Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Basiu, widać, że konkretna kobita jesteś :)

Oooo dziękuję :lol: Coś w tym jest.. hehe

P.S. Zauważyłam, że Wasze tuje posadzone są na pasie uformowanym w 'górkę'. Dlaczego?

Będziemy nawozić ziemię i wtedy wyrównamy poziom ziemi na działce. Tuje posadziliśmy dopasowując do nowej podmurówki i ogrodzenia :)

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam-zaglądałam już wcześniej ale jakoś wolalam czytać niż pisać. Teraz jednak postanowiłam zostawić mały ślad, że jestem, że czytam, że oglądam,że podziwiam, że czekam na więcej, że ... w każdym razie trzymam kciuki za szybkie prace (egoistycznie bardzo bo ciekawość mnie zjada:))

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Witaj !

A ja, z pytaniem. Dlaczego rezygnujecie z rekuperatora ???

Mam nadzieje, że ŹLE zapamiętałem !

Przecież i tak będziesz musiała wentylować i prawdopodobnie mechanicznie.

Zrezygnowaliśmy z rekuperacji... będzie tylko wentylacja grawitacyjna....

Świetny projekt :) Czekam z niecierpliwością na rozwój wydarzeń.

My mieszkamy juz od roku, choś ciągle jeszcze tyle do zrobienia. Tez kupiliśmy gotowy dom i go przerabialiśmy. Rzeczywiscie, zwłaszcza na początku, jak lecą ściany, efekt jest piorunujący ;) Trzymam kciuki i będę zaglądać.

mamy 'tylko' grawitacyjną i 'sprawuje się'

Rozumiem, że: czujesz że ją masz, a nie: wiesz, że jest bo powinna być...

Basiu czekam na więcej fotek z rozpierduchy!!! Ja już z tego wychodzę dlatego powoli zapominam jak to było...

Pozdrowionka.

Edytowane przez mr6319

hehe, Mr, widzisz, nigdy nie mieszkałam w domu z reku, więc nie wiem co powinnam czuć, ale jest ok :) Nie opowiadam się za wyższością żadnego z rozwiązań, być może ta dodatkowa instalacja jest lepsza? Ja tylko wnoszę swój głos, że mam grawitacyjną i oddycham pełną piersią ;)

Pozdrawiam :)

witam i ja sąsiadkę :)

odważny pomysł, podoba mi się :)

może i ja zrobię kiedyś coś podobnego z domem mojego dziadka.. :)

powodzenia i trzymam kciuki! W jakiej dzielnicy budujecie swój domek?

Basiu, strasznie jestem ciekawa rozpoczecia przebudowy. "Fajna rozpierducha" :-) Bede z ciekawoscia sledzic, mimo ze juz skonczylismy tematy budowlane i juz nas tak " nie kręcą" ale jestem ciekawa Waszego domku. Kuchnia piekna, zazdroszcze takiej powierzchni i rozkladu, ta sciana mebli od podlogi do sufitu jest swietna.

Pozdrawiam serdecznie

• 2 weeks później...

Witajcie,

Przemiana Waszego przyszłego domu będzie niesamowita, sądząc po wizualizacjach. Tak trzymać.

My również stoimy przed wyborem pokrycia dachowego. Dach mamy dwuspadowy, o powierzchni 210 mkw. Czekamy na wycenę Creatona Domino. Czy wy dostaliście już ofertę? Jak się przedstawia?

Dziękujemy za odpowiedź,

Miszaki witam na forum :)

Dostaliśmy wycenę Creatona Domino - wyszła ok.20 000zł brutto... (bez okien dachowych). Trzy okna Fakro ( 94x118 ) to koszt 3600zł (razem z kołnierzami).

Na razie chwilowy zastój ;) czekamy na majstrów, którzy poprawią nam nowe! wylewki w piwnicy, bo jak się okazało są zrobione zupełnie krzywo i woda nie spływa do kratek.... :no:
Na razie chwilowy zastój ;) czekamy na majstrów, którzy poprawią nam nowe! wylewki w piwnicy, bo jak się okazało są zrobione zupełnie krzywo i woda nie spływa do kratek.... :no:

mam nadzieję, że poprawiają w ramach reklamacji?