efilo 08.08.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Basiu, mam tyły w jednym temacie i przed zimą koniecznie muszę sprawę nadrobić. Będziecie zakładać drabinki przeciwśniegowe? a jeśli tak to koniecznie proszę o info jakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.08.2011 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 efilo jednak zdecydowaliśmy, że nie zakładamy tych drabinek. No chyba, że po jednej zimie nam się wizja zmieni i ich założenie stanie się konieczne. Tak więc w chwili obecnej nie pomogę zbytnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 09.08.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Basiu, na jednym z wcześniejszych zdjęć dachowych jest komin z klinkieru. Ten komin jest obklejony folią - dlaczego? Czy ta folia, to tylko ochrona przed uszkodzeniem i pobrudzeniem? To dla mnie dość ważna informacja... za którą, z góry serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.08.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 mnie sie właśnie po pierwszej zimie wizja zmieniła właściwie to chcieliśmy od początku ale jak nam montowali dach to nie zdążyliśmy zakupić. teraz to już mus wielki bo nam ogród nie przeżyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 09.08.2011 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 kardamina ta folia była po to by ochronić w pierwszych dniach głównie zaprawę-fugę przed zbyt szybkim wyschnięciem. Akurat wtedy były straszne upały, stąd taki pomysł. Jakoś po dwóch tygodniach usunęliśmy ją i dodatkowo zabezpieczyliśmy jeszcze klinkier i fugę impregnatem efilo rozumiem biorę to również pod uwagę, że i u nas po zimie pojawi się taka konieczność. Czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 10.08.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Tak się domyślałam, tylko nie wiedziałam przed czym dokładnie ta ochrona Tak tylko spytałam, gdyż u mnie już we wtorek przychodzi murarz do kominów, a zaraz po tym ekipa dekarzy. Jeszcze o jedno spytam - o impregnat do cegły. Ktoś wam go polecił, czy sami wybraliście i kupiliście? Mnie wspomniał majster o jakimś płynnym (nie pamiętam jego nazwy - karteczkę mam w domu), na bazie jakichś żywic. Nie wiem, czy on dobry, czy nie. Głównie chodzi mi o to, żeby klinkier z zaprawą z czasem mi nie wyblakły, bo to niezbyt ciekawie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 10.08.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam. Przepraszam,że tak tu wtargnęłam, ale znalazłam Twój post w POKAŻCIE SWOJE DACHY. Chodzi mi o kratki wentylacyjne.... Wybrałam grafitowy półmat Odnośnie tych kratek - świetne są, naprawdę bardzo fajna jakość. Polecam. Kupiłam je (na allegro) do dziur wentylacyjnych do komina - na zewnątrz. http://img62.imageshack.us/img62/5629/otwr14x14cm.jpg Są świetne. Szukałam na allegro, ale nie mogę znaleźć, albo nie potrafię szukać. Mam prośbę. O ile to możliwe, to mogłabyś mi podać nazwe tego użytkownika na allegro, który sprzedał Tobie te kratki?? Będe wdzięczna. PS. Super domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.08.2011 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Jeszcze o jedno spytam - o impregnat do cegły. Ktoś wam go polecił, czy sami wybraliście i kupiliście? Mnie wspomniał majster o jakimś płynnym (nie pamiętam jego nazwy - karteczkę mam w domu), na bazie jakichś żywic. Nie wiem, czy on dobry, czy nie. Głównie chodzi mi o to, żeby klinkier z zaprawą z czasem mi nie wyblakły, bo to niezbyt ciekawie wygląda. Użyliśmy preparatu Unicell Poland - Klinkier PRO - profesjonalny impregnat do klinkieru na bazie żywic siloksanowych, - doskonała ochrona do 30 lat, - utrwala i wzmacnia kolor klinkieru, - przeciwdziała rozwojowi grzybów i pleśni, - zapobiega powstawaniu wykwitów. http://img3.imageshack.us/img3/3848/abc8d929cf1ec00f21b5594.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.08.2011 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Są świetne. Szukałam na allegro, ale nie mogę znaleźć, albo nie potrafię szukać. Mam prośbę. O ile to możliwe, to mogłabyś mi podać nazwe tego użytkownika na allegro, który sprzedał Tobie te kratki?? Oczywiście - użytkownik: Sartmet - tutaj jego aukcje: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=19979450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fulek 10.08.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Bardzo dziękuję. Jeśli pozwolisz,to będę zaglądać do Ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.08.2011 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 fulek, serdecznie zapraszam A te kratki naprawdę świetna jakość. Polecam! My kupiliśmy te z pionowym wzorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 17.08.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Fajnie patrzeć, jak stary dom dostaje nowe życie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 17.08.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Basia nie widze dokladnie ale pamietaj o sciagnieciu tasmy ochronnej z okna w lazience.Ja przeoczylam te sprawe i teraz mam ogromny problem bo tasma sie zwulkaniozowala i nie da sie jej niczym odkleic.Probowalam juz kilku srodkow i nic .Doczytalam ze moze pomoc jeszcze parownica (musze ja zakupic i zawalczyc na wiosne) ale czarno to widze i biore pod uwage calkowita wymiane okna tyle ze bedzie to ostatecznosc bo mamy juz zrobiona zabudowe g-k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 18.08.2011 04:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 kakusek dobrze, że mi na to zwracasz uwagę. Dzisiaj ją usunę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 18.08.2011 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Coś się kończy coś zaczyna. Ekipy sprzątają po sobie i chyba w najbliższym czasie nastanie cisza na budowie. Chłopaki od SSO wszystko pozbierali, przez dwa dni sprzątali cały dom i ogród, dziś i jutro wywożą gruz, drewno, śmieci itp. Pusto się robi. Wszystko sprawdziłam, łącznie z dachem, jeszcze wczoraj wymieniali mi ostatnią wypatrzoną uszczerbaną dachówkę. Ekipa wywiązała się ze wszystkich powierzonych zadań - przynajmniej teraz tak mi się wydaje. Elektrycy też już kończą, dziś zeszli do piwnic i garażu. Będą jeszcze jutro i chyba koniec. Cały czas myślę, czy pomyślałam o wszystkich gniazdkach, kontaktach. Zwłaszcza gniazdek wydaje mi się, że mamy jakoś mało? ale z drugiej strony, przecież nie będę dawała gniazdka na każdą ścianę No i mam dziwne wrażenie, że na taką ilość kabli jaką widzę, to nasza skrzynka w garażu i w domu jakieś takie małe są.. jak oni to tam pomieszczą? Hydraulik przychodzi już do nas od dwóch tygodni... dziś ma ostatnią szansę. Jak nie przyjdzie, trzeba będzie szukać kogoś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.08.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 kakusku ja kupiłam preparat do usuwania naklejek i tym działałam. ale jest specjalny produkt do tego który świetnie działa tylko żebym ja pamiętała jak się to nazywa.... kiedyś to kupowałam koleżance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 19.08.2011 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Dylemat na dzisiejszą noc. Który odpływ do łazienki wybrać Geberit Duofix - odpływ w ścianie o szer.24 cm, przepustowość 51l/min http://www.aquaarte.pl/pictures/154.330.00.1.jpg czy WIPER - liniowy 100cm, przepustowość 50l/min ?? http://img710.imageshack.us/img710/2387/wiperx.jpg Wiper trochę tańszy, o jakieś 100 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 19.08.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Efilo gdybys sobie przypomniała lub zapytała kolezanki byłabym baaardzo wdzieczna Na razie temat okna zostawiłam w spokoju na kolejna zime (nadal nie ma mnie na miejscu ) ale na wiosne będe działać dalej.Doczytałam ze moze pomoc rozcienczalnik do wyrobow akrylowych (ktos na fm pokazywał efekt jego działania ) Mam nadzieje ze uda mi sie go kupic w tesco bo w pobliżu nic takiego nie maja . Basia gratuluje SSO .Jak hydraulik -pojawil sie?U nas robiła firma Aqua z Myslenic -moze tam zapytaj?(u nas dotrzymywali terminow ale wiem ze niektorzy tez musieli czekać ) Robili nam rowniez wylewki . Kiedy masz zamiar robic tynki i jakie? Pytam bo szukam kogos kompetentego do gladzi wapiennych.Musze popoprawiac spartolone tynki bo takich jednych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 20.08.2011 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Jak hydraulik -pojawil sie? kakusek pojawił się - ojciec z synem Mąż wybierał tą ekipę. Jak ich zobaczyłam, to muszę przyznać, że pierwszy raz jestem w strachu ale chyba przy hydraulice nie ma co schrzanić? nie wiem... Zaczynają w poniedziałek, będę ich pilnować przez najbliższe 3 dni, bo akurat mam taką możliwość... Przywieźli już rurki, widzę, że dobrej firmy Wavin, nie montowali nigdy odpływu prysznicowego ściennego (takiego jak Geberit), więc nie wiem czy nie zdecyduje się na odpływ WIPER. No i wybraliśmy deszczownicę do łazienki dolnej: Hansgrohe Raindance Select 360 Showerpipe - w kolorze białym+chrom. http://img41.imageshack.us/img41/8114/hansgroheraindanceselec.jpg Nie widać tego dobrze na zdjęciu, ale tam jest taka biała szklana półeczka http://img685.imageshack.us/img685/2741/press1103hansgroheraind.jpg http://img638.imageshack.us/img638/6021/hansgroheraindanceecost.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 20.08.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Z tym całym dotrzymywaniem terminu przez fachmanów, to już tak jest... :/ ja też czekam już drugi dzień (aż do środy) na dachowców - z tym, że... mnie uprzedzili o przesuwce terminu. Ale, nie powiem - wczoraj przeżyłam horror. Dziura w dachu, jak cholera - a tu burza, wiatrzysko i ulewa... ech... Powiedz mi, wiecie już od czego te zacieki i gdzie był błąd? ps. dzięki za info i obrazek z impregnatem - cosik takiego miałam kupić (polecał mi murarz) i kupiłam. Ale, pierwsze smarowanie kominów będzie dopiero w poniedziałek lub we wtorek. CZas pokaże, co to za wynalazek i jak on się faktycznie sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts