A.W. 14.09.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 specjalne miejsce dla KOMENTATORÓW domu w Mandarynkach i moich zapisów w dzienniku ZAPRASZAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 15.09.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Muszę powiedzieć, że projekt waszego domu wygląda naprawdę fajnie! W ogóle taki w moim typie jest Taki nawet lekko nowoczesny. http://img15.imageshack.us/img15/575/mandarynka3.jpg http://img15.imageshack.us/img15/5163/mandarynka2.jpg Na jakim etapie teraz jesteście? Jak dobrze pójdzie to i my na wiosnę ruszymy z budową Z zaciekawieniem będę śledziła Waszych poczynań, bo w końcu po sąsiedzku - będziemy realizować nasze budowle Oooo zaciekawiłaś mnie Gdzie się budujecie? Moze być info na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.W. 15.09.2009 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Nasz etap zdaje się, że jest podobny do Waszego - jeśli mogę to stwierdzić na podstawie kilku postów Generalnie przystosowujemy działkę do wiosennej budowy - czyli gruz na drogę dojazdową, wyodrębnienie tej części ogrodzeniem oraz wyrywanie chaszczy - głównie malin i pokrzyw. Możemy Basiu podać sobie ręce w sprawie licznych drzewek owocowych... jakże pięknych... Trudno jednak te "piękności" umiejętnie zaadoptować w bryle domu, zatem i one będą musiały się z nami pożegnać. Także porządkujemy i wypatrujemy przyszłego roku. Teraz geodeta i architekt, a za jakiś czas dalsza część papierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 15.09.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Oj skąd ja to znam - mam na myśli porządki na ogrodzie Walczymy z sumakami - bo strasznie się rozsiały - makabra! Drzewa owocowe chyba jeszcze na jesieni usuniemy, bo chcemy nawieźć sporo ziemi, żeby się już przez zimę uleżała Myślałam, żeby wszystkie usunąć i zostawić tylko orzecha, ale ostatnio zrobiło mi się szkoda dwóch papierówek - takie pyszne kompoty były z nich latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 12.10.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 I co ja mam zrobić? Myślałam, że Mandarynka i nic więcej Może rozjaśni mi się jak ujrzę domeczek Dorki - dziękuję Ci dobra Kobieto za pozwolenie. No i jaka decyzja A.W.? Mandarynka czy Groszek ? Jestem mocno ciekawy , bo właśnie zaczynam budować Mandarynkę. Byłoby fajnie mieć "towarzysza w budowie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 14.10.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Ja również jestem ciekawa... jako miłośniczka Groszków A ciekawostką dla mnie są dodatkowe małe okienka po bokach w kuchni. Ja nasz Groszek modyfikowałam pod kątem posiadania takowych, stworzenia mojej 'wieży obserwacyjnej'. Długo się zastanawiałam, jak to będzie wyglądać, a tu proszę: wystarczyło tylko spojrzeć na Mandarynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.W. 15.10.2009 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Mandarynka jest kuszącą propozycją projektu, przede wszystkim ze względu na fajny (wg mnie) rozkład pomieszczeń na parterze. Ale tak, jak już pisałam w dzienniku - poważnym faworytem jest Groszek 2 z lekkimi zmianami. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na groszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 19.10.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Witaj A.W. Jak Wam idzie papierkologia do pozwolenia na budowę? Wiem, że w Krakowie to nie jest łatwo (to bieganie po urzędach...). Trzymam kciuki obyście szybko rozpoczęli w przyszłym roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.W. 19.10.2009 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 kar_ma Wasza budowa w zawrotnym tempie posuwa się do przodu Aż miło patrzeć na zdjęcie opatrzone datą - każdego dnia duży krok do przodu w budowie. Ojj, jak ja bym chciała żeby na naszym placu boju robota się w rękach paliła i żeby każdy "pracownik budowy" nosił ksywę "struś pędziwiatr" Papiery (decyzje, pozwolenia, warunki, srutki tutki) uwielbiają atmosferę, w której dochodzi do naocznego zderzenia cząsteczek tlenu z wodorem w pokojach urzędów i starostw... Uwielbiają zapach parzonej kawy i ploteczek, one dopiero wówczas nabierają właściwego znaczenia. Tak, tak Stoimy przy geodecie Kolejny ruch na planszy "DROGA_PRZEZ_MĘKI_DO_UZYSKANIA_POZWOLENIA_NA_BUDOWĘ" to wysłanie wniosków o warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 13.11.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Jak Wam idzie papierkologia do pozwolenia na budowę? Wiem, że w Krakowie to nie jest łatwo (to bieganie po urzędach...). Rzeczywiście w Krakowie to straszna męka, wiem coś o tym - ostatnio teksty pani z Wydz. Arch. troszkę mnie zasmuciły.... Myślałam, że już za miesiąc będziemy mieli WZ'kę a tu perspektywa trzech miesięcy przed nami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.W. 13.11.2009 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Szczerze współczuję Ci Basiu tego zawieszenia w próżni, a raczej w oczekiwaniu... Ja na całe szczęście, dokładnie po 14 dniach, odbiorę wyrys i wypis z miejscowego planu zagospodarowania. Już leży na biurku Urzędnika i czeka na mój odbiór Basiu, nie ma co się przejmować, w końcu można przezimować czekając na papierki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaroLPaulinA 20.12.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Witam, poetyczny tytuł Twojego dziennika zwrócił moją uwagę i zajrzałam jestem w trakcie budowy C117aL i na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć,że jeśli chodzi o układ architektoniczny to jak najbardziej nam pasuje, także pod kątem stron świata, jedyne co trochę nam nie pasuje to klaustrofobiczna klatka schodowa :(ale za to przeszklenia i duża ilość światła wpadająca do wnętrza to to czego szukaliśmy:) pozdrawiam i życzę powodzenia, Paulina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 05.01.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Aga, widzę, że i u Was zmiany Codzienny wygląda naprawdę super! Fajne rozmieszczenie pomieszczeń, prosta fajna bryła; kolorystyka taka jak codziennego, czy mandarynki? Jak papierologia u Was? Ja właśnie się dowiedziałam, że jest już nasza WZ'tka! hurra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.W. 06.01.2010 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Codzienny jest moim faworytem, a że pozostałam na polu bitwy "sterem budowy", chyba zakupię ten projekt Basiu! Gratuluję WZ!! To niemalże "kamień milowy" No to zaraz po zimie rozpoczniecie prace pełną parą!? U mnie przedłuża się czas leniwo - spokojny ale w tym roku na pewno ruszy budowa Kolorystyka zdecydowanie jak w Mandarynce. Planuję zmieni też front Codziennego - wprowadzając dwa betonowe filary i (niestety ze wzgląd na pochyłą działkę) schody. Myślę, że Codzienny to już ostateczny "mój faworyt" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.01.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Kolorystyka zdecydowanie jak w Mandarynce. Planuję zmieni też front Codziennego - wprowadzając dwa betonowe filary i (niestety ze wzgląd na pochyłą działkę) schody. Myślę, że Codzienny to już ostateczny "mój faworyt" Super, bo ta kolorystyka jest bardzo fajna! Myślę, że te wszystkie zmiany pozytywnie wpłyną na projekt i fajnie się wkomponują do Waszej działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts