Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Basi i Tomka krakowska przebudowa - komentarze do dziennika

Basia_KRK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Basia czyli jedno auto bedzie zawsze stało pod garażem>>>??

jeżeli tak - to tylko zróbcie drabinki nad samym garażem.

u was nie jest wysoko, snieg nie będzie niebezpieczny jeżeli bedziecie wjeżdzać do garażu. widąc kiedy ma spaść , bo się robi taki nadwis na rynną, jak to się zwie:p

Basiu napisz jak Ty planujesz swoje łazienki ,jestem ciekawa i jakie dajesz oświetlenie

Barbara, podobają mi się lampy Tom Dixon - 3 sztuki.

http://img7.imageshack.us/img7/7042/img16452.jpg

Do tego w suficie kilka oczek typu halogen. Chcę białe oprawy, chyba okrągłe, ale LED - światło w kolorze białym.

Jedno będzie oczkiem nad prysznicem i tam chcę kolor żarówki taki w klimacie koloru światła Toma Dixona - czyli miodowy/pomarańczowy.

http://img403.imageshack.us/img403/6340/slider4i.jpg

http://halogen.pl/oprawy-wpusty-c163.html

http://img266.imageshack.us/img266/8446/aje2110y.jpg http://img40.imageshack.us/img40/5046/zarowkaledpomaranczowa1.jpg

Nie mam jeszcze wybranych tych halogenów LED....

Edytowane przez Basia_KRK

Przepraszam, że wciąłem Ci się w dziennik, ale już się przenoszę do komentarzy

No i stało się... pierwsze większe opady śniegu, po kilku dniach odwilż i śnieg zjeżdża z dachu jak szalony.... Nie ma drabinek... Kiedyś rozważaliśmy ich założenie - nie wiem czemu zrezygnowaliśmy. Teraz wiem, że to był błąd - muszę powrócić do tego tematu. Jak założyć drabinki, gdy dachówka już założona.... aaaaaaa :bash: Zdaje się, że swego czasu Efilo? chciała założyć drabinki po dachówce...

no to dobrze, odśnieżać dachu nie musisz, zabezpiecz tylko nad wejściami

a jak będzie taka zima jak chyba 2 czy 3 lata wstecz, takie warunki pogodowe, co to lód się na dachach tworzył, to nic nie pomoże, spadnie razem z drabinkami

pozdrawiam

TINEK

Basiu Twoja kolorystyka wnetrz jest również moją:) takie kolory chcę dać do sypialni- oprócz zielonego .Rozważam drugą opcję również ,ale u mnie niezdecydowanie jest na porządku dziennym.

Kuchnię gdzie zamawiasz?też myślę o takiej białej z frezami i o fornirze.

Jakiego koloru podłogę w kuchni będziesz miała?Gdybyś miała drewnianą to ciemny blat jest ok.U mnie ciemna podłoga prawie czarna i też obawiam się zimnego charakteru wnętrza.Ja mam podobne dylematy ja Ty , wiec czekam co doradzą inni

Basiu, w porównaniu pierwsza wersja kolorystyczna (biała kuchnia) wypada lepiej, ale to kwestia wynikająca z pewnością z rożnych technik przygotowania wizualizacji.

Doczytałam, że planujesz drewnianą podłogę. Myślę sobie, że przy takiej będzie bezpieczniej zdecydować się jednak na białe fronty i resztę jak w pierwszej koncepcji. Ewentualnie górę tych szafek poziomych zrobić w tym samym drewnie co wyspę. Mnie to bardziej "gra".

Fronty drewniane lepiej wyglądałyby przy bardziej jednolitej podłodze (jasnej lub ciemnej, ale w jednej "plamie")

Edytowane przez julianna16

Basiu Twoja kolorystyka wnetrz jest również moją:) takie kolory chcę dać do sypialni- oprócz zielonego .Rozważam drugą opcję również ,ale u mnie niezdecydowanie jest na porządku dziennym.

Kuchnię gdzie zamawiasz?też myślę o takiej białej z frezami i o fornirze.

Jakiego koloru podłogę w kuchni będziesz miała?Gdybyś miała drewnianą to ciemny blat jest ok.U mnie ciemna podłoga prawie czarna i też obawiam się zimnego charakteru wnętrza.Ja mam podobne dylematy ja Ty , wiec czekam co doradzą inni

No to jedziemy na tym samym wózku ;)

Nie wiem jeszcze co z kuchnią. Tam gdzie projektowaliśmy, wycenili nam (bez sprzętów) na 65.000 zł.... Tak więc no comment... Próbuję znaleźć jakieś inne rozwiązanie. Ta biała z frezami mi się podoba (te frezy to czarny Lacobel). Podłoga w kuchni drewniana - dopasuję ją do forniru w kuchni i do podłogi w salonie (deski dębowe). W salonie będzie taka:

Salon, jadalnia: Finishdeska Dąb Natura, deska olejowana. Wym: 140 x 1200 mm. Mikrofaza 1 mm x 45 stopni.

http://img16.imageshack.us/img16/9370/finishdeskaprzekroj.gif

A w holu i kuchni miała być taka:BOEN Stonewashed - kolor Dąb Stone (wędzony, barwiony): deska 1 lamelowa, olejowana. Wym: 138 x 2200 mm. Mikrofaza 1 mm x 45 stopni.

http://img838.imageshack.us/img838/7404/boemdbstone.jpg

Ale raczej do tej kuchni taki kolor podłogi nie będzie pasował:

http://img843.imageshack.us/img843/9022/perspektywazamorskanowy.jpg

Basiu, w porównaniu pierwsza wersja kolorystyczna (biała kuchnia) wypada lepiej, ale to kwestia wynikająca z pewnością z rożnych technik przygotowania wizualizacji.

Ajjjjj... nie wiem co zrobić z tą "nową" kuchnią... nie jestem jakoś do tego wszystkiego przekonana.... Nie chciałabym, żeby kuchnia okazała się passé za dwa-trzy lata....

Ja jeszcze wyceny nie robiłam ,aczkolwiek chyba mam wiecej szafek.Osobiście nie lubię takich fornirów jak na wizualizacji z bardzo wiocznym usłojeniem i wiem ,że to własnie się może szybko opatrzeć.Ogólnie wszystkie udziwnienia się nudzą.Coś mi w kuchni nie pasuje, ale nie wiem dokładnie co ,chyba ta pozioma szafka

Basiu fajna to ostatnia wizualka którą wkleiłaś w dzinniku:) Tylko ja bym zrezygnowała z tego drewnianego boku w niskiej zabudowie i dała tam granit, bo wyspy blat przechodzi w nogi z granitu i jak dla mnie powinno być to powtórzone w niskiej zabudowie... ale to takie moje spojrzenie ;)

Tak jak piszesz zrób sobie chwilkę oddechu od kuchni i wszytko stanie się jasne ;)

Łazienka z inspiracji BOSKA :)

Pozdrawiam serdecznie!

basiu strasznie namieszałaś z tą kuchnią.

ja sama nie wiem już na co bym sie zdecydowała na twoim miejscu. mnie podobają się białe meble , do tego cała zabudowa z Agd dla mnie musiałaby być z forniru , szafki wiszące też fornir. ale blat dałabym jaśniejszy bardziej w beżu niż czarny.

Wpakowałam Ci wpis do dziennika zamiast do komentarzy ale już ładnie usunęłam :-) Sorki

Kochana Basiu

Współczuje dylematu kuchennego

Też moja kuchnia spędzała mi sen z powiek

Mnie najbardziej podoba się ta wersja (pierwsza)

Kolory są spójne "Nie dzieje" się za dużo i jakoś tak ładnie wszystko pasuje

- ale to tylko moja ocena

Myślę , ze musisz spróbowac nie myśleć o tej kuchni Wiem że to trudne

ale jak się za dużo myśli to zaczyna się za bardzo kombinować

Postaraj się odpocząć a pomysł sam wpadnie- Zawsze miałaś super pomysły

Tak będzie i z kuchnią

Pozdrawiam cieplutko Saly

Ha, Saly wyprzedziłaś mnie z wpisem. Mój miał brzmieć jakoś tak bliżniaczo podobnie :D

Patrząc na Twoje zdjęciowe inspiracje Basiu, zdziwiłam mnie ta najnowsza odsłona kuchni. Osobiście pierwsza wersja/kolorystyka też mi się najbardziej podoba, ale i jakoś tak najbardziej pasuje do Twojego domu wg mnie...Nowa kolorystyka jest fajna, ale mam poczucie, że wtedy kuchnia będzie zupełnie różna od pozostałych pomieszczeń, taka "od czapy". I te kolory są intensywniejsze, mniej uniwersalne, więc moim zdaniem taka kuchnia się może szybciej znudzić, chociaż też jest ładna. Tylko, jak już pisałam, mniej pasuje do całości domu w mojej opinii.

Inspirki łazienkowe- no wypisz wymaluj- jak moje na naszą małżeńską łazienkę :D Zastanawiam się tylko czy czarne płytki pod prysznicem to aby dobry pomysł...wygląda, świetnie, ale podejrzewam, że osad po wodzie już mniej :/

Ha, Saly wyprzedziłaś mnie z wpisem. Mój miał brzmieć jakoś tak bliżniaczo podobnie :D

Patrząc na Twoje zdjęciowe inspiracje Basiu, zdziwiłam mnie ta najnowsza odsłona kuchni. Osobiście pierwsza wersja/kolorystyka też mi się najbardziej podoba, ale i jakoś tak najbardziej pasuje do Twojego domu wg mnie...Nowa kolorystyka jest fajna, ale mam poczucie, że wtedy kuchnia będzie zupełnie różna od pozostałych pomieszczeń, taka "od czapy". I te kolory są intensywniejsze, mniej uniwersalne, więc moim zdaniem taka kuchnia się może szybciej znudzić, chociaż też jest ładna. Tylko, jak już pisałam, mniej pasuje do całości domu w mojej opinii.

Inspirki łazienkowe- no wypisz wymaluj- jak moje na naszą małżeńską łazienkę :D Zastanawiam się tylko czy czarne płytki pod prysznicem to aby dobry pomysł...wygląda, świetnie, ale podejrzewam, że osad po wodzie już mniej :/

Podpisuję się w całosci pod wpisem :lol2:

Anula dziękuje! Bardzo mi pomogłaś. Kuchnia rzeczywiście podobna... To mnie znów przekonuje, że nie chcę trzech kolorów i jednak nie chcę czarnego. Chciałam jasny i drewno, tak jak na pierwszych izualizacjach... Ale Mężowi strasznie się spodobała ta trójkolorowa... aaaaaaa... Nie wiem jak uda mi się go przekonać...

Dziś oglądałam w pracy czarny blat granitowy - dość mocno używany... przyjrzałam mu się dokładnie i jednak nie chcę granitu czarnego - strasznie widać plamy i ślady od przecierania wodą...