Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj Basiu:)

podglądam Twój dziennik od jakiegoś czasu i przyznam, że pięknie zapowiada się twój dom:yes: będę zaglądać i kibicować:)

przeglądając Twój dziennik natknęłam się na fajne płytki drewnopodobne z paradyża - czy widziałaś je osobiście? są faktycznie zbliżone wyglądem do drewna? bardzo podoba mi się połączenie drewna w łazience, ale troszkę się obawiam o użytkowanie a takie płytki byłyby idealne..... miałam okazję oglądać te niby drewno podobne w castoramie i innych podobnych sklepach, ale nie zachwyciły mnie ani kolorem, ani fakturą;) a te na zdjęciach prezentują się całkiem ładnie, stąd moje pytanie...

oldzia, dziękuję :)

Co do płytek z Paradyża - Noce by My Way - widziałam je na żywo na Festiwalu Wnętrz w Krakowie - naprawdę świetna imitacja! W opakowaniu (mówię o kolorze Nature - ten ze zdjęcia poniżej), są zawsze różne kolorystycznie płytki, żeby właśnie tworzyć podobieństwo do drewna... Byłam mile zaskoczona, bo tylko imitajca płytek drwwnianych podobała mi się w Max Flizie, ale była w cenie ok. 400 zł/m2... Ta jest ponad połowę tańsza... Jesteś z Krakowa?

http://img146.imageshack.us/img146/4003/20101018nocearanz.jpg

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Basiu kuchnia jest niesamowita , alez Ci zazdroszcze, pozytynie :) Siedzialabym tam calymi dniami

Witaj Mania :) Mam nadzieję, że wyjdzie jeszcze lepiej niż na wizualizacjach :)

monsanbia dokładnie :) ale nie było łatwo - jednak taka wielka przebudowa to niezłe wyzwanie :)

Dachowcy na razie zeszli za dachu, chwila przerwy, bo nie mamy kominów.... :cool: Właśnie jadę kupić i jeszcze do tego piony wentylacyjne. Wybraliśmy komin Schiedel Rondo - będzie 10m, fi 200.

W poniedziałek mają zacząć budować.

No proszę, z okazji 1.000 moich postów zapraszam na coś pysznego :D

http://us.123rf.com/400wm/400/400/ryzhkov86/ryzhkov861010/ryzhkov86101000077/8006282-berries-mojito-with-energy-drink-strawberry-and-lime-and-sweet-syrup-nonalcoholic-beverage.jpg

Pozwoliłam sobie sięgnąć po szklaneczkę. W sam raz na ten upał i po ciężkiej pracy w kuchni (usmażyłam 15 kotletów z piersi i ugotowałam wielki 6 litrowy gar młodej kapusty z pomidorami - niech chłopaki się najedzą bo pracują na 6-stkę)

Gratulacje i kolejnego tysiaka w szybkim tempie (żeby się*działo)

zapytam tak z nie wiedzy metalowa konstrukcja dachu czemu ma służyć ?? czy chodzi o to by potem regipsy nie pękały widzę to na twoim domku i jeszcze jeden taki koło hotelu jest z konstrukcja chyba nawet całą z tego metalu .

Domek rośnie rośnie coraz fajniejszy szkoda że od ulicy nie ma tak fajnego widoczku jaki będziecie mieć od ogrodu :) choc czas pokaże bo jeszcze wiele do zrobienia :) Ida wakacje więc rzadziej będę miała twoje poczynania na oku .Dzis pierwszy raz widziałam Panią inwestor na budowie :) wiele pracy jeszcze was czeka ale idzie jak burza :)

Pozwoliłam sobie sięgnąć po szklaneczkę. W sam raz na ten upał i po ciężkiej pracy w kuchni (usmażyłam 15 kotletów z piersi i ugotowałam wielki 6 litrowy gar młodej kapusty z pomidorami - niech chłopaki się najedzą bo pracują na 6-stkę)

monsanbia - szalona Ty! Dobrze mają te chłopaki z Tobą! :yes:

do Krakowa niestety mam kawał drogi ;) jestem z Pomorza

Oldzia, pytałam, bo ewentualnie dałabym Ci namiary, gdzie w Krakowie można je zobaczyć na żywo :)

Aż sama się zdziwiłam, bo jeszcze jakiś czas temu nigdzie ich nie było, a wczoraj widziałam w Max Flizie i w Glazurze Królewskiej :)

zapytam tak z nie wiedzy metalowa konstrukcja dachu czemu ma służyć ?? czy chodzi o to by potem regipsy nie pękały widzę to na twoim domku i jeszcze jeden taki koło hotelu jest z konstrukcja chyba nawet całą z tego metalu .

Domek rośnie rośnie coraz fajniejszy szkoda że od ulicy nie ma tak fajnego widoczku jaki będziecie mieć od ogrodu :) choc czas pokaże bo jeszcze wiele do zrobienia :) Ida wakacje więc rzadziej będę miała twoje poczynania na oku .Dzis pierwszy raz widziałam Panią inwestor na budowie :) wiele pracy jeszcze was czeka ale idzie jak burza :)

aguleczka :welcome: następnym razem zapraszam! :) Mam nadzieję, ze po wakacjach to domek będzie już nie do poznania!

Mam nadzieję, że nad frontem wraz z ogrodzeniem też jakoś zapanujemy :D

Jeżeli chodzi o tą stalową konstrukcję, to tak zaprojektował konstruktor, bo obliczeniu ugięć wszystkich belek... Chyba nie umiem tak dokładnie odpowiedzieć... może ze względu też na długość domu? te belki mają 18 metrów długości....

I jeszcze są spięte dodatkowo poprzecznie... Wiem, ze była propozycja jednego z wykonawców, aby zastąpić to drewnem, ale ten po obliczeniach, też stwierdził, że musi zostać konstrukcja stalowa...

Zastanawialiśmy się też z mężem, dlaczego ten dom obok Hotelu jest prawie cały ze stali! :confused:

Oldzia, pytałam, bo ewentualnie dałabym Ci namiary, gdzie w Krakowie można je zobaczyć na żywo :)

Aż sama się zdziwiłam, bo jeszcze jakiś czas temu nigdzie ich nie było, a wczoraj widziałam w Max Flizie i w Glazurze Królewskiej :)

Basiu dziękuję:) mam nadzieję, że na naszych rejonach też będzie można je zobaczyć- obejrzeć na żywo. Mam jeszcze sporo czasu do tego etapu więc być może, że będę mogła je zobaczyć prędzej u Ciebie w dzienniku, bo pędzicie z budową jak burza....;)

Mnie śie tak skojarzyło że to własnie po to by uniknąć peknięć wcześniej nie widziałam nigdzie tych konstrukcji myślę że to jest lepsze od konstrukcji drewnianej bo jednak drzewo pracuje i pęknięć ciężko uniknąć chyba żeby zalac wszystko betonem i skosy były by betonowe tak zrobił znajomy przynajmniej nie straci dachu nad głowa gdyby jakieś wichury były:) Basia kolejny raz jak Ciebie tam zobaczę to się zatrzymam :)
Hej Basiu.Podglądam Cie od samego początku bo Twój domek kojarzył mi się z moim.Też będę mieć podobną elewację.Ale jak zobaczyłam ostatnie zdjęcia Twojej elewacji z więżba dachową to nie ma co ukrywać, ze jest podobieństwo... :-)

Witam:)

Mam pytanie dotyczące jednej z wizualizacji Twoich wnętrz. Mianowicie co to jest za kanapa/leżanka z białą ramą i takimi ciekawymi ażurowymi podłokietnikami?

Witaj Rudamaruda :)

Masz na myśli tą kanapę:

http://img839.imageshack.us/img839/7228/sunroompaintedceilingaf.jpg

Niestety nie potrafię Ci odpowiedzieć, bo to zdjęcie to jedna z moich inspiracji na firanki w salonie ;)