Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ale zaniedbane komentarze :( To wszystko przez ten kominek... Sporo nerwów nas kosztuje. Rozważamy nawet całkowite go usuniecie... Dziś podejmujemy ostateczną decyzję z wykonawcą...

Basia kiedy planujecie przeprowadzkę? Łazienka super wyszła.

Żona - przeprowadzka... hmmm... myślałam, że w okresie wakacyjnym, ale chyba będziemy chcieli wyjechać gdzieś na 2 tygodnie na zasłużony urlop i tym samym przeprowadzka się przesunie ;) Musimy trochę od tej budowy odpocząć koniecznie, stad taka decyzja....

Basiu nie wiem, czy nie zauważyłas tego wpisu ?, czy może nie jesteś zainteresowana ? W kazdym razie zpraszam ponownie :)

emiranda - dziękuję za zaproszenie do Milanówka - czuję, że było super!! Może następnym razem :D

Basiu jak z drzwiami wewnętrznymi wybrałaś już coś?Swojego czasu pisałaś o drzwiach asilo, mnie je właśnie polecił sprzedawca drzwi, niestety nie mają ich do pokazania.Ty je chwaliłaś, możesz coś więcej napisać

Barbara74 - jeszcze nie wybrałam nic. Sprawa drzwi stoi w martwym punkcie na razie. Widziałam Asilo w Krakowie w salonie - naprawdę świetna jakość! Jakby robili wyższe to na pewno bym kupiła! No i cena też rewelacyjna! Śmiało kupuj!

Szczegolnie interesuje mnie drewno :)

Powiedz jak oceniasz stan deski modrzewiowej na elewacji po zimie? Jak czesto planujecie jak konserwowac? Czy ta deska jest rowkowana tak jak trasowa - tak jak na zdjeciach przed polozeniem, na scianie juz nie moge tego wypatrzec :)

Rozumiem, ze ta deska w salonie idzie na podłogówkę - tez tak planujemy. Jaka ona ma grubosci i wymiary?

wibart - deska modrzewiowa na elewacji - fantastycznie po dość mocnej zimie nic się nie zniszczyła, pokręciła, itp. Nie wiem jak często konserwacja, zobaczymy jak się będzie trzymać. I tak, jest ona ryflowana, tak jak tarasowe deski.

Deski podłogowe w salonie idą na podłogówkę: grubość 15 mm.

a masz zamiar zostawić ten kamień czy Ściągnąc go i dać coś innego?

koktajl - walczymy z kominkiem - na razie kamień całkowicie usunęliśmy ;) Wybraliśmy płyty marmurowe gładkie...

Kominek - faktycznie ten kamień niekoniecznie:no:

jakaś bardziej prosta obudowa - ale wiesz ze mogę być tendencyjna :-)

Sam wkłąd jest BOSKI

Saly - paliłaś już u siebie? Jak to jest z taką białą ścianą? Kopci się na czarno??

kominek fajny - jaka firma i jakie koszty jeśli można widzieć?

To jest BEF Blanzek Optim V8 CL - cena ok. 8000 zł (w zależności od VATu).

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Basia dawno mnie na muratorze nie było, ależ u Was ruch ! :) pięknie to wszystko wygląda. Łazienka pomimo problemów wyszła super - naprawdę robi wrażenie :)

A ja mam pytanie o schody, bo sami właśnie wykańczamy i też chcemy olejować nie bejcować. Pamiętasz/wiesz jakim olejem malowane były Wasze schody? bo efekt jest super. Patrzę na zdjęcia przed i po, i ta dębina niesamowicie naturalnie wygląda, chyba nawet niewiele jest ciemniejsza po olejowaniu(?)

pozdrawiam Cię gorąco :)

Xanka!! witaj!! :cool: Ale miła niespodzianka.

Niestety nie powiem Ci jakim olejem były malowane schody. Robił to stolarz i po prostu nie wiem :( Ale słuszna uwaga - spróbuję się jednak dowiedzieć, żeby potem pomalować tym samym :D Dam Ci znać. I rzeczywiście olejowane schody wyglądają bardzo naturalnie! Kolor praktycznie się nie zmienił nic!

