Basia_KRK 21.05.2012 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Ale zaniedbane komentarze To wszystko przez ten kominek... Sporo nerwów nas kosztuje. Rozważamy nawet całkowite go usuniecie... Dziś podejmujemy ostateczną decyzję z wykonawcą... Basia kiedy planujecie przeprowadzkę? Łazienka super wyszła. Żona - przeprowadzka... hmmm... myślałam, że w okresie wakacyjnym, ale chyba będziemy chcieli wyjechać gdzieś na 2 tygodnie na zasłużony urlop i tym samym przeprowadzka się przesunie Musimy trochę od tej budowy odpocząć koniecznie, stad taka decyzja.... Basiu nie wiem, czy nie zauważyłas tego wpisu ?, czy może nie jesteś zainteresowana ? W kazdym razie zpraszam ponownie emiranda - dziękuję za zaproszenie do Milanówka - czuję, że było super!! Może następnym razem Basiu jak z drzwiami wewnętrznymi wybrałaś już coś?Swojego czasu pisałaś o drzwiach asilo, mnie je właśnie polecił sprzedawca drzwi, niestety nie mają ich do pokazania.Ty je chwaliłaś, możesz coś więcej napisać Barbara74 - jeszcze nie wybrałam nic. Sprawa drzwi stoi w martwym punkcie na razie. Widziałam Asilo w Krakowie w salonie - naprawdę świetna jakość! Jakby robili wyższe to na pewno bym kupiła! No i cena też rewelacyjna! Śmiało kupuj! Szczegolnie interesuje mnie drewno Powiedz jak oceniasz stan deski modrzewiowej na elewacji po zimie? Jak czesto planujecie jak konserwowac? Czy ta deska jest rowkowana tak jak trasowa - tak jak na zdjeciach przed polozeniem, na scianie juz nie moge tego wypatrzec Rozumiem, ze ta deska w salonie idzie na podłogówkę - tez tak planujemy. Jaka ona ma grubosci i wymiary? wibart - deska modrzewiowa na elewacji - fantastycznie po dość mocnej zimie nic się nie zniszczyła, pokręciła, itp. Nie wiem jak często konserwacja, zobaczymy jak się będzie trzymać. I tak, jest ona ryflowana, tak jak tarasowe deski. Deski podłogowe w salonie idą na podłogówkę: grubość 15 mm. a masz zamiar zostawić ten kamień czy Ściągnąc go i dać coś innego? koktajl - walczymy z kominkiem - na razie kamień całkowicie usunęliśmy Wybraliśmy płyty marmurowe gładkie... Kominek - faktycznie ten kamień niekoniecznie:no: jakaś bardziej prosta obudowa - ale wiesz ze mogę być tendencyjna Sam wkłąd jest BOSKI Saly - paliłaś już u siebie? Jak to jest z taką białą ścianą? Kopci się na czarno?? kominek fajny - jaka firma i jakie koszty jeśli można widzieć? To jest BEF Blanzek Optim V8 CL - cena ok. 8000 zł (w zależności od VATu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 21.05.2012 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Basia dawno mnie na muratorze nie było, ależ u Was ruch ! pięknie to wszystko wygląda. Łazienka pomimo problemów wyszła super - naprawdę robi wrażenie A ja mam pytanie o schody, bo sami właśnie wykańczamy i też chcemy olejować nie bejcować. Pamiętasz/wiesz jakim olejem malowane były Wasze schody? bo efekt jest super. Patrzę na zdjęcia przed i po, i ta dębina niesamowicie naturalnie wygląda, chyba nawet niewiele jest ciemniejsza po olejowaniu(?) pozdrawiam Cię gorąco Xanka!! witaj!! Ale miła niespodzianka. Niestety nie powiem Ci jakim olejem były malowane schody. Robił to stolarz i po prostu nie wiem Ale słuszna uwaga - spróbuję się jednak dowiedzieć, żeby potem pomalować tym samym Dam Ci znać. I rzeczywiście olejowane schody wyglądają bardzo naturalnie! Kolor praktycznie się nie zmienił nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 21.05.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Basiu napisz mi co to za płytki oraz umywalka z szafką w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 21.05.2012 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Basiu napisz mi co to za płytki oraz umywalka z szafką w łazience Włoskie Ragno Lifestyle Bianco, szafka Elita Klea i umywalka Kerasan (chyba model: Cento). Wszystko jest w MaxFliz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 21.05.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 a czy jesteś zadowolona z tej umywalki? w sensie jakości bo podoba mi się ubikacja z tej firmy a mam troche km do karkowa i nie wiem czy się nastwiać w ogóle czy nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 22.05.