp-content/uploads/happy-new-year.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 02.01.2010 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Dziękuje bardzo za życzenia noworoczne, również życzę wszystkiego najlepszego w nowym roku i spełnienia wszystkich marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baboon 02.01.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Witam Wszystkich Też zastanawiam się nad zmianą dachu. U mnie budynek podobny, kwadrat 10x10 po podłodze, dach również kopertowy. Z tym że ja mam jedno piętro do góry więcej. Czy możesz podać przybliżony koszt przebudowy dachu i elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 05.01.2010 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Witam Wszystkich Też zastanawiam się nad zmianą dachu. U mnie budynek podobny, kwadrat 10x10 po podłodze, dach również kopertowy. Z tym że ja mam jedno piętro do góry więcej. Czy możesz podać przybliżony koszt przebudowy dachu i elewacji? Witam, u mnie koszt elewacji to 22700zł, jeśli chodzi o dach to więżba dachowa została stara, dobijane były tylko nowe krokwie na okapniki i nowe łaty. Blacha+nowe drewno na krokwie, łaty i podbitke+robota+3 okna dachowe to okolo 22000zł. Życze powodzenia i dużo cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baboon 05.01.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 U siebie oszacowałem koszt w przybliżeniu na ok. 35tys., ale mam trochę więcej tego dachu (pow. ok. 180m2). Więźba też u mnie została by stara, najwyżej wymienię tylko jętki i słupy które je trzymają. No i jeszcze u mnie dojdzie koszt pobudowania dwóch kominów na nowo od poziomu podłogi na strychu. Stare są z kiepskiej białej cegły i już zaczynają się rozlatywać. A ładny komin będzie elementem wystroju wnętrza na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 06.01.2010 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 U siebie oszacowałem koszt w przybliżeniu na ok. 35tys., ale mam trochę więcej tego dachu (pow. ok. 180m2). Więźba też u mnie została by stara, najwyżej wymienię tylko jętki i słupy które je trzymają. No i jeszcze u mnie dojdzie koszt pobudowania dwóch kominów na nowo od poziomu podłogi na strychu. Stare są z kiepskiej białej cegły i już zaczynają się rozlatywać. A ładny komin będzie elementem wystroju wnętrza na poddaszu. u mnie było dokladnie 180 m2, dom ma wymiary 9,5x10m. Ale wiadomo cena jest różna od regionu. Dodam tylko, że my kupowaliśmy jedną z najdroższych blach jakie były wtedy dostępne. Z kominami to chyba będzie dość sporo bałaganu, my też mieliśmy stawiać nowe ale okazało się, że cegła jest w dobrym stanie i nie było potrzeby. Trzymam kciuki i czekam na jakieś zdjęcia od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalkarolina 26.01.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 bardzo mi sie podobai metamorfoza budynku i sposób udokumentowania zmian, sam będebudował poddasze na budynku parterowym ale ja musze dobudować ściany kolankowe i więźbę i dach za stan surowy otwarty z materiałam mam zapłacićokoło 50tys. czekam na szczegółową wycenę. jak myślisz jesli uda mi sie zmiaścić w 50tys za wymórowanie i przykrycie dachu to czy za schody, instalację elektryczną i Co tylko na tym poddaszu + podstawowe wykończenie strczy mi kolejne 50tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 01.02.2010 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 bardzo mi sie podobai metamorfoza budynku i sposób udokumentowania zmian, sam będebudował poddasze na budynku parterowym ale ja musze dobudować ściany kolankowe i więźbę i dach za stan surowy otwarty z materiałam mam zapłacićokoło 50tys. czekam na szczegółową wycenę. jak myślisz jesli uda mi sie zmiaścić w 50tys za wymórowanie i przykrycie dachu to czy za schody, instalację elektryczną i Co tylko na tym poddaszu + podstawowe wykończenie strczy mi kolejne 50tys? bardzo dziękuje Jeśli chodzi o koszty to już pisałam ile to u masz kosztowało. Jeśli Wasze poddasze było by budowane na podkarpaciu myśle, że dalibyście rade. Ale też trzeba liczyć koszt zrobienia kuchni i łazienki których ja nie ponosiłam gdyż na poddaszu zrobiłam 2 pokoje, małą pralnie i suszarnio-strych. Najlepiej to policz mniejwiecej ile kosztują u Was usługi jakie potrzebujesz zrobić i dodaj do tego 30% Jeśli wyjdzie Ci około 50 tyś to powinno się udać. Życzę powodzenia i czekam na dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomala111 06.02.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 mam małe pytanko ile wyniósł cie ten remont poddasza pytam bo planuje to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 06.02.2010 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 mam małe pytanko ile wyniósł cie ten remont poddasza pytam bo planuje to zrobić Witam, odpowiedziałam na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 09.02.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 gratuluję inwestycji, poddasza mają swój jedyny w swoim rodzaju urok, jeszcze raz wyrazy uznania bo nie każdego stać na takie wyrzeczenia by potem cieszyć się z nowych metrów własnego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 09.02.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 wszystko fajnie wygląda, szkoda tylko że ruszt metalowy, mur energooszczędny to powiedzmy 0,015[W/mK] a stal ma 58[W/mK] czyli 3900 razy więcej, panowie specjaliści montując taki ruszt w ociepleniu poddasza narobili mostków cieplnych, nie wiedzieli tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawidowski 09.02.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 wszystko fajnie wygląda, szkoda tylko że ruszt metalowy, mur energooszczędny to powiedzmy 0,015[W/mK] a stal ma 58[W/mK] czyli 3900 razy więcej, panowie specjaliści montując taki ruszt w ociepleniu poddasza narobili mostków cieplnych, nie wiedzieli tego ? A niby na czym mieli to zamontować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 09.02.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 a jest taki materiał który drewnem się zwie, nie jest aż taki wygodny w obsłudze jak żelastwo ale można się przyzwyczaić i nie polecam nikomu metalu w dociepleniu, przegrody wewnętrzne mogą z tego być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 16.02.2010 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 wszystko fajnie wygląda, szkoda tylko że ruszt metalowy, mur energooszczędny to powiedzmy 0,015[W/mK] a stal ma 58[W/mK] czyli 3900 razy więcej, panowie specjaliści montując taki ruszt w ociepleniu poddasza narobili mostków cieplnych, nie wiedzieli tego ? powiem szczerze że nie znam się na tym zrobili jak zrobili Narazie jest ok zobaczymy co będzie się działo po kilku latach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts