kakusek 21.09.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Basia mogłabyś zapytać swoja ekipe od tynków czy maja doświadczenie w gładziach wapiennych?Skąd wogóle masz tych chłopaków? Jeszcze chwilkę a będziesz na podobnym etapie co ja tyle że ja zaczęłam budować ponad 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 21.09.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 (edytowane) Puk, puk . Zaglądam Basiu od dawna - tak naprawdę Twój dziennik był pierwszym, który odwiedziłam . Będzie bez wątpienia pięknie! Napisz proszę co to za kamień na elewację? Oniemiałam na jego widok julianna16 witaj Dziękuję za miły wpis Kamień to piaskowiec, a co do odmiany - kolor Mint www.piaskowiecelewacyjny.pl Edytowane 4 Czerwca 2014 przez Basia_KRK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 21.09.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Do Giry f100 Monia, dzięki za link do Dziennika Ady. Gira f100 bardzo bardzo fajna Ja wybrałam System 55 z Giry, bo pasuje do większości ramek, a póki co nie jestem zdecydowana na jakąś jedną konkretną. kakusek chłopaki są gdzieś z okolic Racławic, ale sama firma ze Śląska. Z tym, że ja nie polecam firmy, a konkretną ekipa, która u mnie robi. Z tego co widzę, to oni jakoś do gładzi nie są zbytnio przekonani... Jak będę miała, to dam Ci nr do Jacka - najlepiej jak się bezpośrednio dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.09.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 A, i zapomniałam Ci napisać, że widziałam na żywo całą serię efapela.I o ile berkery, legrandy są*do tyłka, tak ten efapel naprawdę wydał mi się być super. Wyjątkowo spodobała mi się seria aquarella, która wygląda jak fiorena na stronie int (chodzi mi o tę satynową fakturę), a która w rzeczywistości nie ma z tym nic wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 21.09.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 A no widzisz, ale rozumiem, że mimo tego nr 1 to dla Ciebie f100 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.09.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 A no widzisz, ale rozumiem, że mimo tego nr 1 to dla Ciebie f100 ? jeszcze niczego nie wyceniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 23.09.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Basiu tak tylko szybko zapytam , bo nie wiem czy dobrze zrozumialam . czy Ty masz membrane na dachu w tych czesciach gdzie jest plaski??? Sikaplan?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 24.09.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Dziękuję Basiu za odpowiedź odnośnie kamienia - ech... zaczynam "czuć do niego miętę" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 26.09.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 ''Masakra... byłam przekonana, że to taniej wyjdzie''oj Basiu faktycznie drogo. Nam wyceniali 3 portfenetry plus balustrada na schodach wewnętrznych i wyszło taniej o wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 26.09.2011 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 żona, a gdzie wyceniałaś? dasz mi namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 27.09.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Basiu poproś miejskiego, on pisał do firmy i on wizytował ''producenta'', więc bardziej zorientowany.w tę sobotę mamy drugą firmę do wyceny, przy której juz będziemy we dwoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 04.10.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Hej Basia! No czekam z niecierpliwością na zdjęcia tynków no i na elewację. ja juz po wylewkach i czekam na ekipę od elewacji i ciągle zastanawiam się czy wszędzie dawać styro czy jednak tam gdzie drewno dać wełnę....Masz może jakieś zdjęcia połączenia styro i wełny. I jeszcze jedno....gdzie kupowłaś deski modrzewiowe? I jakie Ty planujesz balustrady? Chyba przeoczyłam informacje o nich. A fachowiec z Limanowej mnie zaintrygował To niedaleko ode mnie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 04.10.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Basiu jeszcze chwila i nikt Ci nie uwierzy, że twój dom to "łataniec" Super, że jesteś zadowolona z tynków. Ja swoich gipsówek też bym za nic nie zamieniła. Wiem, że tynk to nie gładź, ale zróbcie próbę halogenową na wszelki wypadek. I mam pytanie o wełnę na poddaszu. Była rozłożona jeszcze przed tynkami? Jak ją zabezpieczyliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 04.10.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Witam. Basia tempo ekspresowe na forum nie przesiaduje ale realnie obserwuje codziennie dachówka cudo !! co do kominów klinkierowych polecam dobrze go zabezpieczyć woda zawsze znajdzie sobie szczelinkę i mokre ściany gotowe miałam taki problem dopiero po założeniu kołnierzy i kapelusików udało się problem załatać co do tynków gipsowych to ja też je mam ale chyba wolała bym tradycyjne i gładz mam wrażenie że jak jest dużo wilgoci to jednak chłoną to te ściany ,na wykuszu jak były ulewne deszcze potrafiła mi ściana zamoknąć pomimo iż jest 12 cm styropian ściana do szlifowania i malowania , są bardziej kruche stukniesz i już ślad widoczny Pozdrawiam i dalej obserwuję mega szybkie realizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 07.10.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Kamień bardzo mi się podoba. A jeśli chodzi o dom to za chwilę nikt już nie będzie pamiętał o jego wieku. Szkoda, że z nami tak się nie da zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.10.2011 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 ... i ciągle zastanawiam się czy wszędzie dawać styro czy jednak tam gdzie drewno dać wełnę....Masz może jakieś zdjęcia połączenia styro i wełny. I jeszcze jedno....gdzie kupowłaś deski modrzewiowe? I jakie Ty planujesz balustrady? Chyba przeoczyłam informacje o nich. A fachowiec z Limanowej mnie zaintrygował To niedaleko ode mnie ..... Agi, pod deski tylko wełna. U nas jest totalny MIX elewacyjny: - styropian pod tynk, - twardy styro "parking" - pod kamień elewacyjny, - wełna pod deski.... Nie mam zdjęć połączenia wełny i styro, może jakoś teraz mi się uda zrobić, to wkleję Deski modrzewiowe kupowane u górali z okolic Jordanowa. Z balustradami wyszedł problem... nie ma ich zupełnie w projekcie, więc męczymy się z tym sami... Tzn. problem jest z balustradą na balkon, bo portfenetry to mogą być dowolne. Balkon ma w swoim świetle okap, który "blokuje" barierkę... Tak to wygląda: http://img5.imageshack.us/img5/9048/balkon2j.jpg no i do tego dochodzi jeszcze fakt, że balkon jest w całości nad salonem, więc musi być dobrze izolowany... Chcieliśmy balustrady doczołowe, żeby nie były nawiercane od góry - tak mają wyglądać: http://img843.imageshack.us/img843/6766/wzr00.jpg Ale jeszcze musimy tak zmieścić rynnę i tu zaczęły pojawiać się komplikacje... i koniec końców zdecydowaliśmy się na balustrady montowane od góry: http://img24.imageshack.us/img24/4083/wzr02.jpg Będziemy montować dopiero po zrobieniu całej elewacji i balkonów. http://www.balustrady-nierdzewne.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.10.2011 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 I mam pytanie o wełnę na poddaszu. Była rozłożona jeszcze przed tynkami? Jak ją zabezpieczyliście? olgusieniunieczka - wełna była rozłożona przed tynkami i nie zabezpieczaliśmy jej. Widzieliśmy pracę naszej ekipy w domu, który robili przed naszym i tam też nie była zabezpieczona. No i nie żałuję, bo po tynkach wełna wygląda jak nówka, nic nie poniszczona. To wszystko zależy od ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 08.10.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 (edytowane) Basia dzięki za namiary.Zadzwoniłam do nich, wysłałam przykładowe zdjęcia inspiracji i gośc ma mi dać znać co i jak A powiedz czy Limanowa była tańsza od podanej przez Ciebie w dzienniku ceny 9700? Nie wiesz ile oni liczą za metr? Ja też w takim razie będę mieć poszatkowaną elewację , bo pewnie zdecyduję się na wełnę pod deski, których nigdzie nie mogę kupić .Boze ile ja juz telefonów wykonałam! Wszędzie mają deski tylko o grubości 1,4cm a podobno ma być 2cm Basiu możesz mi na priv wysłać namiar na Twoich górali od modrzewia????? Edytowane 8 Października 2011 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1910 08.10.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Witam,czytam od dluzszego czasu i w koncu sie ujawniam.Domek juz wyglada super.Ja czekam na zalozenie okien i stad moje pytanie(ekspertem nie jestem), masz juz tynki wew, ocieplenie i tynki zewnetrzne a okien jeszcze nie?generalnie kolejnosc lekko odbiegajaca od przyjetych schematow.Czym bylo to spowodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 09.10.2011 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 A powiedz czy Limanowa była tańsza od podanej przez Ciebie w dzienniku ceny 9700? Nie wiesz ile oni liczą za metr? Ja też w takim razie będę mieć poszatkowaną elewację , bo pewnie zdecyduję się na wełnę pod deski, których nigdzie nie mogę kupić. Tak, tak - była tańsza. Jakoś ok. 600 zł/mb. Jak rozpoznawałam rynek małopolski, to ceny były od 300 do 900 zł/mb. Tylko te za 300zł to chyba były bez robocizny. Basiu możesz mi na priv wysłać namiar na Twoich górali od modrzewia????? Muszę wziąć od męża. Wyślę na priv Tylko, że ten nasz "góral" to nie ma już modrzewia na chwilę obecną. Kupiliśmy od niego końcówkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts