justyna27 27.11.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Witaj Basiu wpadam z rewizytą zapowiada się super i bardzo odważnie jeśli chodzi o bryłę i duży ten domek macie, i salony będziemy miały porównywalne Będę śledzić postępy! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 30.11.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Dzień Dobry dbajcie o wasz ogród i każdą piąstkę czarnej ziemi, przyjdą niestety robotnicy i wszystko wyrównają Duży powieszchniowo będziecie mieć dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 30.11.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 tosinek pisze: dbajcie o wasz ogród i każdą piąstkę czarnej ziemi, przyjdą niestety robotnicy i wszystko wyrównają Oj tak. U mnie niestety większość pięknie wypielęgnowanej trawki poszła pod piach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.12.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Hej Basia! Jestem pod wrażeniem projektu Co to za architekt? Piękna bryła i wieeelkie domczycho chyba będzie Powodzenia i wklejaj zdjęcia jak najczęściej. Takie cuda trzeba oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.12.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 http://img13.imageshack.us/img13/6824/szopka20091.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 22.12.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 http://img693.imageshack.us/img693/8109/sfientac.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 22.12.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 http://lh4.ggpht.com/_s9QJncbwfnM/SzE0bDTSLCI/AAAAAAAAOxw/2wHWbPU9gA4/boze_narodzenie21.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 01.01.2010 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Dziękuję za Wasze życzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 03.01.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Domek będzie piękny Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 05.01.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Gratuluję WZ i ciekawego projektu. Pozwolę sobie jednak wstawić swoje 3 grosze.1. Okna od południa - takie wielkie i piękne, tylko przed zatwierdzeniem projektu radzę popytać kto takie okna zrobi i za ile. Nawet ze stałymi przeszkleniami może być problem, o otwieranych czy przesuwnych nie mówiąc. U mnie był otwór 200x230 i wszyscy sprzedawcy mocno sugerowali jego podział na 2 mniejsze. 2. Mnie tam się ten kamień bardzo podoba. Kamień, drewno i złamana biel lub jasnoszary. 3. Doświetlenie od zachodu. Pierwotnie były luksfery, zamieniłaś na kamień. Ładnie jest, tylko czy nie przydałoby się trochę światła m.in. na klatce schodowej? Tyle na szybkiego, jak się bardziej wczytam i wpatrzę to podzielę się nowymi spostrzeżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 05.01.2010 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 3. Doświetlenie od zachodu. Pierwotnie były luksfery, zamieniłaś na kamień. Ładnie jest, tylko czy nie przydałoby się trochę światła m.in. na klatce schodowej? Niestety nie możemy tam zrobić okien, bo jest granica z sąsiadami, dlatego początkowo były luksfery. Jednak okazało się, że wyszły w beznadziejnych miejscach w środku (w szafie na ubrania i w rogu w salonie).. Klatka jest doświetlona dużymi oknami od południa i północy. Mam nadzieję, że będzie OK Co do okien, to będziemy zamawiać w firmie Natura , już wstępnie rozmawialiśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 05.01.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Jesli chodzi o projekt to dzieje sie dużo i w sumie trudno mi powiedzieć coś wiecej jak dla mnie to zamieszanie jest spore... do pewnego stopnia pracuje na wrażenie splendoru, tego 'och', ale ja się gubię gdzie są bryły, gdzie bazowość tego budynku... trudno mi to uchwycić... ale nie o tym miałem... dodam od siebie jedną rzecz. Na tym forum jest jedna osoba, która dość mocno uczuliła mnie na kwestie ppoż (pozdrowienia dla mayland ) Stąd też dzięki niej projektuję u siebie tak okna by w każdym pomieszczeniu było conajmniej jedno okno otwierane ( w razie nie daj boże jakiegoś pożaru - do szybkiego spieprzania i ratowania życia). Okna obecnie są z takiego szkła, że wątpie by nawet rzucony przez dwóch ludzi stół zdołał je (zwłaszcza sztywnego fixa) rozbic. Stąd tez moja podpowiedź. w widokowym salonie (te potężne dwa fixy) zrobiłbym gdzieś z boczku jedno okno otwierane. Na planach były tam dwie przesuwki, ale to wielkie szkło jest chyba za dużo na przesuwkę (choć podobno wszystko kwestią kaski). jeśli zniknęły tam wyjścia to może warto o jakimś pomyślec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 05.01.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Niestety nie możemy tam zrobić okien, bo jest granica z sąsiadami, dlatego początkowo były luksfery. tak też myślałam - za wąska działka Jednak okazało się, że wyszły w beznadziejnych miejscach w środku (w szafie na ubrania i w rogu w salonie). No tak, komu potrzeba okna w szafie Klatka jest doświetlona dużymi oknami od południa i północy. Mam nadzieję, że będzie OK Oglądając w pośpiechu nie skojarzyłam tych okien - fakt, na schodach nie powinno brakować światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.W. 06.01.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Basia, zapewniam Was, ma wszystko przemyślane Nic dziwnego, jak już tak daleko są posunięte plany przebudowy! Ja mocno kibicuję, a kto wie, może osobiście będę kiedyś podziwiała realizację Kamień jest niesamowity! Już obmyślam, gdzie mogłabym go wykorzystać w Codziennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xanka 06.01.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 to tu się koleżanka schowała Gratuluję WZtki ! teraz to się zacznie, wątek wrzucam do ulubionych i mocno kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 07.01.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witaj Basiu!Dziekuję za wizytę w Bukowej Chatce.Przeczytałam Twój dziennik, obejrzałam zdjęcia i jestem zachwycona projektem, domek w wizualizacji wygląda wspaniale. Już nie mogę się doczekać, jaki będzie efekt końcowy.Pozdrawiam Cię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.01.2010 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Jesli chodzi o projekt to dzieje sie dużo i w sumie trudno mi powiedzieć coś wiecej jak dla mnie to zamieszanie jest spore... do pewnego stopnia pracuje na wrażenie splendoru, tego 'och', ale ja się gubię gdzie są bryły, gdzie bazowość tego budynku... trudno mi to uchwycić... Marku, nie jestem architektem, ciężko mi się wypowiadać na ten temat. Z tym projektem to jest trochę tak, że trzeba było iść na różne kompromisy, może dlatego powstała taka właśnie bryła, gdzie jest spore zamieszanie... ale nie o tym miałem... (...) Stąd tez moja podpowiedź. w widokowym salonie (te potężne dwa fixy) zrobiłbym gdzieś z boczku jedno okno otwierane. Na planach były tam dwie przesuwki, ale to wielkie szkło jest chyba za dużo na przesuwkę (choć podobno wszystko kwestią kaski). jeśli zniknęły tam wyjścia to może warto o jakimś pomyślec... Marku, w salonie mamy przesuwane okna, tak jak na zestawieniu - myślę, że będzie OK: http://img686.imageshack.us/img686/2334/oknasalon.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.01.2010 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 to tu się koleżanka schowała Witaj xanka Miło Cię widzieć Ja mocno kibicuję, a kto wie, może osobiście będę kiedyś podziwiała realizację Kto wie, kto wie, przecież masz rzut beretem do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 08.01.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Hej Basia_KRK. Ale tu u Ciebie ładnie. Super projekt. Dużo okien, jak u nas, juz się boję mycia tych powierzchni.Pozdrawiam i będę kibicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.01.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 [wpisy przeniesione z dziennika budowy] druga wersja lepsza http://forum.muratordom.pl/uzytkownik59703.htm Kurcze nie moge sie juz doczekac efektu końcowego... dla mnie plany rewelka - z zewnatrz domek starsznie mi sie podoba. Mozesz podać nazwisko projektanta lub stronke na której jest więcej jego projektów??? http://forum.muratordom.pl/uzytkownik42054.htm bardzo ładny projekt ciekawe jak wyjdzie po przebudowie .Czeka was tak samo dużo pracy co nas ale warto powodzenia życzę http://forum.muratordom.pl/nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu,t176550.htm http://forum.muratordom.pl/uzytkownik108667.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts