Basia_KRK 21.01.2012 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 rozpoznamy temat... auto będzie stało na podjeździe centralnie pod spadkiem dachu.... nawet wjeżdżając do garażu jest zagrożenie... http://img823.imageshack.us/img823/3241/dsc05664uq.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 21.01.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Basia czyli jedno auto bedzie zawsze stało pod garażem>>>??jeżeli tak - to tylko zróbcie drabinki nad samym garażem.u was nie jest wysoko, snieg nie będzie niebezpieczny jeżeli bedziecie wjeżdzać do garażu. widąc kiedy ma spaść , bo się robi taki nadwis na rynną, jak to się zwie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 21.01.2012 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 dokładnie... jedno w garażu, a drugie na podjeździe przy garażu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 21.01.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 dokładnie... jedno w garażu, a drugie na podjeździe przy garażu.... no to zapytaj o dachówkę z kolcami???? na Zawiłej jest pełno składów z dachówkami/bo jeżeli tak to musisz coś mieć nad garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 22.01.2012 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 (edytowane) Basiu napisz jak Ty planujesz swoje łazienki ,jestem ciekawa i jakie dajesz oświetlenie Barbara, podobają mi się lampy Tom Dixon - 3 sztuki. http://img7.imageshack.us/img7/7042/img16452.jpg Do tego w suficie kilka oczek typu halogen. Chcę białe oprawy, chyba okrągłe, ale LED - światło w kolorze białym. Jedno będzie oczkiem nad prysznicem i tam chcę kolor żarówki taki w klimacie koloru światła Toma Dixona - czyli miodowy/pomarańczowy. http://img403.imageshack.us/img403/6340/slider4i.jpg http://halogen.pl/oprawy-wpusty-c163.html http://img266.imageshack.us/img266/8446/aje2110y.jpg http://img40.imageshack.us/img40/5046/zarowkaledpomaranczowa1.jpg Nie mam jeszcze wybranych tych halogenów LED.... Edytowane 22 Stycznia 2012 przez Basia_KRK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 22.01.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Przepraszam, że wciąłem Ci się w dziennik, ale już się przenoszę do komentarzy No i stało się... pierwsze większe opady śniegu, po kilku dniach odwilż i śnieg zjeżdża z dachu jak szalony.... Nie ma drabinek... Kiedyś rozważaliśmy ich założenie - nie wiem czemu zrezygnowaliśmy. Teraz wiem, że to był błąd - muszę powrócić do tego tematu. Jak założyć drabinki, gdy dachówka już założona.... aaaaaaa Zdaje się, że swego czasu Efilo? chciała założyć drabinki po dachówce... no to dobrze, odśnieżać dachu nie musisz, zabezpiecz tylko nad wejściami a jak będzie taka zima jak chyba 2 czy 3 lata wstecz, takie warunki pogodowe, co to lód się na dachach tworzył, to nic nie pomoże, spadnie razem z drabinkami pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 22.01.2012 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 przepraszam, że wciąłem ci się w dziennik, ale już się przenoszę do komentarzy Spoko, nie ma problemu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 23.01.2012 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Basiu Twoja kolorystyka wnetrz jest również moją takie kolory chcę dać do sypialni- oprócz zielonego .Rozważam drugą opcję również ,ale u mnie niezdecydowanie jest na porządku dziennym. Kuchnię gdzie zamawiasz?też myślę o takiej białej z frezami i o fornirze. Jakiego koloru podłogę w kuchni będziesz miała?Gdybyś miała drewnianą to ciemny blat jest ok.U mnie ciemna podłoga prawie czarna i też obawiam się zimnego charakteru wnętrza.Ja mam podobne dylematy ja Ty , wiec czekam co doradzą inni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.01.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 (edytowane) Basiu, w porównaniu pierwsza wersja kolorystyczna (biała kuchnia) wypada lepiej, ale to kwestia wynikająca z pewnością z rożnych technik przygotowania wizualizacji.Doczytałam, że planujesz drewnianą podłogę. Myślę sobie, że przy takiej będzie bezpieczniej zdecydować się jednak na białe fronty i resztę jak w pierwszej koncepcji. Ewentualnie górę tych szafek poziomych zrobić w tym samym drewnie co wyspę. Mnie to bardziej "gra". Fronty drewniane lepiej wyglądałyby przy bardziej jednolitej podłodze (jasnej lub ciemnej, ale w jednej "plamie") Edytowane 23 Stycznia 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 23.01.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Basiu Twoja kolorystyka wnetrz jest również moją takie kolory chcę dać do sypialni- oprócz zielonego .Rozważam drugą opcję również ,ale u mnie niezdecydowanie jest na porządku dziennym. Kuchnię gdzie zamawiasz?też myślę o takiej białej z frezami i o fornirze. Jakiego koloru podłogę w kuchni będziesz miała?Gdybyś miała drewnianą to ciemny blat jest ok.U mnie ciemna podłoga prawie czarna i też obawiam się zimnego charakteru wnętrza.Ja mam podobne dylematy ja Ty , wiec czekam co doradzą inni No to jedziemy na tym samym wózku Nie wiem jeszcze co z kuchnią. Tam gdzie projektowaliśmy, wycenili nam (bez sprzętów) na 65.000 zł.... Tak więc no comment... Próbuję znaleźć jakieś inne rozwiązanie. Ta biała z frezami mi się podoba (te frezy to czarny Lacobel). Podłoga w kuchni drewniana - dopasuję ją do forniru w kuchni i do podłogi w salonie (deski dębowe). W salonie będzie taka: Salon, jadalnia: Finishdeska Dąb Natura, deska olejowana. Wym: 140 x 1200 mm. Mikrofaza 1 mm x 45 stopni. http://img16.imageshack.us/img16/9370/finishdeskaprzekroj.gif A w holu i kuchni miała być taka:BOEN Stonewashed - kolor Dąb Stone (wędzony, barwiony): deska 1 lamelowa, olejowana. Wym: 138 x 2200 mm. Mikrofaza 1 mm x 45 stopni. http://img838.imageshack.us/img838/7404/boemdbstone.jpg Ale raczej do tej kuchni taki kolor podłogi nie będzie pasował: http://img843.imageshack.us/img843/9022/perspektywazamorskanowy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 23.01.2012 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Basiu, w porównaniu pierwsza wersja kolorystyczna (biała kuchnia) wypada lepiej, ale to kwestia wynikająca z pewnością z rożnych technik przygotowania wizualizacji. Ajjjjj... nie wiem co zrobić z tą "nową" kuchnią... nie jestem jakoś do tego wszystkiego przekonana.... Nie chciałabym, żeby kuchnia okazała się passé za dwa-trzy lata.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 23.01.2012 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Ja jeszcze wyceny nie robiłam ,aczkolwiek chyba mam wiecej szafek.Osobiście nie lubię takich fornirów jak na wizualizacji z bardzo wiocznym usłojeniem i wiem ,że to własnie się może szybko opatrzeć.Ogólnie wszystkie udziwnienia się nudzą.Coś mi w kuchni nie pasuje, ale nie wiem dokładnie co ,chyba ta pozioma szafka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 25.01.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Basiu fajna to ostatnia wizualka którą wkleiłaś w dzinniku:) Tylko ja bym zrezygnowała z tego drewnianego boku w niskiej zabudowie i dała tam granit, bo wyspy blat przechodzi w nogi z granitu i jak dla mnie powinno być to powtórzone w niskiej zabudowie... ale to takie moje spojrzenie Tak jak piszesz zrób sobie chwilkę oddechu od kuchni i wszytko stanie się jasne Łazienka z inspiracji BOSKA Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.01.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 basiu strasznie namieszałaś z tą kuchnią. ja sama nie wiem już na co bym sie zdecydowała na twoim miejscu. mnie podobają się białe meble , do tego cała zabudowa z Agd dla mnie musiałaby być z forniru , szafki wiszące też fornir. ale blat dałabym jaśniejszy bardziej w beżu niż czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 25.01.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Wpakowałam Ci wpis do dziennika zamiast do komentarzy ale już ładnie usunęłam Sorki Kochana Basiu Współczuje dylematu kuchennego Też moja kuchnia spędzała mi sen z powiek Mnie najbardziej podoba się ta wersja (pierwsza) Kolory są spójne "Nie dzieje" się za dużo i jakoś tak ładnie wszystko pasuje - ale to tylko moja ocena Myślę , ze musisz spróbowac nie myśleć o tej kuchni Wiem że to trudne ale jak się za dużo myśli to zaczyna się za bardzo kombinować Postaraj się odpocząć a pomysł sam wpadnie- Zawsze miałaś super pomysły Tak będzie i z kuchnią Pozdrawiam cieplutko Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 25.01.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Ha, Saly wyprzedziłaś mnie z wpisem. Mój miał brzmieć jakoś tak bliżniaczo podobnie Patrząc na Twoje zdjęciowe inspiracje Basiu, zdziwiłam mnie ta najnowsza odsłona kuchni. Osobiście pierwsza wersja/kolorystyka też mi się najbardziej podoba, ale i jakoś tak najbardziej pasuje do Twojego domu wg mnie...Nowa kolorystyka jest fajna, ale mam poczucie, że wtedy kuchnia będzie zupełnie różna od pozostałych pomieszczeń, taka "od czapy". I te kolory są intensywniejsze, mniej uniwersalne, więc moim zdaniem taka kuchnia się może szybciej znudzić, chociaż też jest ładna. Tylko, jak już pisałam, mniej pasuje do całości domu w mojej opinii. Inspirki łazienkowe- no wypisz wymaluj- jak moje na naszą małżeńską łazienkę Zastanawiam się tylko czy czarne płytki pod prysznicem to aby dobry pomysł...wygląda, świetnie, ale podejrzewam, że osad po wodzie już mniej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 25.01.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Ha, Saly wyprzedziłaś mnie z wpisem. Mój miał brzmieć jakoś tak bliżniaczo podobnie Patrząc na Twoje zdjęciowe inspiracje Basiu, zdziwiłam mnie ta najnowsza odsłona kuchni. Osobiście pierwsza wersja/kolorystyka też mi się najbardziej podoba, ale i jakoś tak najbardziej pasuje do Twojego domu wg mnie...Nowa kolorystyka jest fajna, ale mam poczucie, że wtedy kuchnia będzie zupełnie różna od pozostałych pomieszczeń, taka "od czapy". I te kolory są intensywniejsze, mniej uniwersalne, więc moim zdaniem taka kuchnia się może szybciej znudzić, chociaż też jest ładna. Tylko, jak już pisałam, mniej pasuje do całości domu w mojej opinii. Inspirki łazienkowe- no wypisz wymaluj- jak moje na naszą małżeńską łazienkę Zastanawiam się tylko czy czarne płytki pod prysznicem to aby dobry pomysł...wygląda, świetnie, ale podejrzewam, że osad po wodzie już mniej :/ Podpisuję się w całosci pod wpisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.01.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Basia, kuchnia taka trochę w Twoim stylu?: od znajomej (Fabryka Wnętrz CHOBOT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.01.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Basianie za bardzo ta kuchniaz od Chobota nie pasuje do twojego domu. może ta pierwsza inspiracja była najlepsza:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 25.01.2012 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Anula dziękuje! Bardzo mi pomogłaś. Kuchnia rzeczywiście podobna... To mnie znów przekonuje, że nie chcę trzech kolorów i jednak nie chcę czarnego. Chciałam jasny i drewno, tak jak na pierwszych izualizacjach... Ale Mężowi strasznie się spodobała ta trójkolorowa... aaaaaaa... Nie wiem jak uda mi się go przekonać... Dziś oglądałam w pracy czarny blat granitowy - dość mocno używany... przyjrzałam mu się dokładnie i jednak nie chcę granitu czarnego - strasznie widać plamy i ślady od przecierania wodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts