jazam 13.09.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Witam, uprzejmie prosze o pomoc w nastepujacej sprawie: Jestem wspolwlascicielem dzialki w gminie Wiazowna pod Warszawa. Dzialka znajduje sie w posuadaniu mojej rodziny od wczesnych lat siedemdziesiatych, zostala wtedy nabyta jako dzialka rolna. Dzialka przez caly czas byla uzywana jako dzialka rekreacyjna, jest na niej niewielki, dosc prymitywny domek trzcinowy. Wiele lat temu (nie wiem dokladnie kiedy) zostala zaklasyfikowana jako dzialka lesna. Odbylo sie to z wiedza i zgoda owczesnych wlascicieli, ktorzy zapewne mieli na uwadze znacznie nizsze podatki. Czesc dzialki byla uzywana jako na uprawe warzyw i owocow, czesc to laka, na pozostalej czesci sa drzewa, calosc to ok. 6000 m2. Dzialka przylega do ulicy, wszystkie media sa do dyspozycji. W sasiedztwie znajduja sie prawie wylacznie dzialki budowlane. Zamierzam wystapic z wnioskiem o zmiane klasyfikacji z Ls na Lz, aby pozniej moc zawnioskowac o warunki zabudowy. Dorychczas przyszly mi do glowy jedynie dwa argumenty:- dzialka zostala zakupiona jako rolna, wtedy nie bylo na niej drzew, sa na to dowody w postaci urzedowych dokumentow oraz zdjec- dzialka do dzis nie jest w pelni zalesiona, jest tam wspomniany teren uprawy warzym, domek i duza laka Bede bardzo wdzieczny za pomysly na dalsze przekonywujace argumenty! Z gory wielkie dzieki,Janek PS: przepraszam za brak polskiej trzcionki, jestem akurat za granica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts