Basia_KRK 21.08.2011 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Powiedz mi, wiecie już od czego te zacieki i gdzie był błąd? Udało nam się dość szybko znaleźć błąd - źle wywinięta membrana przy jednym z wyłazów dachowych. Już poprawili. Za to w piątek, jak była ulewa, znaleźliśmy trzy miejsca w rynnach skąd kapie woda - pewnie źle połączone? Jutro to zgłaszamy. Ogólnie ekipa od SSO już skończyła, posprzątała po sobie i opuściła budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 22.08.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Mam pytanie o Wasze schody, pisałaś w wątku schodowym, że będziesz w całym domu robić ażurowe. Czy będziesz oddzielać te do piwnicy od reszty domu jakimiś drzwiami i ściankami? Szukam pomysłu na to, jak nie zamknąć ścianą klatki shcodowej do piwnicy, zeby w salonie wyeksponować bieg schodów na poddasze... ale póki co marnie z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 24.08.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Basiu Piękne te Wasze drzwi będą, już się nie mogę doczekać realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 24.08.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Skąd te drzwi, skąd te drzwi????? Bo piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 24.08.2011 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Drzwi są z angielskiej strony Stolarz robi nam na zamówienie identyczne, ale z meranti. Może być jedynie problem z poziomymi deskami, bo maksymalnie robi na ok. 9 cm, a te wydają się szersze... Pod koniec września wszystko się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 24.08.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Czy będziesz oddzielać te do piwnicy od reszty domu jakimiś drzwiami i ściankami? Szukam pomysłu na to, jak nie zamknąć ścianą klatki shcodowej do piwnicy, zeby w salonie wyeksponować bieg schodów na poddasze... ale póki co marnie z tym Princesa nie oddzielamy niczym - wszystko otwarte. Załączę zdjęcia z inspiracjami, może jeszcze dziś wieczorkiem, jak wrócę do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 25.08.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 cześćja z innym pytaniem - czy macie ludzi którzy wam będą ocieplać dach? Jeśli tak to czy mogłabym poprosić namiar? Nie mam nikogo, a jesteśmy dość blisko siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 25.08.2011 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Pan&PaniSmith dach ocieplała nam ekipa od SSO. Niestety już są na innej budowie i nawet nie mają już chwili, żeby na dniówki przyjść i zrobić jakieś odwodnienia, murki, itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 25.08.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 jeśli jesteś z nich zadowolona czy mogłabym poprosić o tel. do ekipy na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.09.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Basia ja mam tynki cem-wap ale drugi raz zrobiłabym gipsowe z worka.Trafiłam na takich fachowcow (polecanych an forum) ze musze klasc gladzie i w tym momencie moje sciany beda baaaardzo drogie (za gladzie chca ok13-15 zl/mkw) Szukam konkretnych fachowcow ktorzy umieja nalozyc gladz wapienna.Orientujesz sie moze kto moglby to wykonac w naszych okolicach?Moze zapytasz swojej ekipy czy robili takie gladzie (nie chce juz wiecej eksperymentowac na scianach )-prosze:) Nie spieszy mi sie z terminem i mysle ze nawet po zimie (dom nieogrzewany) mogliby zaczac u mnie prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.09.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 kakusek, ogłoś się na oferii. Na pewno kogoś znajdziesz.Ja jestem bardzo ze swych gładzi zadowolona, ale robił mi wujek, więc sporo taniej.Do tego nie zapłaciłam wykonawcy tynków całej kwoty. Ostatecznie za tynki i gładzie (robocizna+materiał) zapłaciłam tyle ile wcześniej byłam umówiona na tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.09.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Monsanbia u nas wyjdzie dwa razy tyle a nawet wiecej bo chyba za gladzie bede musiala zaplacic wiecej niz za tynki (za tynk liczyli 12 zl/mkw) Nie chce brac fachowcow z ogloszenia bo wlasnie przez szukaj fachowca znalazlam elektryka i do dzis odbija mi sie czkawka jego robota (a pozniej kwota ktora musialam zaplacic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 07.09.2011 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 kakusek wszystko się dowiem i dam Ci znać Póki co, mamy już otynkowany i gładki jeden pokój ale ładnie się zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 10.09.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Super, że tak wiele się u was dzieje, czekam na zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 20.09.2011 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 byliśmy dzisiaj wybierać i zamawiać deski elewacyjne - udało się Będą za jakieś 2 tygodnie. Modrzew Pomysł trochę oryginalny, zobaczymy jak wyjdzie, na razie nic nie zdradzę Teraz muszę wybrać jakiś olej lub impregnat. Absolutnie nie chcemy żadnych lakierów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 20.09.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Basiu - faktycznie łataniec . Modrzew jest OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 20.09.2011 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Cześć Basiu, mikiasa ma modrzew syberyjski na elewacji. Efekt super Jak tam Twoje pstryczki? Wybrałaś już? Bo u mnie malowanie się zbliża wielkimi krokami, a ja nadal decyzję odsuwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 21.09.2011 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Monia, na chwilę obecną zdecydowałam się na Girę jednak. Najbardziej mi się podobają, no i mają najładniejsze termostaty do podłogówki - a u nas tego trochę będzie. Ale widziałam Fiorenę. Taka licha trochę. Wg mnie lepsze jakościowo są pstryczki Berker. Fajnie "czuć" je pod palcami A do których Tobie najbliżej? Cześć Basiu, mikiasa ma modrzew syberyjski na elewacji. Efekt super Monia, podaj proszę linka do jej dziennika, bo nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.09.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Puk, puk . Zaglądam Basiu od dawna - tak naprawdę Twój dziennik był pierwszym, który odwiedziłam . Będzie bez wątpienia pięknie! Napisz proszę co to za kamień na elewację? Oniemiałam na jego widok Co do elewacji - może chodziło o dziennik mikiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.09.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Monia, na chwilę obecną zdecydowałam się na Girę jednak. Najbardziej mi się podobają, no i mają najładniejsze termostaty do podłogówki - a u nas tego trochę będzie. Ale widziałam Fiorenę. Taka licha trochę. Wg mnie lepsze jakościowo są pstryczki Berker. Fajnie "czuć" je pod palcami A do których Tobie najbliżej? Do Giry f100 Berker i Hager-Polo to jedno i to samo. Te same materiały i niedługo będzie to jedna firma (tego dowiedziałam się w sklepie handlującym pstryczkami) Basiu. Nie dziwię się, że nie znalazłaś, bo napisałam mikiasa a nie MIKIADA ("Dziennik Ady i Mikołaja") Tu masz link od razu do etapu deskowania http://forum.muratordom.pl/showthread.php?121443-Dziennik-Ady-i-Mikolaja&p=4755907&viewfull=1#post4755907 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts