Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

czapkaa i dopiero teraz się ujawniasz? :p Bardzo mi miło!

bo ja od 2009r poszukiwałam inspiracji i natchnienia do takiego przedstawienia- trochę komedii, trochę melodramatu, trochę thrillera psychologicznego, trochę science fiction :p , jakim jest budowa własnego domu :lol2:

w tym roku nam się udało i dlatego teraz "aktywnie" podglądam

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

majamaki dziękuję za link. Chyba jednak zdecyduję się na zestaw Beam Toma Dixona do łazienki....

Zestaw ten też jest rewelacyjny. Powiedz mi nie masz obaw co do utrzymania czystości? Kurz i czarny kolor to chyba nie najlepsze zestawienie?

Basiu, jeśli mogę jeszcze zapytać, czy w Twoich planach "wnętrzarskich" jest w dalszym ciągu bambusowa ściana??

Jeśli tak, to gdzie ona będzie??

Basiu, jeśli mogę jeszcze zapytać, czy w Twoich planach "wnętrzarskich" jest w dalszym ciągu bambusowa ściana??

Jeśli tak, to gdzie ona będzie??

Tak, tak, między kuchnią a salonem :) Między tymi filarami po prawej stronie:

http://img17.imageshack.us/img17/932/img0043skp.jpg

nie chce Ci "miodkować" :p , jak to mówi mój Szwagier, ale ja już nie mogę się doczekać efektu końcowego!!

"Bambusowa ściana", to jest właśnie jedna z tych inspiracji, które ja zapragnęłam mieć i nic i nikt nie jest mi w stanie zakazać, tej szaleńczej miłości!!

będę narazie podziwiać i wzdychać do kompa, oglądając Twoją :D

ja wracam do kuchni - mi osobiście podoba się 1 wersja - była najbardziej spójna

no ale to tylko moje zdanie

elewacja piękna

też będziemy mieli kamień - piaskowiec - ale myśleliśmy o regularnych kształtach - teraz chodzi mi po głowie wasz

:???::bash::confused:

i co teraz?!

pozdrawiam

i czekam na więcej

też będziemy mieli kamień - piaskowiec - ale myśleliśmy o regularnych kształtach - teraz chodzi mi po głowie wasz

Regularne kształty są bardzo ładne! Mi szczególnie podobają się płyty z piaskowca - wyglądają super!

W sprawie piaskowca elewacyjnego, zapraszam:

www.piaskowiecelewacyjny.pl

A tu wklejam jako inspirację do ogrodzenia... muszę o tym zacząć myśleć :)

http://img20.imageshack.us/img20/6013/skwerhoovera.jpg

http://img546.imageshack.us/img546/3355/skwerhoovera1.jpg

Edytowane przez Basia_KRK

Basia nie wiem co się dzieje z tymi fachowcami od ogrzewania, ale nie jedna ty masz problemy.Forumowa Balbina nie może uruchomić swojego pieca na eko-groszek , a i Anula narzeka na reku.

a z tymi sufitami:jawdrop: koszmar, chyba do poprawki, bo tynk na wiosnę odszczeli.

ja to samo miałam z czujnikiem , poprowadzili mi kabel od pieca, przez sufit w garażu ( oczywiście na wierzchu, bo tynki i malowanie było już dawno zrobione i przewiercili sie na wylot na elewację). elewacja uratowana.ale od tych mrozów własnie w tym miejcu odszczeliła , na wiosne do poprawki:offtopic:

a czy myslałas o okapie ( z wygladu taki na na zdjeciu) ale ze stali nierdzewnej? nie wiem czy musi byc duza moc tego wyciagu czy podoba ci sie po prostu to co wybralas-na pewno jest jeden plus tego ze stali nierdzewnej tzn. bedzie go mozna calego umyc natomiast na ten ze g-k beda pryskac tluszcze bedzie upackany, ukurzony (nie wiem czy planujesz piec gazowy a tym bardziej po gazie wszystkie meble sa otluszczone i oblepione kurzem). No i na pewno bedzie mniej zabawy z obudowa, zamontujesz i już a tu podwieszanie, docinanie płyt, malowanie itp. Edytowane przez koktajl

Basiu gratuluję podłączenia do źródła ciepła,zdawaj relację jak temperatura idzie w górę.Tak przy okazji to firma dała du..y, że tak późno zrobiła uruchomienie pompy.

Jakie kafle dajesz do tej łazienki trawertyn?Moja siostra ma też w takich kolorach łazienkę i ma białe grzejniki i chyba ja też bym takie dała

Basia, nie bede oryginalna jak powiem ze domek wyglada juz teraz ślicznie i najchętniej sciągnełabym Wasza elewację :) Mam do Ciebie pytanie w sprawie okien - jesteście w rezultacie zadowoleni z Natury? Oprocz tego ze długo na okna czekaliście i coś tam serwis przy nich poprawial to jak sie sprawują? Bez zarzutu? Mam od nich wycene i poki co sa prawie najdrozsi zalezy mi więc na opini czy warci sa swojej ceny?

no właśnie kiedy będzie montaż?

Basiu mam pytanie czy robisz szuflady? czy po otwarciu drzwiczek ma je w środku?napisz coś więcej o projekcie kuchni

Edytowane przez Barbara74
ja również uważam wybór kolorów w kuchni za b.dobry!! własnie najbardziej lubie jasne drewno w połaczeniu z bielą lub ciemną szarością. i przede wszystkim nie będziesz miec orzechu który jest już w co drugiej kuchni:)