katarzyna kulpinska 18.01.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 No wlasnie. Bardzo mi sie takowe podobaja i wlasnie taka stara kaflowa kuchnie, moze nawet z zapieckiem dla kocurow, chcialabym sobie zamontowac w kuchni nie tylko jako wystroj wnetrza ale i dzialajaca - jako dodatkowe zrodlo ciepla. Jesli ktos mial juz podobny pomysl, to chetnie pocztam rady i wskazowki, lacznie z tym jak taka dzialajaca kuchnie namierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania-Maciek 25.11.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam wszystkich chciałbym zbudować " kuchenny piec kaflowy" i prośiłbym jeśli by ktoś miał jakieś plany lu linki do stron gdie można znaleźć na ten temat informacje pozdrwaiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 25.11.2007 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 google - piece kaflowe + dobry zdun zamawiany pare miesiecy wczesniejJa mam taki http://images27.fotosik.pl/67/1da5c4e4991e5bc4med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania-Maciek 26.11.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Jest piękna gdyby mońa było wyczarować ją ze zdjęcia:) tak wiem zdjęć jest w google mnustwo ale mi chodziło o jakieś plany, żebym mógł sam ją zbudować w mojej oklicy zdunowie żądają sobie za robocizne od 2000 do 3000 tys. zł. a gzie jesze koszt materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 26.11.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Ta kuchnia wyszla 2000 tysiace (material+robocizna).Nie szukaj jakis wielkich firm tylko normalnego, starego zduna. Moj wzial za robocizne 500 zlotych (i tak byl drogi, ale mi sie spieszylo). 1 Kafel - 8.50. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkrzyszt 26.11.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Ta kuchnia wyszla 2000 tysiace (material+robocizna). Nie szukaj jakis wielkich firm tylko normalnego, starego zduna. Moj wzial za robocizne 500 zlotych (i tak byl drogi, ale mi sie spieszylo). 1 Kafel - 8.50. Powodzenia! Madd ma racje szukaj starego dobrego zduna tu potrzebne doswiadczenie i fachowa robota nowoczesne metody tu nie zdaja egzaminu Dobre ręce dobra glin piekne kafle i to tylko i az tyle i działa i działa az ci sie znudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 26.11.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Moge tylko powtorzyc to co napisali poprzednicy ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze znalezienie duna nie jest latwe.Znalazlam opis budowy innego piec, moze najpier wypobujesz cos takiego zanim zdecydujesz sie na budowe kaflowego http://dom.gazeta.pl/ogrody/1,72079,4499189.html i jeszcze lektura do poczytania http://www.ksiegarnia.wysylkowa.pl/index.php?PHPSESSID=1178003101a564de77&l1=1&c=8&nr=725588 moze sie cos przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 26.11.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 ojej przepraszam za literowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 26.11.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 A ktos na forum jakis czas temu nie stawial pieca????Czy moze byl to jakis egzemplarz Muratora????Zduna nie szuka sie przez ogloszenia tylo pyta sie na wsi. Albo u tych co kafle sprzedaja. Ja bym ci polecila mojego, ale to troche drugi koniec Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania-Maciek 26.11.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Rozumiem was, nie szukam firmy odwiedziłem pięciu zdunów bo tyle było w naszym mieście nie były to firmy tylko starzy emerytowani zdunowie do firm nawet nie dzwoniłem ani nie szedłem. Porostu ceny mnie powaliły około 2000 - 3000 tys. zł. i jeszcze musiał bym kupić materiał. potrzebował bym tylko malutkiego planu rzebym miał się o co zaczepić ale za pomoc Bardzo wma dziękuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 01.04.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 jak budował to niech zdradzi koszta, nawet na priva, jeżeli zbyt tajne/poufne ważne też czy z kafli starych czy nowych ... plis .... dzięki za wsparcie informacyjne, pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 01.04.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Tu się uśmiechnij do Matki kuchnia Matki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 01.04.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 dzięki, już lecę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea371 01.10.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam, pozdrawiam wszystkich -od jakiegoś czasu bezskutecznie poszukuję dobrego zduna w okolicach Rzeszowa>może ktoś budował u siebie kuchnię kaflową i ma namiary na takowego.Za wszelką pomoc będe bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 01.10.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam.http://forum.muratordom.pl/post2761225.htm?highlight=#2761225Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdundar 08.05.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 kto zwas pamieta kuchnie kaflowe zpiecem do pieczenia chleba pochwalcie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agig78 23.06.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 witam wszystkichTo mój debiut na tym forum,kupiłam stary drewniany dom, który niebawem przejdzie gruntowny remont, ale chciałabym zachować jego charakter. moje pytanie dotyczy kuchni, mianowicie stoi w niej kaflowy piec węglowy, nie chcę go burzyć tylko wmontować do niego płytę gazową i piekarnik, czy tak się w ogóle da? Myślałam o wyjęciu ze środka co tam jest i wykrojeniu z przodu otworu na piekartnik a tam gdzie jest blacha w stawić blat a w nim płytę gazową, na ścianie przy piecu jest murek a sam piec jest nizszy od standardowej kuchn,i więc nie wiem jak to wszystko zgrać. druga opcja to rozebrac piec zostawiając murek na ścianie i obudowac kuchekę i płytę tak jak sie to robi w kuchniach murowanych a tą obudowę wyłożyć kaflami z pieca i dołączyć do ciągu mebli kucennych . Nie wiem czy jasno nakreśliłam wizję, jestem z Śosnowca, może ktoś mnie wesprze radą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akselek 14.09.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Bezskutecznie szukam tematu o kuchniach kaflowych. Takiego tematu jak np jest temat kominkowy, gdzie ludzie chwalą się swoimi kuchniami albo pokazują kuchnie jakie chcieliby mieć . Jeśli już jest taki temat, to przepraszam za robienie bałaganu, ale ja do niego nie dotarłam.W czym rzecz. Kuchnie kaflowe nie są teraz bardzo powszechne i popularne, więc tym bardziej skoro mamy internet, to łatwiej skontaktować ludzi ze sobą, i wymienić inspiracje.Postaram się wkleić zaraz kuchnie które z jakiś względów mi się podobają, albo mają elementy które mi się podobają. Liczę, że ktoś zechce się tu podzielic zdjęciami własnych kuchni kaflowych , lub fotkami kuchni jakie kisi w swoim komputerze. ja jeszcze swojej kuchni nie mam więc wklejam inspiracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akselek 14.09.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akselek 14.09.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts