Basia_KRK 24.04.2012 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 (edytowane) Anula, nie bierzemy granitu. To mnie jeszcze utwierdziłaś tym postem w wyborze. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na ceramiczny - chciałam jasny i żeby się nie brudził - dlatego też wybór padł na SystemCeram, model Mera 57. http://img546.imageshack.us/img546/9135/spuelekeradomomera57mit.jpg Edytowane 24 Kwietnia 2012 przez Basia_KRK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 25.04.2012 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Basiu-ale u Ciebie pieknie bedzie....Te kafle na podlodze to co to?To tak jakbym nowy dom budowala...Inspiracje zbieram:)Czekam niecierpliwie na reszte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.04.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 basiu ale teraz nabrałaś tempa. my tez rok temu w weekand majowy malowaliśmy i kładliśmy podłogi:) piętrami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.04.2012 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Basiu zlew kupujesz jednokomorowy?dajsze młynek przeczytałąm, ktoś mi mówił,że młynek nie lubi ani oleju ani wrzątku,,masz w tym temacie jakieś wiadomości.Moja koleżanka dlatego zamontowała młynek w małej komorze , nie w tej głó∑nej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 26.04.2012 05:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Te kafle na podlodze to co to? To włoskie Ragno Lifestyle Bianco. Fajne, duże płyty 120x60 cm. my tez rok temu w weekand majowy malowaliśmy i kładliśmy podłogi:) piętrami:) No to fantastycznie! My 1 maja zaczynamy malowanie, a jakoś 7 maja podłogi Monia, a kiedy się wprowadziliście? Basiu zlew kupujesz jednokomorowy?dajsze młynek przeczytałąm, ktoś mi mówił,że młynek nie lubi ani oleju ani wrzątku,,masz w tym temacie jakieś wiadomości.Moja koleżanka dlatego zamontowała młynek w małej komorze , nie w tej głó∑nej Barbara74, używam taki młynek już ze 2 lata i nic mu się nie dzieje... Tak więc bez obaw kupuję zlew jednokomorowy. Wychodzę z założenia, że kuchnia ma być wygodna dla mnie, a koniecznie potrzebuję wielki zlew i młynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.04.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Basiu to fantastycznie,bo ja też duży zlew i młynek,a jaki masz obecnie młynek i czy jesteś zadowolona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 26.04.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Basiu, pięknieje Wasz dom. Teraz jest ten najprzyjemniejszy etap:) Mam pytanie o oświetlenie zewnętrzne domu. Możesz podać jakie to lampy świecące góra/dół i czy kupiłaś tez do nich świecące tylko w dół? Musze kupić i takie i takie i mam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 28.04.2012 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Basiu to fantastycznie,bo ja też duży zlew i młynek,a jaki masz obecnie młynek i czy jesteś zadowolona? In Sink Erator EVO 100 Evolution i taki też chcę mieć Mam pytanie o oświetlenie zewnętrzne domu. Możesz podać jakie to lampy świecące góra/dół i czy kupiłaś tez do nich świecące tylko w dół? Musze kupić i takie i takie i mam problem. Te lampki kupione były w Niemczech, to jakaś końcówka serii i już ich nie ma. A szkoda, bo bym chętnie dokupiła, bo okazały się bardzo fajne.... Świecą tylko góra+dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.04.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Basiu 18 maja. Góra z sypialniami była na tip-top.nie było blatów kuchennych, ściany tv i tv, sofa zapakowana, stołu i krzeseł.łazienki dla gości , luster na dole:wiggle: ale dało się.aha i barierki na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 29.04.2012 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Oooo to u nas nie ma szans... lipiec / sierpień - tak obstawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 30.04.2012 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Czesc Basiu Czy mozesz zdradzic gdzie kupiliście płytki Ragno Lifestyle Bianco? Nie mogę ich namierzyć w necie a bardzo mi się podobają. Chciałam zobaczyć w realu. Dziekuje z góry! Baardzo ładnie sie u Was zapowiada. Współczuję hydraulika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 30.04.2012 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Czesc Basiu Czy mozesz zdradzic gdzie kupiliście płytki Ragno Lifestyle Bianco? Nie mogę ich namierzyć w necie a bardzo mi się podobają. Chciałam zobaczyć w realu. Dziekuje z góry! Baardzo ładnie sie u Was zapowiada. Współczuję hydraulika! wydaje mi się,że w Max flizie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 30.04.2012 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Basiu mnie się wydaje,że to forum również służy wyżalaniu się,piszesz co czujesz ,ważne ,żeby Ci ulżyło.Akurat w Twoim przypadku to jak najbardziej wskazane (myślę o łązience)Zastanawia mnie dlaczego kafelkarz nie zwrócił Ci uwagi na te krzywe hydrauliczne miejsca przed docięciem płytek,czy to nie on miał montować potem baterie.Nie wiem czy w Twoim przypadku to jest jakieś kucie,ale flisiarze mają takie urządzenie do ściągania płytek bez ich łamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 30.04.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Basiu, Schody są FANTASTYCZNE . Przepiękne! Co do łazienki, to strasznie mi przykro. Mam nadzieję, że uda się wszystko wyprostować. Nie rozumiem jak można ignorować takie istotne sprawy . Trzymam mocno kciuki by łazienka zaczęła Cię tylko cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 01.05.2012 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 wydaje mi się,że w Max flizie Dokładnie tak, kupione w MaxFliz. Co do łazienki - wg mnie kafelkarz od razu powinien na to zwrócić uwagę. Dlaczego tak nie było - nie potrafi wytłumaczyć. Dociął otwory w płytce w odległości 12cm i nie pomyślał, że przecież powinny mieć 15cm... Mam nadzieję, że ta "dziura" nie będzie widoczna spod panelu prysznica... Z ciekawych wieści - malowanie w toku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 01.05.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Dokładnie tak, kupione w MaxFliz. Co do łazienki - wg mnie kafelkarz od razu powinien na to zwrócić uwagę. Dlaczego tak nie było - nie potrafi wytłumaczyć. Ja potrafię wytłumaczyć aby otwory były na swoim miejscu hydraulik powinien zastosowac taki oto element i poziomicę. http://images39.fotosik.pl/1486/e2e678aa781cdcb6med.jpg wówczas płytkarz nie ma problemu żadnego i wszyscy są szczęśliwi i zadowoleni (poza inwestorem bo musi za to zapłacic ale w rezultacie też na koniec jest szczęśliwy) moj kafelkarz jest artystą i to autentycznym po pracy maluje obrazy fakt autentyczny. a oto jego praca w łazience taki mały szkic dla stolarzy http://images40.fotosik.pl/1532/2660bc0de1c5f93dmed.jpg tu jego wizja na osadzenie gniazdka mozna było prosciej puszkę przybic do drewna ale on musiał wykazać się artyzmem. http://images35.fotosik.pl/1352/db76d042e51f153dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 01.05.2012 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 f.5 - naprawdę brawo!! niezły artysta. Mój to zdecydowanie inna liga, nic nie mówił o takim elemencie, i na pewno go nie zastosował. Aż poszukałam jakiś starych zdjęć i oto koszmarny przykład. Teraz na pewno zwróciłabym na to uwagę.... http://img214.imageshack.us/img214/7910/beztytuuhbp.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.05.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Basiu jakiej szerokosci masz prysznic i jakiej grubosci jest jego murowana scianka ( z czego to to? ) Mam identyczna lazienke tyle ze u mnie rurki do umywalki przygotowane sa na przeciwleglej scianie niz prysznic i wc.Po zobaczeniu Twojej lazieneczki olsnilo mnie i jesli pozwolisz skopiuje Twoje ustawienie.Nie wiem tylko czy uda mi sie przeniesc te nieszczesna umywalke skoro mam juz zrobione wylewki ale moze hydraulik da rade pociagnac to wszystko po scianach lub "podpiac" od prysznica.Ciagle myslalam jak bedzie wygladac ta samotnie wsytajaca umywalka az zobaczylam Twoija lazieneczke i stwierdzilam ze to jest to co mi sie podoba Mysle ze wymiary masz bardzo podobne bo u nas lazienka ma 323x200 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 02.05.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Te lampki kupione były w Niemczech, to jakaś końcówka serii i już ich nie ma. A szkoda, bo bym chętnie dokupiła, bo okazały się bardzo fajne.... Świecą tylko góra+dół. Wielka szkoda, bo wyglądają fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 02.05.2012 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Basiu jakiej szerokosci masz prysznic i jakiej grubosci jest jego murowana scianka ( z czego to to? ) Prysznic szerokości 100 cm. Ścianka zbudowana z Ytonga - ma ok. 8 cm. Nie pamiętam dokładnie Do tego dochodzą płytki z jednej i z drugiej strony, więc na gotowo jest ok. 12 cm. Tu zdjęcie: http://img822.imageshack.us/img822/1216/dsc06024gk.jpg Śmiało kopiuj - wydaje mi się, że taki układ jest bardzo fajny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts