Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Basi i Tomka krakowska przebudowa - komentarze do dziennika

Basia_KRK

Recommended Posts

Anula, nie bierzemy granitu. To mnie jeszcze utwierdziłaś tym postem w wyborze. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na ceramiczny - chciałam jasny i żeby się nie brudził - dlatego też wybór padł na SystemCeram, model Mera 57.

http://img546.imageshack.us/img546/9135/spuelekeradomomera57mit.jpg

Edytowane przez Basia_KRK

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Te kafle na podlodze to co to?

To włoskie Ragno Lifestyle Bianco. Fajne, duże płyty 120x60 cm.

my tez rok temu w weekand majowy malowaliśmy i kładliśmy podłogi:) piętrami:)

No to fantastycznie! My 1 maja zaczynamy malowanie, a jakoś 7 maja podłogi :D Monia, a kiedy się wprowadziliście? :D

Basiu zlew kupujesz jednokomorowy?dajsze młynek przeczytałąm, ktoś mi mówił,że młynek nie lubi ani oleju ani wrzątku,,masz w tym temacie jakieś wiadomości.Moja koleżanka dlatego zamontowała młynek w małej komorze , nie w tej głó∑nej

Barbara74, używam taki młynek już ze 2 lata i nic mu się nie dzieje... Tak więc bez obaw kupuję zlew jednokomorowy. Wychodzę z założenia, że kuchnia ma być wygodna dla mnie, a koniecznie potrzebuję wielki zlew i młynek :D

Basiu to fantastycznie,bo ja też duży zlew i młynek,a jaki masz obecnie młynek i czy jesteś zadowolona?

In Sink Erator EVO 100 Evolution i taki też chcę mieć :)

Mam pytanie o oświetlenie zewnętrzne domu. Możesz podać jakie to lampy świecące góra/dół i czy kupiłaś tez do nich świecące tylko w dół? Musze kupić i takie i takie i mam problem.

Te lampki kupione były w Niemczech, to jakaś końcówka serii i już ich nie ma. A szkoda, bo bym chętnie dokupiła, bo okazały się bardzo fajne.... Świecą tylko góra+dół.

Czesc Basiu :)

Czy mozesz zdradzic gdzie kupiliście płytki Ragno Lifestyle Bianco? Nie mogę ich namierzyć w necie a bardzo mi się podobają. Chciałam zobaczyć w realu. Dziekuje z góry!

Baardzo ładnie sie u Was zapowiada. Współczuję hydraulika!

wydaje mi się,że w Max flizie

Basiu mnie się wydaje,że to forum również służy wyżalaniu się,piszesz co czujesz ,ważne ,żeby Ci ulżyło.

Akurat w Twoim przypadku to jak najbardziej wskazane (myślę o łązience)Zastanawia mnie dlaczego kafelkarz nie zwrócił Ci uwagi na te krzywe hydrauliczne miejsca przed docięciem płytek,czy to nie on miał montować potem baterie.Nie wiem czy w Twoim przypadku to jest jakieś kucie,ale flisiarze mają takie urządzenie do ściągania płytek bez ich łamania.

Basiu,

Schody są FANTASTYCZNE :). Przepiękne!

Co do łazienki, to strasznie mi przykro. Mam nadzieję, że uda się wszystko wyprostować. Nie rozumiem jak można ignorować takie istotne sprawy :(. Trzymam mocno kciuki by łazienka zaczęła Cię tylko cieszyć.

wydaje mi się,że w Max flizie

Dokładnie tak, kupione w MaxFliz.

Co do łazienki - wg mnie kafelkarz od razu powinien na to zwrócić uwagę. Dlaczego tak nie było - nie potrafi wytłumaczyć. Dociął otwory w płytce w odległości 12cm i nie pomyślał, że przecież powinny mieć 15cm... Mam nadzieję, że ta "dziura" nie będzie widoczna spod panelu prysznica...

Z ciekawych wieści - malowanie w toku :D

Dokładnie tak, kupione w MaxFliz.

Co do łazienki - wg mnie kafelkarz od razu powinien na to zwrócić uwagę. Dlaczego tak nie było - nie potrafi wytłumaczyć.

Ja potrafię wytłumaczyć

aby otwory były na swoim miejscu hydraulik powinien zastosowac taki oto element i poziomicę.

http://images39.fotosik.pl/1486/e2e678aa781cdcb6med.jpg

wówczas płytkarz nie ma problemu żadnego i wszyscy są szczęśliwi i zadowoleni

(poza inwestorem bo musi za to zapłacic ale w rezultacie też na koniec jest szczęśliwy)

moj kafelkarz jest artystą i to autentycznym po pracy maluje obrazy fakt autentyczny.

a oto jego praca w łazience taki mały szkic dla stolarzy

http://images40.fotosik.pl/1532/2660bc0de1c5f93dmed.jpg

tu jego wizja na osadzenie gniazdka

mozna było prosciej puszkę przybic do drewna ale on musiał wykazać się artyzmem.

http://images35.fotosik.pl/1352/db76d042e51f153dmed.jpg

f.5 - naprawdę brawo!! niezły artysta.

Mój to zdecydowanie inna liga, nic nie mówił o takim elemencie, i na pewno go nie zastosował. Aż poszukałam jakiś starych zdjęć i oto koszmarny przykład. Teraz na pewno zwróciłabym na to uwagę....

http://img214.imageshack.us/img214/7910/beztytuuhbp.jpg

Basiu jakiej szerokosci masz prysznic i jakiej grubosci jest jego murowana scianka ( z czego to to? )

Mam identyczna lazienke tyle ze u mnie rurki do umywalki przygotowane sa na przeciwleglej scianie niz prysznic i wc.Po zobaczeniu Twojej lazieneczki olsnilo mnie i jesli pozwolisz skopiuje Twoje ustawienie.Nie wiem tylko czy uda mi sie przeniesc te nieszczesna umywalke skoro mam juz zrobione wylewki ale moze hydraulik da rade pociagnac to wszystko po scianach lub "podpiac" od prysznica.Ciagle myslalam jak bedzie wygladac ta samotnie wsytajaca umywalka az zobaczylam Twoija lazieneczke i stwierdzilam ze to jest to co mi sie podoba ;)

Mysle ze wymiary masz bardzo podobne bo u nas lazienka ma 323x200 cm

Basiu jakiej szerokosci masz prysznic i jakiej grubosci jest jego murowana scianka ( z czego to to? )

Prysznic szerokości 100 cm. Ścianka zbudowana z Ytonga - ma ok. 8 cm. Nie pamiętam dokładnie :( Do tego dochodzą płytki z jednej i z drugiej strony, więc na gotowo jest ok. 12 cm. Tu zdjęcie:

http://img822.imageshack.us/img822/1216/dsc06024gk.jpg

Śmiało kopiuj - wydaje mi się, że taki układ jest bardzo fajny!!