Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Basi i Tomka krakowska przebudowa - komentarze do dziennika

Basia_KRK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem co zrobić.... wszyscy mówią, że jedna łazienka na górze z wanną i prysznicem to za mało na taki dom.... :-? :-?

nie lubię 'być jak wszyscy', ale czasem tak to wychodzi......

też tak uważam, najmniej zachodu dałoby pewnie oddzielenie ubikacji od łazienki (kąpiesz sie i słyszysz"ja chcę siusiu!!!!!!!)... moze nawet wyjecie prysznica do małej łazienki.... sam nie wiem... moze nawet pociagnalbym sciane balkonu/tarasu do wewnatrz (tą grubą przy wyjsciu nań) aż do sypialni jednosoobowej - powiekszajac w ten sposob meijsce na dwie łazienki, wannową i prysznicowo kibelkową... (z przesuwnymi drzwiami ?)

co do bryły to faktycznie jest lepiej...!

drazni mnie ten kamien ale to chyba kwestia renderka.. duzo go w sumie jak na trzeci element, u siebie stawiałbym bardziej na dwupodmiotowy dialog...

podoba mi sie to szerokie przeszklenie w jednej ramie (od południa) na parterze. Czytelnosc tej ramy południowego przeszklenia - ja tak lubię :)

okapy macie w wuzetce ?

okapy macie w wuzetce ?

Nie mamy jeszcze WZ... Złożyłam w maju. Ostatnio jak byłam w Wydz. Arch. i sprawdzałam tok naszej sprawy, to wszystkie zgody, dokumenty, zwrotki są. Żadnych opóźnień, uzyskałam informację, że za jakieś dwa miesiące będzie gotowa. I proszą też o przyniesienie wstępnego projektu domu z opisem i wymiarami jakie mają być, bo niby będzie szybciej... :wink:

A na mojej ulicy, wszystkie domki są z okapami...

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
Jak wam idą przygotowania papierkologii? Musicie się starać o WZ? Znam niejednych co toczyli boje z krakowskim wydziałem architektury, więc trzymam za Was kciuki!

Niestety musimy się starać się o WZ... Tak jak pisałam, złożyłam papiery w maju. Byłam ponad miesiąc temu dowiedzieć się co i jak i wszystkie papiery były, żadnych opóźnień, powiedzieli, że dwa miesiące i będzie WZ'ka.

Byłam kilka dni temu znów się dowiedzieć i także mi powiedzieli, że jeszcze dwa miesiące :lol: Śmiechu warte. To chyba taka ich standardowa odpowiedź. No nic, pozostaje mieć dużo cierpliwości w tym temacie :wink:

Cześć Basiu, dziękuję za odwiedziny w moim dzienniku :)

Wasze ogrodzenie wyszło cudne. U nas sami robiliśmy i podmurówka jest tak krzywa, że aż szkoda pokazywać zdjęcia :wink:

No to widzę, że wydział architektury Was nie rozpieszcza. Trzeba tam często się dopytywać o swoją sprawę, bo inaczej to mogą to przeciągać i przeciągać...

Pięknie się zapowiada. Dołączam do kibicujących. Podoba mi się też ten projekt pierwszego domu a szczególnie jego elewacja. Basiu wiesz może jaki tam jest proponowany rodzaj kamienia na elewacje? Chętnie bym sobie go skopiowała ku pamięci do swojego dziennika :oops: :wink:

Basiu wiesz może jaki tam jest proponowany rodzaj kamienia na elewacje? Chętnie bym sobie go skopiowała ku pamięci do swojego dziennika :oops: :wink:

Niestety nie wiem co to za kamień.. Widzieliśmy go na żywo i nam się spodobał, a zaproponował go architekt.

Tak wygląda w rzeczywistości :D

http://img697.imageshack.us/img697/3033/24601458.jpg

Patrząc na fotki to szykuje się rozpierducha równa mojej.

Na to właśnie liczę :D Dlatego tak bardzo lubię oglądać Twoje zdjęcia :lol: :lol: Nie mogę się doczekać, jak to wszystko rozwalimy.

Dzięki za odpowiedź. Tak na pierwszy rzut oka to mi na tym real foto na wapień wygląda. W takiej formie nieźle się prezentuje :D

Co do tego kamienia, to dziś się dowiedziałam, że to kamień elewacyjny sprowadzany z Indii.

witam ponownie,

widzę, że zmieniliście parę rzeczy w rozmieszczeniu pomieszczeń. Teraz chyba jest korzystniej, a w przyszłości wygodniej. Zapowiada się bardzo ładnie. Mam pytanie do ogrodzenia - czy ta podmurówka pod siatką jest robiona na miejscu czy to są prefabrykaty - bo ta część pod słupkami wygląda mi na prefabrykat właśnie.

Czekam na dalsze działania. Pozdrawiam

Mam pytanie do ogrodzenia - czy ta podmurówka pod siatką jest robiona na miejscu czy to są prefabrykaty - bo ta część pod słupkami wygląda mi na prefabrykat właśnie.

Witaj :) Nie są to prefabrykaty. Wszystko, łącznie z tą częścią pod słupkami, było wykonywane na miejscu. Majster miał taką foremkę pod słupki, którą zalewał betonem/cementem? Podobno tak się robi, gdy ogrodzenie ma być "pływające" :wink:

Tu mam jeszcze jedno zdjęcie:

http://img42.imageshack.us/img42/365/zdjcie200a.jpg