akselek 26.01.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Paw Ela bardzo przyjemna ta Wasza kuchenka. Taka lekka wizualnie i dyskretna. Kiedy przeprowadzka? Nasza kuchnia sprawuje się bardzo dobrze, i mimo, że nie używamy jej co dzień, to jednak kuchnia kaflowa to nie kuchenka gazowa czy indukcja..... Poza tym codziennie cieszy oko i jest pzdpbą całego dołu domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 30.01.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 (edytowane) Przeprowadzka porą wiosenno-letnią. Tak wygląda obecnie:http://picasaweb.google.com/112575571866001631384/KuchniaCaA#5568854202935436866http://picasaweb.google.com/112575571866001631384/KuchniaCaA#5568854202935436866 Edytowane 1 Lutego 2011 przez PawEla lepsza jakośc zdjęcia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania3815 21.02.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 witamjestem pierwszy raz na jakimkolwiek forum.podziwiam wszystkich milosnikow kuchni kaflowych i zazdroszcze tak pieknych piecow.sama posiada taka kuchnie no moze bardziej skromna i bardzo stara.niestety od pewnego czasu nie pali sie w niej tak jak bym sobie to wymarzyla ciezko sie rozpalaa pozniej ciagle sie kopci.niestety jest to moje jedyne zrodlo ciepelka wiec pale okna pootwierane i dogrzewam grzejnikiem. w mieszkaniu ciagle jest nadymione i mimo wietrzenia zostaje "ten" zapach.MZN sie wypial mowi ze kominy byly czyszczanoe i nic mi nie poradza:(prosze napiszcie czy cos mozna z ta moja nieszczesna kchnia zrobic jakos ja udroznic czy jak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogniskadomowe 07.07.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Powodów złego palenia w kuchni może byc kilka(dziesiąt).Dla Twojego bezpieczeństwa - nie pal w tej kuchni tylko zgłoś się jak najszybciej do zduna, niech zrobi jej przegląd.Wiem co piszę bo sami na codzień mamy z tym doczynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 13.07.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 hihihi...jak potrzebujecie prawdziwą miękką czerwono-beżową glinkę do urabiania to zapraszam do nas....- oddam z wielką radością choć trochę tego skarbu który mam na całej działce...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 05.09.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Kuchnia klasyczna bez udziwnień .. ale przez to pasująca wszędzie http://www.kafle-kominki.pl/kuchnia_jastrzebnik.htm kafle nad blatem kryją w sobie dodatkowy kanał grzewczy . Możliwa wersja z kociołkiem do ogrzewania wody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martandrzej 19.09.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Witam wszystkich bardzo serdecznie.W mieszkaniu, które mamy zamiar remontować była kuchnia kaflowa niestety poprzedni właściciel z czystej złośliwości ją zniszczył i nie zostało z niej nic, oprócz dziury w ścianie na komin i płaszczu wodnego.Na dole w mieszkaniu jest kuchnia, jednak jest ona nie funkcjonalnie zrobiona. Jesteśmy młodzi i chcemy w kuchni zrobić połączenie stylu współczesnego z właśnie kuchnią kaflową.Jeśli już mam mieć kuchnie kaflową to i z piecem chlebowym (może nie tyle dla samego chleba co dla pizzy - smak idealny), rosół z pieca - idealny. Kuchnia, w której ten piec będzie jest w sumie kwadratowa i ciężko ustawna, dlatego chciałabym by w jednym ciągu na ścianie powstał piec kaflowy + zwykła płyta gazowa z piekarnikiem zwykłym elektrycznym + miejsce na zlew: coś jak w tym przypadkuhttp://kaf-met.pl/images2/kuchnia_kalflowa_001.jpg z tym, że ja bym wolała jednak troszkę większy piec (płytę grzewczą) z zamiłowania gotuję i cztery palniki to czasem za mało by ugotować i obiad zamiast pół godziny gotuję 2. Kolor kafli oczywiście biały, ew. kremowy. Czy ktoś by mógł orzec ile pieniędzy trzeba by było na takie coś przeznaczyć?Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 19.09.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 U renomowanego zduna podobna kuchnia została wyceniona na 5000zł. Płyta elektryczna miała być zabudowana w ciągu kuchni kaflowej. Kuchnia kaflowa z piekarnikiem i przeszklonymi drzwiczkami. Ładne kafle kosztują niemało, więc dużo zależy od wzoru jaki wybierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 19.09.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Witam.Te 5 tys. przy takiej rozbudowanej kuchni z okapem, wyjdą tylko wtedy jeżeli:- zastosuje się najtańsze kafle (takie do 15-20 zł/szt)- cały osprzęt (drzwiczki paleniska, rama, piekarniki, itp.) też będą bazowały na najtańszych do dostania wyrobachTyle, że mało jest zdunów i samych firm, potrafiących pokazać zarówno jedne jak i drugie wyroby oraz dać alternatywę i wybór przyszłego posiadacza takiej kuchni.Jeżeli byście zobaczyli różnice pomiędzy ww. kaflami i okuciami, a takimi prezentującymi "współczesny" standard wymagań przeciętnego inwestora budującego własny dom, to ... już byście nie chcieli tych tańszych rzeczy.Bardzo duża różnica cenowa może też wyniknąć z samej konstrukcji i ilości rzeczy jakie się umieści w takiej kuchni. Na zdjęciu jest raptem palenisko z płytą kuchenną i jednym piekarnikiem.Tymczasem kuchnia podobnej wielkości może być wyposażona nawet w trzy piekarniki, osobne palenisko - piec chlebowy, drzwiczki z szybami, większą płytę, ogrzewacze i grzejniki zaścienne, podkowę wodną, i parę innych detali. Wystarczy ją np. poszerzyć o 1-1,5 kafle (samą bryłę kuchni - bez tej reszty z prawej strony) i ... zmieści się dużo więcej a sama kuchnia nabierze innego wymiaru i zwiększy nieporównywalnie swoją funkcjonalność.Nie chodzi o to żeby wydać dużo więcej pieniędzy czy też "naciągnąć" kogokolwiek jak sugerują czasami tutaj na FM niektórzy. Tylko o to że takie tematy budowlane bazują obecnie głównie na dużej niewiedzy samych inwestorów i rzeczach zasłyszanych, z racji ... małej liczby fachowców, potrafiących to zrobić, z których też całkiem spory odsetek można porównać do znakomitych murarzy ... nie potrafiących się odnaleźć przy wznoszeniu domu z betonu komórkowego.Konkludując - taka kuchnia w podobnej bryle i formie może kosztować zarówno 5 tys. zł, jak i ... 35 tys. zł.A wszystko zależy od "chciejstwa" inwestorów i tego co można faktycznie zrobić w domu z taką kuchnią, ich gustu, zwracania uwagi na detale wykończeniowe i poczucia estetyki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martandrzej 19.09.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Tak jak mówiłam, nie mamy zbyt dużo pieniędzy - ja studiuję, mąż pracuje. Z tego co wiem na 100% to musi być w tym mieszkaniu kuchnia kaflowa i musi ona być z podkową wodną (rurki już są zostaje samo podłączenie). Z racji nie ustawności kuchni bardzo fajnie właśnie by było, gdyby kuchnia i piec były razem, zlew najwyżej przeboleję. Wiadomo, że jak coś robić, to robić dobrze i żeby wytrzymało lecia, a nie po paru latach popadło w ruinę (wiem, trzeba też samemu o to zadbać). Bardzo mnie urzekły http://www.fleks.com.pl/oferta.php zwykła, prosta forma, bez żadnych zbędnych dodatków. Eh tylko skąd ja wezmę dobrego Zduna w tych czasach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 19.09.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Witam.Kafle jakie podałaś w linku są właśnie dobrym przykładem tego co napisałem. W Siemiatyczach robią kafle kwadratelowe (to te "cegiełki" właśnie), siermiężne, nie za bardzo proste i w nie za ciekawych szkliwach. Ale są tanie.Obok, w Białymstoku robią kafle dużo ładniejsze, trzymające o niebo lepiej wymiary, w kolorach i szkliwach nieporównywalnych do poprzednich (nawet jeżeli weźmie się pod uwagę zbliżoną kolorystykę). Ale są droższe.Jak nie widzisz tych lepszych to będą Ci się podobać te, które akurat "masz w ręku", ale gdybyś miała przed sobą jedne i drugie, to na kogoś, kto proponował Ci te pierwsze - patrzała byś jak na wariata.To taki przykład obrazujący także okucia i formę pieca.Jeżeli chcecie mieć u siebie także podkowę, piec chlebowy, to urealnij cenę 5 tys. zł do dużo większej.Zdunów jeszcze trochę jest. Koło Ciebie też.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.04.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam.Uff ... znaleźć wątek ciężko ... a większość tematów z ogniem związana przeniosła się do działu o kominkach ...Więc tutaj tylko link do kuchni:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?30120-KOMINKI-nasze-!!!&p=5330243&viewfull=1#post5330243Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sznurka 30.05.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 poszukuję zdjeć kuchni kaflowych ( standard - 4 fajerki, piekarnik, piec chlebowy) z zapieckiem/ przypieckiem. Ma może ktoś? Forest a jak to jest z wstawianiem zamiast drzwiczek kuchennych do kuchni drzwiczek z szybą? Da się? Nie da się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 30.05.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Witam. Są drzwiczki typowo kuchenne z szybkami, żeby sobie też ogień pooglądać przy okazji kucharzenia Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 31.05.2012 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Wystarczy wejść na dowolną stronę sklepu zduńskiego i masz wszystko jak na dłoni. Sklep totalnie przykładowy:Drzwiczki przeszklone do paleniska: http://www.syda.pl/pl/17977/0/Okucia.html Typowe kuchnie kaflowe (o ile można używać słowa typowe w tym kontekście): http://www.syda.pl/pl/17960/0/Piece.html Wystarczy chwila i znajdziesz tego setki na wielu innych stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sznurka 31.05.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) Widzieć to ja i na żywo widziałammoje pytanie wynika stąd że w kaflarni powiedziano mi że drzwiczki z szybą są tylko hermetyczne a do kuchni nie mogą byc hermetycznestad moje pytanie, bo z kolei widzę w sieci że da sięzatem czy są drzwiczki z szybą niehermetyczne? Edytowane 31 Maja 2012 przez sznurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 31.05.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Witam.Albo nieopatrznie zrozumiałaś albo trochę w kaflarni pokręcili ...Kliknij na link z postu nr 152.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sznurka 31.05.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 w sklepach takich nie widziałamsą gdzieś dostępne w sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sznurka 02.06.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 podbijam pytanie bo pilnie potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia4 19.07.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Witam wszystkich miłośników kuchni kaflowych 'wsiowych". Zamierzam wybudować dom na wsi 160 m p.u. energooszczędny z kuchnią w której będzie płaszcz wodny czy podkowa (nie wiem dokładnie czy to jest to samo) ale wiem, że chcę z tej kuchni gotując obiad ogrzewać wodę i i dom. Dodatkowo kominek miałby rozprowadzenie ciepłego powietrza, aby dogrzać dom. Czy ktoś stosował podobne rozwiązania? Czy może Forest ocenić moją koncepcję.Mam prośbę do tych osób, które już wybudowały kuchnie o podpowiedź gdzie najwygodniej ulokować kuchnię kaflową, może ktoś zamieści plan kuchni.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts