Basia_KRK 30.09.2009 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Póki co jesteśmy 2+0 Mam jednak nadzieję, że docelowo będzie 2+2 Wprowadziliśmy kolejne zmiany, w zasadzie tylko na parterze, dużo bardziej mi się teraz podoba Raz jeszcze dziękuję za Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iness650 01.10.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Zdecydowanie lepiej Patrząc na projekt i na zdjęcia w realu widać jak dużo pracy jeszcze Was czeka. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 01.10.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Nie wiem co zrobić.... wszyscy mówią, że jedna łazienka na górze z wanną i prysznicem to za mało na taki dom.... nie lubię 'być jak wszyscy', ale czasem tak to wychodzi...... też tak uważam, najmniej zachodu dałoby pewnie oddzielenie ubikacji od łazienki (kąpiesz sie i słyszysz"ja chcę siusiu!!!!!!!)... moze nawet wyjecie prysznica do małej łazienki.... sam nie wiem... moze nawet pociagnalbym sciane balkonu/tarasu do wewnatrz (tą grubą przy wyjsciu nań) aż do sypialni jednosoobowej - powiekszajac w ten sposob meijsce na dwie łazienki, wannową i prysznicowo kibelkową... (z przesuwnymi drzwiami ?) co do bryły to faktycznie jest lepiej...! drazni mnie ten kamien ale to chyba kwestia renderka.. duzo go w sumie jak na trzeci element, u siebie stawiałbym bardziej na dwupodmiotowy dialog... podoba mi sie to szerokie przeszklenie w jednej ramie (od południa) na parterze. Czytelnosc tej ramy południowego przeszklenia - ja tak lubię okapy macie w wuzetce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 01.10.2009 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 okapy macie w wuzetce ? Nie mamy jeszcze WZ... Złożyłam w maju. Ostatnio jak byłam w Wydz. Arch. i sprawdzałam tok naszej sprawy, to wszystkie zgody, dokumenty, zwrotki są. Żadnych opóźnień, uzyskałam informację, że za jakieś dwa miesiące będzie gotowa. I proszą też o przyniesienie wstępnego projektu domu z opisem i wymiarami jakie mają być, bo niby będzie szybciej... A na mojej ulicy, wszystkie domki są z okapami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 02.10.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witam. Zdecydowanie bardziej podchodzi mi wariant 3 Powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 14.10.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Basiu gratuluję rozmachu. Te przestrzenie i takie doświetlenie powinny dać znakomity efekt. Będę kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 20.10.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witaj Basiu - śliczne są te wizualizacje Mam nadzieję, że efekt będzie równie olśniewający. Jak wam idą przygotowania papierkologii? Musicie się starać o WZ? Znam niejednych co toczyli boje z krakowskim wydziałem architektury, więc trzymam za Was kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 12.11.2009 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Jak wam idą przygotowania papierkologii? Musicie się starać o WZ? Znam niejednych co toczyli boje z krakowskim wydziałem architektury, więc trzymam za Was kciuki! Niestety musimy się starać się o WZ... Tak jak pisałam, złożyłam papiery w maju. Byłam ponad miesiąc temu dowiedzieć się co i jak i wszystkie papiery były, żadnych opóźnień, powiedzieli, że dwa miesiące i będzie WZ'ka. Byłam kilka dni temu znów się dowiedzieć i także mi powiedzieli, że jeszcze dwa miesiące Śmiechu warte. To chyba taka ich standardowa odpowiedź. No nic, pozostaje mieć dużo cierpliwości w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 12.11.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Basiu bardzo fajny projekt, zycze wiele cierpliwosci w realizacji ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 12.11.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Szykuje się piękny dom. Powodzenia z papierologią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 12.11.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Jak ja lubię takie nowoczesne domy. Wasza inspiracja jest cudowna!!! Z przyjemnością będę śledzić postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 13.11.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 WOW Śliczny domek będzie, pomieszczenia odpowiednio duże i super rozłożone. Bardzo mi się podoba ta rozbudowa, napewno często będę tu zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 13.11.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Cześć Basiu, dziękuję za odwiedziny w moim dzienniku Wasze ogrodzenie wyszło cudne. U nas sami robiliśmy i podmurówka jest tak krzywa, że aż szkoda pokazywać zdjęcia No to widzę, że wydział architektury Was nie rozpieszcza. Trzeba tam często się dopytywać o swoją sprawę, bo inaczej to mogą to przeciągać i przeciągać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 17.11.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Pięknie się zapowiada. Dołączam do kibicujących. Podoba mi się też ten projekt pierwszego domu a szczególnie jego elewacja. Basiu wiesz może jaki tam jest proponowany rodzaj kamienia na elewacje? Chętnie bym sobie go skopiowała ku pamięci do swojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 19.11.2009 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Basiu wiesz może jaki tam jest proponowany rodzaj kamienia na elewacje? Chętnie bym sobie go skopiowała ku pamięci do swojego dziennika Niestety nie wiem co to za kamień.. Widzieliśmy go na żywo i nam się spodobał, a zaproponował go architekt. Tak wygląda w rzeczywistości http://img697.imageshack.us/img697/3033/24601458.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 19.11.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Dzięki za odpowiedź. Tak na pierwszy rzut oka to mi na tym real foto na wapień wygląda. W takiej formie nieźle się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 22.11.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Basiu gratuluję odwagi zarówno stylu nowej bryły jak i formy. Nam czegoś takiego zabrakło. Ale też byliśmy troszkę bardziej skłonni ku tradycyjności.Patrząc na fotki to szykuje się rozpierducha równa mojej. Będę kibicował zawzięcie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 23.11.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Patrząc na fotki to szykuje się rozpierducha równa mojej. Na to właśnie liczę Dlatego tak bardzo lubię oglądać Twoje zdjęcia Nie mogę się doczekać, jak to wszystko rozwalimy. Dzięki za odpowiedź. Tak na pierwszy rzut oka to mi na tym real foto na wapień wygląda. W takiej formie nieźle się prezentuje Co do tego kamienia, to dziś się dowiedziałam, że to kamień elewacyjny sprowadzany z Indii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.11.2009 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 witam ponownie,widzę, że zmieniliście parę rzeczy w rozmieszczeniu pomieszczeń. Teraz chyba jest korzystniej, a w przyszłości wygodniej. Zapowiada się bardzo ładnie. Mam pytanie do ogrodzenia - czy ta podmurówka pod siatką jest robiona na miejscu czy to są prefabrykaty - bo ta część pod słupkami wygląda mi na prefabrykat właśnie.Czekam na dalsze działania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 26.11.2009 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Mam pytanie do ogrodzenia - czy ta podmurówka pod siatką jest robiona na miejscu czy to są prefabrykaty - bo ta część pod słupkami wygląda mi na prefabrykat właśnie. Witaj Nie są to prefabrykaty. Wszystko, łącznie z tą częścią pod słupkami, było wykonywane na miejscu. Majster miał taką foremkę pod słupki, którą zalewał betonem/cementem? Podobno tak się robi, gdy ogrodzenie ma być "pływające" Tu mam jeszcze jedno zdjęcie: http://img42.imageshack.us/img42/365/zdjcie200a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts