Basia_KRK 09.10.2011 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Witaj marek1910 Zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie, ponieważ chcieliśmy zamknąć budowę na zimę, tzn. żeby były już tynki wewnętrzne, zewnętrzne, cała elewacja drewniana... Na okna czekamy już jakoś 9 tygodni i naprawdę nie wiem kiedy będą - miały być w zeszłym tygodniu. Po prostu, nie mogliśmy sobie pozwolić na wstrzymanie budowy z powodu braku okien.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.10.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Będziemy montować dopiero po zrobieniu całej elewacji i balkonów. Basia, bo ja własnie się zastanawiam czy na etapie ocieplania domu trzeba juz cos przygotować pod późniejsze balustrady. Chodzi mi o te miejsca gdzie balustrada będzie łączyć się z murem. Czy tam trzeba cos do muru przykrecic np. kątownik/ceownik żeby poóźniej do niego przymocować balustradę? Czy panowie od balustrady będą się potem "przewiercać" przez ocieplenie żeby "złapać" się muru... Poradź proszę bo u mnie w domu ciche dni z powodu balustrad Posprzeczalismy się o to i jak się nie dowiem to moze się rozwodem skonczyć Pozdrawiam i śledzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 10.10.2011 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 pinacolada, nie jestem znawcą, ale z tego co się zorientowałam, to są dwie metody. Jedna to właśnie ta, gdzie wszystko jest już wcześniej wypuszczone - tzn. kotwy - zwłaszcza, jak montujesz balustrady do balkonów czołowo. Do tego jest potrzebny projekt balustrad, żeby dokładnie było wiadomo, gdzie te kotywy chemiczne zamontować. Jeżeli balustrady będą na płytkach, można montować później. My z powodu braku projektu balustrady, braku czasu itd. zdecydowaliśmy się na montaż już po zrobieniu desek elewacyjnych. Nie wiem jak to jest z tynkiem, bo u nas akurat tam gdzie balustrady to mamy deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.10.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Basiu widziałam fotki ściany z tynkami, mam pytanko, strukturę macie tzw''baranka'' czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 11.10.2011 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 żona, to jest baranek 1,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.10.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Pinacolada, mocowania do barierek najlepiej zamocować przed ociepleniem. Jest wtedy łatwiej i stabilniej niż przechodzić przez warstwę ocieplenia. Zależy to też od tego, jak barierki będą mocowane. My np. planujemy mocować barierki do profili okiennych. Dokładne mocowanie możesz zobaczyć w dzienniku PWasylcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 11.10.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 żona, to jest baranek 1,5 dzięki a mogłabyś zrobić fotkę z bliska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 11.10.2011 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Proszę http://img690.imageshack.us/img690/7396/img3618j.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.10.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Basiu, wstawiłam u siebie zdjęcia kotłowni o które prosiłaś :yes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.10.2011 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Dziękuję Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 18.10.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Basia no super kolorek Wam wychodzi.Ten sadolin wydaje sie być bardziej pomarańczowy. Nie wiedziałam , ze zamówiłas deskę ryflowaną. Myslałam, ze takie daje się tylko na tarasy.... Mi niestety nie udało się załatwić drewna, więc dopiero na wiosnę się wezmę za deskowanie. Teraz tylko zrobię stelaż konstrukcyjny i wypełnię go wełną i okryję wiatroizolacją. Mam nadzieję, że jakoś przetrwa do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 18.10.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Basiu świetnie wszystko idzie u Was do przodu Kamień super, okna świetnie wyglądają... wogóle pięknie się robi Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 20.10.2011 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Ten sadolin wydaje sie być bardziej pomarańczowy. Nie wiedziałam , ze zamówiłas deskę ryflowaną. Myslałam, ze takie daje się tylko na tarasy.... Sadolin był bardziej pomarańczowy, ale co ważniejsze, pokrył deskę taką powłoką jakby lakieru i to nam się nie podobało. Tikkurila Valtti jest przezroczysta i jakby bardziej podkreśla usłojenie drewna... Zamówiliśmy deskę elewacyjną ryflowaną, bo taka nam się spodobała. Deska ma 3 cm grubości, więc jak najbardziej jest OK. Podbitka będzie gładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 20.10.2011 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Basiu czy możesz podać namiery na firmę od wylewek? serdeczne dzięki ! Chętnie podam, ale póki co nie robiliśmy wylewek. Prawdopodobnie będzie nam robiła ta sama firma, co tynki wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 20.10.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Kamień wygląda świetnie. Jak jeszcze dojdą elementy drewniane będie jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 22.10.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Basia, dzięki za zdjęcia tikurilli, zdecydowanie lepiej wygląda, chyba też ją wezmę pod uwagę.Mi majster od desek na elewację jeszcze poleca taki impregnat co go teraz reklamują w radio (cholercik, zapomniałam nazwy - zapytam, jak będę dzwonić w poniedziałek).Agi75 - ja właśnie zamówiłam deski w polskiedrewno.pl, tam czeka się jakieś dwa tygodnie. I zależy mi, aby teraz zrobić elewację drewnianą, bo nie można zamoczyć wełny (ochroń ja wodoszczelnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 26.10.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Wszystko razem wygląda świetnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 26.10.2011 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Basia, dzięki za zdjęcia tikurilli, zdecydowanie lepiej wygląda, chyba też ją wezmę pod uwagę. Balbina, weź pod uwagę - jak najbardziej. Świetnie się nią malowało, bo ma przyjazną konsystencję Z resztą polecam zakup puszek 1 litrowych i prób na waszym drewnie. Wtedy będziecie mieli pewność co do koloru Dakula, dzięki Ale ogólnie już widzę, że ciężko będzie sfotografować cały domek w takiej zabudowie jak u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 27.10.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Och, Basia, Basia! Ślicznie to zaczyna wyglądać!Kiedy będziecie mieć skończoną elewację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 27.10.2011 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts