damianexus 14.09.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Witam. Buduję dom w miejscowości w której niestety nie ma internetu. Mam sąsiada u którego jest telefon z TP SA niestety telekomunikacja kochana nie chce narazie mnie podłączyć. Mają chyba wstrzymane wydati na nowe inwestycje- przynajmniej tak się tłumaczą. Był dziś u mnie operator lokalny oferujacy łącze radiowe jednak niestety u mnie nie ma możliwości założenia tego intenretu ponieważ jest zbyt słaby zasięg. Zastanawiam się co mi pozostaje...... Zalezy mi na dobrym stabilnym łączu internetowym. Mam iPlusa oraz blue connect jednak są one bardoz słabe i nie wystarczając do swobodnego korzystania z internetu. Co możecie poradzić w tej sytuacji?Słyszałem o internecie satelitarnym, jednak jego koszt instalacji to ponad 1500zł!!! Zastanawaim się czy nie lepiej dogadać się z sąsiadem ( który nie uzywa internetu ale ma łącze TP SA ) i nie podłączyć u nieg internetu i postawić router i czerpać z internetu co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.09.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 przeprowadź sie tam gdzie internet jest wszczechdostępny i za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 14.09.2009 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 wiedziałem, że pojawią się i tak pomocne zdania....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 14.09.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Witam. Buduję dom w miejscowości w której niestety nie ma internetu. Mam sąsiada u którego jest telefon z TP SA niestety telekomunikacja kochana nie chce narazie mnie podłączyć. Mają chyba wstrzymane wydati na nowe inwestycje- przynajmniej tak się tłumaczą. Był dziś u mnie operator lokalny oferujacy łącze radiowe jednak niestety u mnie nie ma możliwości założenia tego intenretu ponieważ jest zbyt słaby zasięg. Zastanawiam się co mi pozostaje...... Zalezy mi na dobrym stabilnym łączu internetowym. Mam iPlusa oraz blue connect jednak są one bardoz słabe i nie wystarczając do swobodnego korzystania z internetu. Co możecie poradzić w tej sytuacji? Słyszałem o internecie satelitarnym, jednak jego koszt instalacji to ponad 1500zł!!! Zastanawaim się czy nie lepiej dogadać się z sąsiadem ( który nie uzywa internetu ale ma łącze TP SA ) i nie podłączyć u nieg internetu i postawić router i czerpać z internetu co wy na to? Zamów sobie Orange Freedom Pro na próbę i potestuj http://www.orange.pl/portal/map/map/internet_freedom_pro?stamp=1237977282832 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.09.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 my też zamieszkaliśmy na zadupowisku wielkim TP niet , iPlus nie hulo, ani blue connect ... na szczęście radiówka hula - przesył taki że o ściąganiu czegokolwiek mogę zapomnieć ... ale obsługa podstawowa neta daje radę.... spróbuj się z sąsiadem dogadać ...może da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 14.09.2009 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 no właśnie myslę, że to będzie najlepsza opcja .....sąsiad nie bardzo wie co to internet bo już mu próbowałem tłumaczyć ale generalnie jest ciagle na % heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 14.09.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Sam mam tepsę (twierdzili że nie opłaca im się mnie podłączać, a potem znienacka zadzwonił gość i powiedział : "panie my tu kopiem kable dla telefonu, chcesz pan też?" - no i sie nagle im opłaciło . Wziąłem "pakiet socjalny" + Orange Freedom - razem płacę niecałe 90 zeta za1 giga czy mega - nie znam sie na tym , a pokazuje stale 1,3mB czy jakoś tak. Tyle, że Orange mnie trochę oszukał "dając" 20 zł za doładowanie dowolnego numeru na kartę. I do dnia dzisiejszego nie wykorzystałem ani złotówki, bo się okazało, że" ten pakiet nie, ten mix nie, ten zetafon też nie" i w sumie przez rok czasu nikt w tym bajzlu nie był w stanie mi odpowiedzieć który numer mogę podpiąć pod to doładowanie... W sumie mogłem powalczyć, ale to trwało i trwało, a ja z czasem mam cieniutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 14.09.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Zobacz czy jesteś w zasięgu Era WiMAX. http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryfy/internet/internet_wimax Mapkę mają beznadziejną - najlepiej zadzwonić na infolinię podaną na tej stronie to sprawdzą dokładnie. U mnie TP SA się nie popisała i w końcu mam tego WiMAXa 1 Mb/s. Póki co jestem zadowolony. Chodzi bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.09.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 wiedziałem, że pojawią się i tak pomocne zdania....... tnx moze Cie ukierunkuje - poszukaj sobie gdzie tak jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 14.09.2009 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 własnie zadzwoniłem do Ery i niestety twierdzą że Wimax nie jest dostępny u mnie .....slabo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.09.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 wiedziałem, że pojawią się i tak pomocne zdania....... Nie przejmuj się - ja miałem podobnie jak i Ty - na początku jak się wprowadziłem do domu na wsi w okolicy tylko tepsa rozdawała net - niestety nie podłączyli mnie z powodu "braku możliwości technicznych" - olałem ich i męczyłem się rok z iPlusem - od około 3 miesięcy pojawił się u mnie na wsi dostawca radiowego netu / nawet dwóch / - podziękowałem iPlusowi i teraz korzystam z ich usług - radiówka 5GHz - śmiga pięknie bez zastrzeżeń - na to czekałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 14.09.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Jak sąsiad lubi % to weż w jaka sobote flaszke lub może czteropak i sprubuj go namówić . Myślę że łącze na kabel jest jednak nalepsze i zanim założył internet radiowy czy coś tam innego warto sprubować sie dogadać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 14.09.2009 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Tez mi sie wydaje, że jest to najlepsze rozwiązanie. Założę internet u niego i postawie jakiś dobry router i powinno elegancko smigać. Zawsze to stałe łącze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJ Rydzyk 14.09.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Ta... U mnie też "nie było mozliwości technicznych". Dotarłem do gościa, który spowodował, ze warunki techniczne zaistniały. W końcu udało się podłączyc Neo na kablu. Co z tego, skoro przez pierwsze tygodnie chodziło świetnie, śmigało na 1,6 Mbps (łącze 2 Mbps), skoro po wyczerpaniu "wersji demo" oscyluje wokół 300 kbps ? To prawie jak EDGE (bo 3G nie ma i prędko u mnie nie będzie). Faktem jest, że działa trochę lepiej niż EDGE... Tepsa w kulki sobie leci, jeszcze ze trzy reklamacjie, i chyba podziękuję za to wątpliwej jakości łącze. Skoro już mam linię telefoniczną, i jestem wpięty do portu cyfrowego w centrali - nagle się okazało, ze i Netia może sprzedać mi swoją usługę. Moze będzie lepiej, a moze nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 15.09.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Wszelkie IPlusy, BC i Freedomy odrzuciłem z miejsca, ponieważ to się nie sprawdza w ogóle jeśli chodzi o komfort użytkowania. Miałem wszystkie, w podróży da się przeżyć, ale w domu musi być stałe łącze. Chciałem Netię, jednak nie mają kabielka a mojej okolicy, więc trzeba wcześniej mieć TP. Z TP nie miałem problemu, zamówiłem telefon, później internet, następnie zawiesiłem telefon i płacę 64zł +17zł za zawieszenie telefonu. W opisanym powyżej przypadku pogadał bym z sąsiadem, ewentualnie pocisnął bardziej tepsę, skoro sąsiad ma to dlaczego Ty nie możesz mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom.f 15.09.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witam. Buduję dom w miejscowości w której niestety nie ma internetu. Mam sąsiada u którego jest telefon z TP SA niestety telekomunikacja kochana nie chce narazie mnie podłączyć. Mają chyba wstrzymane wydati na nowe inwestycje- przynajmniej tak się tłumaczą. Był dziś u mnie operator lokalny oferujacy łącze radiowe jednak niestety u mnie nie ma możliwości założenia tego intenretu ponieważ jest zbyt słaby zasięg. Zastanawiam się co mi pozostaje...... Zalezy mi na dobrym stabilnym łączu internetowym. Mam iPlusa oraz blue connect jednak są one bardoz słabe i nie wystarczając do swobodnego korzystania z internetu. Co możecie poradzić w tej sytuacji? Słyszałem o internecie satelitarnym, jednak jego koszt instalacji to ponad 1500zł!!! Zastanawaim się czy nie lepiej dogadać się z sąsiadem ( który nie uzywa internetu ale ma łącze TP SA ) i nie podłączyć u nieg internetu i postawić router i czerpać z internetu co wy na to? Zamów sobie Orange Freedom Pro na próbę i potestuj http://www.orange.pl/portal/map/map/internet_freedom_pro?stamp=1237977282832 Jak narazie mogę tylko polecić, 12 km od nadjnika, prędkości ok nawet bez antenty zewnętrznej od 0.5-1.3 MB/s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 15.09.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Mamy rowniez internet radiowy WiMax, ale firmowany przez Netie. Do tego dochodzi telefon, oczywiscie jak ktos chce.Lata juz tak prawie rok i zero problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 15.09.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Tez mi sie wydaje, że jest to najlepsze rozwiązanie. Założę internet u niego i postawie jakiś dobry router i powinno elegancko smigać. Zawsze to stałe łącze.... Weź pod uwagę też to że jak by czasem przyszła kontrola z TP i sprawdziła że ktoś z zewnątrz korzysta z neo to kare dostanie twój sąsiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 15.09.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Niestety, najlepszym wyjściem pozostaje dogadanie sie z sąsiadem, tylko też nie wiadomo, czy na centrali są wolne miejsca na dislamie. Wszelkie wynalazki radiowe i komórkowe nadają się tylko do sprawdzania poczty i przeglądanie stronek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 15.09.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 franzkru, jeszcze nie słyszałem o takich kontrolach w tepsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts