Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Basi i Tomka krakowska przebudowa - komentarze do dziennika

Basia_KRK

Recommended Posts

Powiedz mi, wiecie już od czego te zacieki i gdzie był błąd?

Udało nam się dość szybko znaleźć błąd - źle wywinięta membrana przy jednym z wyłazów dachowych. Już poprawili. Za to w piątek, jak była ulewa, znaleźliśmy trzy miejsca w rynnach skąd kapie woda - pewnie źle połączone? Jutro to zgłaszamy.

Ogólnie ekipa od SSO już skończyła, posprzątała po sobie i opuściła budowę.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie o Wasze schody, pisałaś w wątku schodowym, że będziesz w całym domu robić ażurowe.

Czy będziesz oddzielać te do piwnicy od reszty domu jakimiś drzwiami i ściankami?

Szukam pomysłu na to, jak nie zamknąć ścianą klatki shcodowej do piwnicy, zeby w salonie wyeksponować bieg schodów na poddasze... ale póki co marnie z tym :(

Czy będziesz oddzielać te do piwnicy od reszty domu jakimiś drzwiami i ściankami?

Szukam pomysłu na to, jak nie zamknąć ścianą klatki shcodowej do piwnicy, zeby w salonie wyeksponować bieg schodów na poddasze... ale póki co marnie z tym :(

Princesa nie oddzielamy niczym - wszystko otwarte. Załączę zdjęcia z inspiracjami, może jeszcze dziś wieczorkiem, jak wrócę do domu ;)

• 2 weeks później...
Basia ja mam tynki cem-wap ale drugi raz zrobiłabym gipsowe z worka.Trafiłam na takich fachowcow (polecanych an forum) ze musze klasc gladzie i w tym momencie moje sciany beda baaaardzo drogie (za gladzie chca ok13-15 zl/mkw) Szukam konkretnych fachowcow ktorzy umieja nalozyc gladz wapienna.Orientujesz sie moze kto moglby to wykonac w naszych okolicach?Moze zapytasz swojej ekipy czy robili takie gladzie (nie chce juz wiecej eksperymentowac na scianach )-prosze:) Nie spieszy mi sie z terminem i mysle ze nawet po zimie (dom nieogrzewany) mogliby zaczac u mnie prace.

kakusek, ogłoś się na oferii. Na pewno kogoś znajdziesz.

Ja jestem bardzo ze swych gładzi zadowolona, ale robił mi wujek, więc sporo taniej.

Do tego nie zapłaciłam wykonawcy tynków całej kwoty. Ostatecznie za tynki i gładzie (robocizna+materiał) zapłaciłam tyle ile wcześniej byłam umówiona na tynki

Monsanbia u nas wyjdzie dwa razy tyle a nawet wiecej bo chyba za gladzie bede musiala zaplacic wiecej niz za tynki (za tynk liczyli 12 zl/mkw) Nie chce brac fachowcow z ogloszenia bo wlasnie przez szukaj fachowca znalazlam elektryka i do dzis odbija mi sie czkawka jego robota (a pozniej kwota ktora musialam zaplacic)

• 2 weeks później...

Monia, na chwilę obecną zdecydowałam się na Girę jednak. Najbardziej mi się podobają, no i mają najładniejsze termostaty do podłogówki - a u nas tego trochę będzie. Ale widziałam Fiorenę. Taka licha trochę. Wg mnie lepsze jakościowo są pstryczki Berker. Fajnie "czuć" je pod palcami ;) A do których Tobie najbliżej?

Cześć Basiu, mikiasa ma modrzew syberyjski na elewacji.

Efekt super

Monia, podaj proszę linka do jej dziennika, bo nie mogę znaleźć ;)

Puk, puk :). Zaglądam Basiu od dawna - tak naprawdę Twój dziennik był pierwszym, który odwiedziłam :). Będzie bez wątpienia pięknie!

Napisz proszę co to za kamień na elewację? Oniemiałam na jego widok :)

Co do elewacji - może chodziło o dziennik mikiada?

Monia, na chwilę obecną zdecydowałam się na Girę jednak. Najbardziej mi się podobają, no i mają najładniejsze termostaty do podłogówki - a u nas tego trochę będzie. Ale widziałam Fiorenę. Taka licha trochę. Wg mnie lepsze jakościowo są pstryczki Berker. Fajnie "czuć" je pod palcami ;) A do których Tobie najbliżej?

Do Giry f100 :rolleyes:

Berker i Hager-Polo to jedno i to samo. Te same materiały i niedługo będzie to jedna firma (tego dowiedziałam się w sklepie handlującym pstryczkami)

Basiu. Nie dziwię się, że nie znalazłaś, bo napisałam mikiasa a nie MIKIADA ("Dziennik Ady i Mikołaja")

Tu masz link od razu do etapu deskowania :yes:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?121443-Dziennik-Ady-i-Mikolaja&p=4755907&viewfull=1#post4755907