JoShi 29.12.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Jestem pewna, że mój mąż z przyjemnością by rozpalił, gdybyśmy sobie takie cudo zafundowali. Takie kuchnie dają możliwości przy których te wszystkie nowoczesne wynalazki wymiękają A na dodatek dają ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 29.12.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 ja ciągle pamiętam, jak to codziennie wyglądało uciążliwe okropnie jak tylko pojawiła się możliwość gazu, to natychmiast w domu rodzinnym pojawiła się kuchenka gazowa nie chciałabym tak teraz, bo to by oznaczało wstawanie najpóźniej o 4 rano koszmar ale dla przyjemności, jak kominek, to dałoby się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.12.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 ja ciągle pamiętam, jak to codziennie wyglądało uciążliwe okropnie. No cóż. Ja również pamiętam I nadal uważam, że ma to swój urok. Pod jednym warunkiem, że nie jest konieczne Tak jak palenie w kominku jak się ma zautomatyzowane ogrzewanie centralne. Jak raz się nie napali to nie ma tragedii nie chciałabym tak teraz, bo to by oznaczało wstawanie najpóźniej o 4 rano koszmar Nie bardzo rozumiem dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 29.12.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 bo ja z sów jestem i dla mnie 4 rano, to środek nocy a zbudzona w środku nocy jestem nieprzytomna przez cały prawie dzień i wredna i zła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 29.12.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 FAJNE TE KUCHNIE ! i ładne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.12.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 bo ja z sów jestem i dla mnie 4 rano, to środek nocy a zbudzona w środku nocy jestem nieprzytomna przez cały prawie dzień i wredna i zła Ja to rozumiem, bo ja tez sowa. Nie rozumiem tylko dlaczego kuchnia węglowa zmuszałaby Cię do wstawania o takiej pogańskiej porze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akselek 30.12.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 ma to swój urok. Pod jednym warunkiem, że nie jest konieczne Tak jak palenie w kominku jak się ma zautomatyzowane ogrzewanie centralne. Jak raz się nie napali to nie ma tragedii nie chciałabym tak teraz, bo to by oznaczało wstawanie najpóźniej o 4 rano koszmar Nie bardzo rozumiem dlaczego Oczywiście że jak wstajesz na siódmą do pracy, to nie rozpalasz pod fajerą, od tego jest czajnik elektryczny, indukcja czy gaz. To chyba oczywiste. Dokładnie jak napisała Ewa, kominek tez rozpalasz dla przyjemności a jak (tak jak wielu teraz ma ) kominek jest glownym lub jedynym źródłem ogrzewania domu, i robi sie kotłownie z salonu, bo MUSISZ w kominku napalić a nie CHCESZ to przestaje to byc przyjemne. Taka kuchnia to nie konieczność tylko dodatkowa atrakcja, a pieczony chleb czy bułki drożdżowe z pieca chclebowego napalonego prawdziwym drewnem smakuja zupełnie inaczej. Ale skoro nie każdy to wie to jego strata. Penie że mikrofala jest szybciej, a najszybciej pojść do MC Donalds, ale mnie nie o to chodzi, i wole inaczej. Poza tym szybko, szybko, teraz taka moda ze kazdy goni, a ja dziękuję, wysiadam z tego ekspresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.12.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Akselku, ta Twoja ulubiona (i moja zresztą też) kuchnia kaflowa należy do Bolda: http://forum.muratordom.pl/szkieletor-pod-lasem,t136506.htm http://img13.imageshack.us/img13/6307/sv403873.jpg Wszystko byłoby w porządku (prawnie też...) gdybyś napisała skąd masz zdjęcia Jakim cudem mają inne adresy niż te na stronie Autora? Znalazłaś je gdzie indziej, nie na FM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akselek 30.12.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 No znalazłam na muratorze jakis czas dla siebie (niektóre z tych zdjęć),zapisałam u siebie a teraz pomyslałam, ze skoro mnie juz nie potrzebne to może ktos skorzysta i przecie napisałam że to szkieletora spod lasu. Czy kogos uraziłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 30.12.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 bo ja z sów jestem i dla mnie 4 rano, to środek nocy a zbudzona w środku nocy jestem nieprzytomna przez cały prawie dzień i wredna i zła Ja to rozumiem, bo ja tez sowa. Nie rozumiem tylko dlaczego kuchnia węglowa zmuszałaby Cię do wstawania o takiej pogańskiej porze no, żeby ją używać śniadanie na ciepło na przykład zrobić no, chyba że ma się ją do celów ozdobnych a używa bardziej cywilizowanych wynalazków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.12.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 no, żeby ją używać śniadanie na ciepło na przykład zrobić no, chyba że ma się ją do celów ozdobnych a używa bardziej cywilizowanych wynalazków Śniadanie na ciepło? W dzień powszedni? Rozpusta panie, rozpusta. Poza tym jak napisałam, przyjemność jest wtedy gdy nie musisz, ale możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 30.12.