Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Basi i Tomka krakowska przebudowa - komentarze do dziennika

Basia_KRK

Recommended Posts

Basiu, gdzie czytać Waszą historię, aby być na czasie? w starym dzienniku czy na blogu? Nowe forum zrobiło zamieszanie z dziennikami i komentarzami. Czy podjęliście już decyzję co do dachówki? My też rozważamy creaton domino i ruppceramika turmalin. Wienerberger nie braliśmy w zasadzie pod uwagę. Dziwne, że w wycenie wyszła najdrożej. Domino jest grubsza i bardziej podoba mi się turmalin. Jednak na żywo jego nie widziałam. Szary jest szczególnie ładny, bo ma jeszcze taką powłokę na sobie.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
Twój dom będzie piękny. Kolorystycznie podobny do mojego (ktory na razie jest w budowie na obrzeżach Krakowa). Bedziemy właśnie kupować dachówkę - Creaton Domino łupek. Nasza wycena to niestety ok. 35 000 . Czy mogłabyś napisać, gdzie robiliście wycenę dachówek?. W przedstawionych nam wycenach Creaton byl droższy od RuppCeramiki.

• 1 month później...
  • 1 month później...
Basiu, gdzie czytać Waszą historię, aby być na czasie? w starym dzienniku czy na blogu?

Spirea, nasza historia jest zarówno w dzienniku, jak i w blogu. Komentarze również możecie albo w blogu wpisywać, lub też po staremu w "komentarzach do dziennika" :cool:

Czy podjęliście już decyzję co do dachówki? My też rozważamy creaton domino i ruppceramika turmalin.

Wybraliśmy dachówkę ceramiczną firmy Erlus Linea... również płaska :)

http://www.erlus.de/wzory-dachowek/Linea/

zapomniałam dopytać, czemu zrezygnowaliście z rekuperacji?

Hmmm... to była jakoś jedna z początkowych naszych decyzji odnośnie systemów wentylacji, klimatyzacji, ogrzewania. Już nie pamiętam wszystkich za i przeciw, ale chyba głównie przeważył aspekt finansowy... ;)

Czy mogłabyś napisać, gdzie robiliście wycenę dachówek?

Witaj tunczyk! Powodzenia w budowie :)

Wycenę robiliśmy w Trapez-Carbo na Zakopiańskiej oraz w Atticu na Zawiłej :)

• 1 month później...

Basiu

właściwie to zajrzałam podziękować za komplement ale natknęłam się na info o dachówkach. Jakbyście jednak poszli w Domino to ja mam z pół palety jak nie więcej - odstąpię za pół darmo :)

a zdjęcia na razie tylko z kilku pomieszczeń TUTAJ

• 1 month później...
  • 2 weeks później...