Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KUCHNIA KAFLOWA . Pomóżmy sobie znaleźć inspiracje

katarzyna kulpinska

Recommended Posts

No wlasnie. :p

Bardzo mi sie takowe podobaja i wlasnie taka stara kaflowa kuchnie, moze nawet z zapieckiem dla kocurow, chcialabym sobie zamontowac w kuchni nie tylko jako wystroj wnetrza ale i dzialajaca - jako dodatkowe zrodlo ciepla. Jesli ktos mial juz podobny pomysl, to chetnie pocztam rady i wskazowki, lacznie z tym jak taka dzialajaca kuchnie namierzyc :wink: :D

• 1 year później...
  • Odpowiedzi 174
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jest piękna gdyby mońa było wyczarować ją ze zdjęcia:) tak wiem zdjęć jest w google mnustwo ale mi chodziło o jakieś plany, żebym mógł sam ją zbudować w mojej oklicy zdunowie żądają sobie za robocizne od 2000 do 3000 tys. zł. a gzie jesze koszt materiałów :roll:

Ta kuchnia wyszla 2000 tysiace (material+robocizna).

Nie szukaj jakis wielkich firm tylko normalnego, starego zduna. Moj wzial za robocizne 500 zlotych (i tak byl drogi, ale mi sie spieszylo). 1 Kafel - 8.50.

Powodzenia!

Madd ma racje szukaj starego dobrego zduna tu potrzebne doswiadczenie i fachowa robota nowoczesne metody tu nie zdaja egzaminu Dobre ręce dobra glin piekne kafle i to tylko i az tyle i działa i działa az ci sie znudzi :roll:

Moge tylko powtorzyc to co napisali poprzednicy ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze znalezienie duna nie jest latwe.

Znalazlam opis budowy innego piec, moze najpier wypobujesz cos takiego zanim zdecydujesz sie na budowe kaflowego http://dom.gazeta.pl/ogrody/1,72079,4499189.html

i jeszcze lektura do poczytania http://www.ksiegarnia.wysylkowa.pl/index.php?PHPSESSID=1178003101a564de77&l1=1&c=8&nr=725588

moze sie cos przyda

Rozumiem was, nie szukam firmy odwiedziłem pięciu zdunów bo tyle było w naszym mieście nie były to firmy tylko starzy emerytowani zdunowie do firm nawet nie dzwoniłem ani nie szedłem. Porostu ceny mnie powaliły około 2000 - 3000 tys. zł. i jeszcze musiał bym kupić materiał. potrzebował bym tylko malutkiego planu rzebym miał się o co zaczepić ale za pomoc Bardzo wma dziękuje pozdrawiam

• 4 months później...
  • 5 months później...
  • 7 months później...
  • 1 month później...

witam wszystkich

To mój debiut na tym forum,kupiłam stary drewniany dom, który niebawem przejdzie gruntowny remont, ale chciałabym zachować jego charakter. moje pytanie dotyczy kuchni, mianowicie stoi w niej kaflowy piec węglowy, nie chcę go burzyć tylko wmontować do niego płytę gazową i piekarnik, czy tak się w ogóle da? Myślałam o wyjęciu ze środka co tam jest i wykrojeniu z przodu otworu na piekartnik a tam gdzie jest blacha w stawić blat a w nim płytę gazową, na ścianie przy piecu jest murek a sam piec jest nizszy od standardowej kuchn,i więc nie wiem jak to wszystko zgrać. druga opcja to rozebrac piec zostawiając murek na ścianie i obudowac kuchekę i płytę tak jak sie to robi w kuchniach murowanych a tą obudowę wyłożyć kaflami z pieca i dołączyć do ciągu mebli kucennych . Nie wiem czy jasno nakreśliłam wizję, jestem z Śosnowca, może ktoś mnie wesprze radą.

• 2 months później...

Bezskutecznie szukam tematu o kuchniach kaflowych. Takiego tematu jak np jest temat kominkowy, gdzie ludzie chwalą się swoimi kuchniami albo pokazują kuchnie jakie chcieliby mieć . Jeśli już jest taki temat, to przepraszam za robienie bałaganu, ale ja do niego nie dotarłam.

W czym rzecz. Kuchnie kaflowe nie są teraz bardzo powszechne i popularne, więc tym bardziej skoro mamy internet, to łatwiej skontaktować ludzi ze sobą, i wymienić inspiracje.

Postaram się wkleić zaraz kuchnie które z jakiś względów mi się podobają, albo mają elementy które mi się podobają. Liczę, że ktoś zechce się tu podzielic zdjęciami własnych kuchni kaflowych , lub fotkami kuchni jakie kisi w swoim komputerze. ja jeszcze swojej kuchni nie mam więc wklejam inspiracje.