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Taka kuchnia to nie konieczność tylko dodatkowa atrakcja, a pieczony chleb czy bułki drożdżowe z pieca chclebowego napalonego prawdziwym drewnem smakuja zupełnie inaczej. Ale skoro nie każdy to wie to jego strata. Penie że mikrofala jest szybciej, a najszybciej pojść do MC Donalds, ale mnie nie o to chodzi, i wole inaczej. Poza tym szybko, szybko, teraz taka moda ze kazdy goni, a ja dziękuję, wysiadam z tego ekspresu a żeś się tej mikrofali uczepiła nie każdy może sobie pozwolić na powoli taki lajf się zrobił ja akurat mikrofali ani McD nie używam, a smak pieca chlebowego, to jeszcze pamiętam ale z używania takiej kuchni juz wyrosłam i jeszcze nie dorosłam za dużo zachodu jak na moje lenistwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.12.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 No znalazłam na muratorze jakis czas dla siebie (niektóre z tych zdjęć),zapisałam u siebie a teraz pomyslałam, ze skoro mnie juz nie potrzebne to może ktos skorzysta i przecie napisałam że to szkieletora spod lasu. Czy kogos uraziłam? Nie wiem, ale przecież mogłaś podać nicka Autora. Byłoby sympatyczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 30.12.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Może napisz do Retrofooda - wiem ,że robił ostatnio taką kaflową kuchnię -może da się namówić na opis + foty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akselek 30.12.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Sloneczko // przyznam ze nie chciało mi sie szukac linku ( mam problem wieczny z wyszukiwarka na tym forum, chyba jeszcze nie doroslam by ja pojac i sprawnie sie poslugiwac) a wydawalo mi sieze nick to szkieletor a to byl tytuł budobloga szkieletor pod lasem. Mam nadzieje ze nie zrobilam zbytniego fo pass Ewunia // uczepiłam sie mikrofali bo jestem do niej uprzedzona z kilku powodów, a jest przeciwieństwem uzytkowania do kuchni, wiec dlatego to mikrofalowe czepialstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 01.01.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 A to moja, wprawdzie teraz wygląda już nieco inaczej, bo ma kafle zamiast łysej ściany oraz zmolestowałam zduna, żeby mi zgodnie z obietnicą umożliwił pieczenie chleba i ciasta - musiał przerobić kuchnię tak, aby można było palić również pod piekarnikiem. http://images32.fotosik.pl/375/fa4acb8f78cddfa7m.jpg no i jeszcze chciałam się przyłączyć do dyskusji z paleniem pod kuchnią - z mojego doświadczenia wynika, że jak się jest cały czas w domu i podrzuca non stop to kuchenkę "odpala" się bezproblemowo - niestety norma jest taka, że rano wybiegamy z domu sprawdzając tylko, czy zamknęliśmy za sobą drzwi. Jak się komin wyziębi, to "bupa" i kopci się straszliwie Pomaga tylko otwieranie okien i drzwi kuchennych. Jak mam podpalić pod nią po dłuższej przerwie, to zawsze się trochę zastanawiam, czy nie szybciej będzie na płycie no ale na święta i dni wolne, rewelka - nie ma to jak rosołek pykający wesolutko na płycie ... mniam mniam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.01.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 no i jeszcze chciałam się przyłączyć do dyskusji z paleniem pod kuchnią - z mojego doświadczenia wynika, że jak się jest cały czas w domu i podrzuca non stop to kuchenkę "odpala" się bezproblemowo - niestety norma jest taka, że rano wybiegamy z domu sprawdzając tylko, czy zamknęliśmy za sobą drzwi. Jak się komin wyziębi, to "bupa" i kopci się straszliwie Pomaga tylko otwieranie okien i drzwi kuchennych. Jak mam podpalić pod nią po dłuższej przerwie, to zawsze się trochę zastanawiam, czy nie szybciej będzie na płycie no ale na święta i dni wolne, rewelka - nie ma to jak rosołek pykający wesolutko na płycie ... mniam mniam .... Znaczy się masz jakieś problemy z cyrkulacją powietrza w domu. A próbowałaś przed rozruchem włożyć w wyczystkę papier i podpalić? Może to pomorze przepchnąć "korek" i ułatwi rozpalenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 01.01.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 JoShi, coś musi być na rzeczy, ale najlepiej pomaga rozpalenie wcześniej gazetki w kominie z tym, że super się to robi w systemie dwójkowym - stary przy kominie, ja wewnątrz pod kuchnią Kolejna sprawa to komin zewnętrzny, niby ocieplony i specjalny -zbudowany z elementów - ale jednak zimny, co tu kryć. Ale nie jest tak źle, ja tak zawsze dramatyzuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 03.01.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 akselekTo moja osobista, ktorej nie zamienilabym na nic innegochoc teraz zaluje, ze nie zrobilam z piekarnikiem.Zdjecia jeszcze z budowy: http://images20.fotosik.pl/132/6a56ea16c5db8115.jpg http://images42.fotosik.pl/51/03517ee70cdd359c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akselek 03.01.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Asiu i Magdo, macie piękne kafle i piękne kuchnie. Takie akuratne, nie za wielkie. Mnie sie bardzo podobały właśnie zielone kwadratowe, ale jakoś za ciemno mi było i sama wybrałam kremowe kafle, tylko ze względu na cenę kuchenne (prostokątne) a nie te kwadratowe. Niebawem się pochwalę. Dzieki za fotki, bo te kuchnie są takie, ze aż serce rośnie. Cieszę się że nie tylko mnie sie to podoba, bo juz zaczełam wątpić w swoja normalność Asia, u mnie pali sie od razu i to bardzo dobrze, ale moze jeszcze cos sie zmeni, bo w domu lodowato, na dworze lodowato ( dom jesczcze nie wykończony) i nie ma różnicy temperatur, i kuchnia nie była jeszcze użytkowana tak naprawde w codziennym gotowaniu. Będę podawać informacje jak już zamieszkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.