Basiu napisz mi co to za płytki oraz umywalka z szafką w łazience

Włoskie Ragno Lifestyle Bianco, szafka Elita Klea i umywalka Kerasan (chyba model: Cento). Wszystko jest w MaxFliz.

a czy jesteś zadowolona z tej umywalki? w sensie jakości bo podoba mi się ubikacja z tej firmy a mam troche km do karkowa i nie wiem czy się nastwiać w ogóle czy nie ma sensu

Witam Basiu:hug:

Powiem szczerze ze nie paliłam jeszcze w kominku

Ale miałam podobną obudowę robioną przez tego samego Pana

i nic mi się nie kopciło (a paliliśmy bardzo dużo)więc myslę że będzie oki

Bardzo dobrze że zmieniłaś obudowę Ta wygląda dużo lepiej :-)

Ja bym zostawiła cokolik - lzej wyglada obudowa

Basiu to kiedy przeprowadzka bo już prawie wszystko gotowe?????

Całusy Wielkie

Saly

Mam do Ciebie serdeczną prośbę czy byłabyś w stanie mi podać z jakiej firmy masz oświetlenie zewnetrzne (jak się nazywają te lamy) i gdzie je kupowałaś. Jeżeli pamiętasz ich koszt to też będę wdzieczna.
Basia-a gdzie kuchnia???!!!!Miala byc poczatkiem maja!Ja stoje za drzwiami i nogami przebieram:lol2:

no ja też ,za drzwiami masz tłum :)

mnie się podoba kominek z podcięciem

ja w sprawie kominka. dobrze , że zdjęliście kamień, nie pasował do tego stylu kominka. ten typ musi mieć lekkość. Proponuję zrobić podcięcie od dołu, my o tym nie pomyśleliśmy i żałujemy.
Cześć Basiu:) Będziemy robić projekt elewacji i bardzo pasowałby nam Wasz kamień, choć dom mamy trochę inny. Napisz proszę co to za kamień i podaj jeśli możesz jakieś namiary na niego. Interesuje mnie również płytka imitująca ni to beton ni to drewno. Wrzuciłaś takie zdjęcie z myślą o Waszym salonie. My z kolei mamy wylaną z betonu piwnicę monolit i tych pięknych gładkich betonowych ścian zakrywać tynkiem nie będziemy, a te płytki są jak znalazł. Podziel się proszę informacją co to jest. Pozdrawiam i życzę szybkiej przeprowadzki po urlopie:)
Mam do Ciebie serdeczną prośbę czy byłabyś w stanie mi podać z jakiej firmy masz oświetlenie zewnetrzne (jak się nazywają te lamy) i gdzie je kupowałaś. Jeżeli pamiętasz ich koszt to też będę wdzieczna.

garzim - przepraszam, rzeczywiście umknął mi Twój wpis. Lampy są włoskie, ale kupowane w Niemczech. Nie mam ich nazwy. Niestety już ich nie ma w sprzedaży. Sama chciałam dokupić, ale są już niedostępne.

Basia-a gdzie kuchnia???!!!!Miala byc poczatkiem maja!Ja stoje za drzwiami i nogami przebieram:lol2:

Ja też czekam na kuchnię Dziewczyny :D No nie ma jej jeszcze niestety :( Podłoga jeszcze nie położona, bo malowanie nie skończone...

Basiu dziękuje Ci bardzo chociaż powiem, że tą odpowiedzią mnie nie pocieszyłaś bo te lampy naprawdę wpadły mi w oko i oczyma wyobraźni widziałam je już na moim domku ale cóż szukam dalej...

Chciałam Ci jeszcze napisać że ładny wyszedł ten kominek przedłużenie jego i wybór tych płytek to był szczał w dziesiątkę.

ps. z wiadomości byłam dzisiaj w VINOTTI (meble) i są wyprzedaże do 50 % to tak w celach informacyjnych gby ktoś tam na jakąś rzecz polował

Interesuje mnie również płytka imitująca ni to beton ni to drewno. Wrzuciłaś takie zdjęcie z myślą o Waszym salonie. My z kolei mamy wylaną z betonu piwnicę monolit i tych pięknych gładkich betonowych ścian zakrywać tynkiem nie będziemy, a te płytki są jak znalazł. Podziel się proszę informacją co to jest. Pozdrawiam i życzę szybkiej przeprowadzki po urlopie:)

Sophjo, czy masz na myśli te płytki? Peronda Timber

http://img59.imageshack.us/img59/3828/pebblestimberamb.jpg

http://img408.imageshack.us/img408/3184/timber2.jpg

Info o kamieniu wysyłam na priv :)

Kominek Basiu wyszedł fajnie :).

Lampy w łazience też robią wrażenie - jest tak nastrojowo :).