Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie kupić taką kanapę?

Tawananna

Recommended Posts

Szukam, szukam i znaleźć nie mogę: wymarzyła mi się kanapa rozkładana tradycyjnie (tzn. na pół - oparcie + siedzenie dają łącznie powierzchnię spania), z pojemnikiem na pościel, ale o kształcie sofy, czyli "z bokami", miękkimi, pokrytymi tym samym obiciem co reszta mebla. Z tego, co przeglądałam, niemal wszystkie kanapy tych boków nie mają - albo mają modny obecnie kształt łódki, albo po bokach kładzione są dopasowane kolorystycznie poduszki. Dodam, że mebel musiałby być w rozsądnej cenie (górna granica: ok. 1000 zł) i dostępny w sprzedaży w Poznaniu. Czy ktoś mógłby mi coś polecić?

Dziękuję za linki, ale to nie do końca to, o co mi chodzi - te kanapy / wersalki mają po bokach położone poduszki, a mnie chodziłoby o coś a'la sofa: ze zrobionymi bokami (które zwiększają szerokość kanapy).

Ew. jest takie nowe rozwiązanie, w którym końcówki powierzchni spania są przy składaniu jakby "podwijane" do góry (trudno opisać) - ale nie widziałam tego w rzeczywistości i nie wiem, na ile to trwałe / wygodne.

Tak! Nie widzę co prawda zdjęcia rozłożonej kanapy, ale sądzac po opisie systemu rozkładania - dokładnie coś takiego. Tylko coś o bardziej okrągłych "przytulnych" kształtach, i niekoniecznie z półkami w bokach (raczej wyglądające jak typowa sofa). No, i rzecz najważniejsza - cena... Nie udało mi sie znaleźć na tej stronie cennika, ale obawiam się, że ten zakup przekraczałby znacznie moje możliwości finansowe.

Skoro jesteś z Poznania to masz rzut beretem do Swarzędza. A tam.... mnóstwo producentów sof, również takich jak szukasz http://www.swarzedzkiemeble.pl/index.php

chodzi Ci o taki rodzaj rozkładania? http://www.swarzedzkiemeble.pl/index.php?option=com_joomgallery&func=detail&id=1740&Itemid=42#joomimg

Dziękuję za wskazówkę! Swarzędz jest dla mnie nieco kłopotliwy (nie mam samochodu), ale kto wie - może uda mi się tam zawitać.

Sposób rozkładania kanapy jest jednak, o ile dobrze widzę na zdjęciu, inny . Jedna część chyba "wyjeżdża" do przodu, a mnie chodzi o zwykłą wersalkę, jak tutaj: http://www.meblotap.com.pl/content.php?cat_id=19&show_deep=38&doc_id=227