Larix1 14.09.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Chcę ogrodzić działkę i z jednej strony jest stara siatka o za nią kszaki powrastane w nią jakis złom gruz itp jak prawnie mogę zmusić sasiada do posprzatania tego "barachła" i czy sam mogę cieżkim sprzętem odsunąć to wszystko na kilka metrów i następnie postawic swoje nowe ogrodzenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 14.09.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Nie możesz zmusić sąsiada do posprzątania (no, chyba tylko wtedy, gdy zagraża to epidemią i zainteresujesz sprawą SANEPID), ani tym bardziej zniszczyć bądź co bądź jego własność, ani też naruszyć granicę cudzej nieruchomości.Rozmawiaj, rozmawiaj i jeszcze raz rozmawiaj. To co dla jednego jest bałaganem, dla innego jest "ogrodem w stylu" itp.Ja potraktowałbym samowolne zniszczenie mojego płotu (niezależnie od tego jaki jest) jako przejaw chuligaństwa (o chamstwie nie wspominam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts