Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOSTKA- remont poddasza

blada80

Recommended Posts

Witam :D

Domek wygląda teraz rewelacyjnie :D

Bardzo podobaja mi się wnętrza. W sypialni mam takie same kolorki 8)

ale nie mam paseczków- bardzo mi się one podobają (od dzisiaj chcę miec takie same 8) :D )

I mam pytanko- jakie to mebelki w sypialni?

Pozdrawiam i gratuluje udanego remontu :wink:

witam, meble do sypialni tzn, szafy i komoda to firma Wajnert, system duo, łóżko i szafki nocne były robione na zamówienie gdyż kiedyś już miałam łóżko z tego systemu i problem był tego typu, że stelaż jest w całości czyli ma wymiary 160x200 i mielibyśmy duże problemy z wniesieniem tego na góre :oops: .

Jeśli chodzi o paski to zachęcam, człowiek szybko uczy się cierpliwośli i pokory :cry: ale jak później satysfakcja :D

• Odpowiedzi 95
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bea7777 a jak tak Twoja zieleń? Dalej myślisz o zielonym na przełamanie beżu? Ja właśnie się zastanawiam jakiego kolory dodatki dać od sypialni :oops: W gre wchodzi, turkus, zieleń albo pomarańczowy. W tych kolorach chce narzute, dywanik i jakieś świeczki, bo lampki nocne zostaną chyba czekoladowe.

Zieleń nadal w planach ;) tak jak i czerwień. Narożnik miał też być w takich kolorach ale wczoraj widzielismy cudny zestaw 3+1+1 w kolorze ciemnego brązu. Dzis jedziemy go oblookać ponownie i zadecydujemy brac czy nie. Bez wypoczynku i stołu z krzesłami w jadalni nie wybiore konkretnego koloru "przełamujacego" bo znająca nasze planowanie ( nic nam jak do tej pory nie wyszło :lol: ) to roznie moze byc i okaze sie ze wypoczynek bedzie np. pomarańczowy.

wkleję może jeszcze zdjęcia co by tak smutno nie było :lol:

mam nadzieje, że to już ostatnie malowane pasy :p bardzo mi się podobają ale już mam dość ich mailowania :oops:

klatka schodowa

http://lh4.ggpht.com/_PhPKPDXnOFE/Sv2zRioMHVI/AAAAAAAAAbw/vO4yzr_3B8c/s512/P1060328.JPG

http://lh3.ggpht.com/_PhPKPDXnOFE/Sv20LW5UTYI/AAAAAAAAAcI/NyCFYyN_iik/s512/P1060334.JPG

http://lh4.ggpht.com/_PhPKPDXnOFE/Sv2z-tYgi2I/AAAAAAAAAcE/nL1lfdWYfTE/s512/P1060332.JPG

http://lh6.ggpht.com/_PhPKPDXnOFE/Sv2zzid2NgI/AAAAAAAAAb8/I4NkHVDLMU4/s512/P1060331.JPG

schody bukowe, 15 stopni, zapłaciliśmy 7000, ale jeszcze będziemy musieli dopłacić do tralek, w tej cenie było planowane po jednej tralce na stopień ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na 2 na stopień, gdyż baliśmy się aby dziecko nie włożyło głowę.

schody u nas robił kolega, więc cena była troszkę niższa, ale nie dużo. Jak wyceniał nam inny wykonawca to wyszło 8000zł. Różnica pomiędzy bukiem a dębem wychodziła kolejny tysiąc. Ja się zdecydowałam na buk bo wydawało mi się bardziej cieplejsze to drewno :lol: Wpływ na cenę ma napewno lokalizacja, u nas jest troszkę taniej :wink:

Super wyszła twoja przebudowa. Kibicuję jej, bo niemal identyczną mam w planach. Forumowe dziewczyny DarioAS czy Bea robiły na poddaszu całe mieszkania, a wtedy i rozkład jest inny i okna - cała przestrzeń. My natomiast też chcemy na poddaszu jedynie sypialnie i ... też zastanawiamy się nad dobudową. Napisz proszę co zdecydowało, że wybraliście poddasze? I jeszcze jedno mam pytanie, ale to juz wysyłam na priv. Pozdrawiam ciebie i wszystkich tu zaglądających. Dobra robota. :D

Super wyszła twoja przebudowa. Kibicuję jej, bo niemal identyczną mam w planach. Forumowe dziewczyny DarioAS czy Bea robiły na poddaszu całe mieszkania, a wtedy i rozkład jest inny i okna - cała przestrzeń. My natomiast też chcemy na poddaszu jedynie sypialnie i ... też zastanawiamy się nad dobudową. Napisz proszę co zdecydowało, że wybraliście poddasze? I jeszcze jedno mam pytanie, ale to juz wysyłam na priv. Pozdrawiam ciebie i wszystkich tu zaglądających. Dobra robota. :D

witam i dziękuje bardzo. Na drugą część pytania odpowiedziałm na priva :wink: Jeśli chodzi o temat czemu poddasze to u nas temat była bardziej skomplikowany, gdyż w domu w którym mieszkam moja babcia ma służebność mieszkaniową. Aby przejść na dobudowaną część domu musiałabym wydzielić jakiś przedpokój właśnie w pokoju do którego jest ustanowiona służebość. Niestety zgodny na to nie dostałam. Dlatego zdecydowaliśmy się na poddasze. Koszty jak liczyliśmy dobudowe a poddasze wychodziły bardzo podobne. Pozdrawiam

• 2 weeks później...