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Tak, bardzo fajna jakość! W porównaniu np. do RoyoBath (pofalowana porcelana) jest naprawdę super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 26.05.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Witam Basiu Powiem szczerze ze nie paliłam jeszcze w kominku Ale miałam podobną obudowę robioną przez tego samego Pana i nic mi się nie kopciło (a paliliśmy bardzo dużo)więc myslę że będzie oki Bardzo dobrze że zmieniłaś obudowę Ta wygląda dużo lepiej Ja bym zostawiła cokolik - lzej wyglada obudowa Basiu to kiedy przeprowadzka bo już prawie wszystko gotowe????? Całusy Wielkie Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garzim 27.05.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Mam do Ciebie serdeczną prośbę czy byłabyś w stanie mi podać z jakiej firmy masz oświetlenie zewnetrzne (jak się nazywają te lamy) i gdzie je kupowałaś. Jeżeli pamiętasz ich koszt to też będę wdzieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 27.05.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Basia-a gdzie kuchnia???!!!!Miala byc poczatkiem maja!Ja stoje za drzwiami i nogami przebieram:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 27.05.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Basia-a gdzie kuchnia???!!!!Miala byc poczatkiem maja!Ja stoje za drzwiami i nogami przebieram:lol2: no ja też ,za drzwiami masz tłum mnie się podoba kominek z podcięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 28.05.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 no ja też ,za drzwiami masz tłum mnie się podoba kominek z podcięciem I ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 28.05.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 no ja też ,za drzwiami masz tłum :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
senyaa 31.05.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 :yes: ja czekam na kuchnię projekt był imponujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 02.06.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 ja w sprawie kominka. dobrze , że zdjęliście kamień, nie pasował do tego stylu kominka. ten typ musi mieć lekkość. Proponuję zrobić podcięcie od dołu, my o tym nie pomyśleliśmy i żałujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sophjo 02.06.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Cześć Basiu:) Będziemy robić projekt elewacji i bardzo pasowałby nam Wasz kamień, choć dom mamy trochę inny. Napisz proszę co to za kamień i podaj jeśli możesz jakieś namiary na niego. Interesuje mnie również płytka imitująca ni to beton ni to drewno. Wrzuciłaś takie zdjęcie z myślą o Waszym salonie. My z kolei mamy wylaną z betonu piwnicę monolit i tych pięknych gładkich betonowych ścian zakrywać tynkiem nie będziemy, a te płytki są jak znalazł. Podziel się proszę informacją co to jest. Pozdrawiam i życzę szybkiej przeprowadzki po urlopie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 05.06.2012 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Mam do Ciebie serdeczną prośbę czy byłabyś w stanie mi podać z jakiej firmy masz oświetlenie zewnetrzne (jak się nazywają te lamy) i gdzie je kupowałaś. Jeżeli pamiętasz ich koszt to też będę wdzieczna. garzim - przepraszam, rzeczywiście umknął mi Twój wpis. Lampy są włoskie, ale kupowane w Niemczech. Nie mam ich nazwy. Niestety już ich nie ma w sprzedaży. Sama chciałam dokupić, ale są już niedostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 05.06.2012 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Basia-a gdzie kuchnia???!!!!Miala byc poczatkiem maja!Ja stoje za drzwiami i nogami przebieram:lol2: Ja też czekam na kuchnię Dziewczyny No nie ma jej jeszcze niestety Podłoga jeszcze nie położona, bo malowanie nie skończone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garzim 05.06.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Basiu dziękuje Ci bardzo chociaż powiem, że tą odpowiedzią mnie nie pocieszyłaś bo te lampy naprawdę wpadły mi w oko i oczyma wyobraźni widziałam je już na moim domku ale cóż szukam dalej... Chciałam Ci jeszcze napisać że ładny wyszedł ten kominek przedłużenie jego i wybór tych płytek to był szczał w dziesiątkę. ps. z wiadomości byłam dzisiaj w VINOTTI (meble) i są wyprzedaże do 50 % to tak w celach informacyjnych gby ktoś tam na jakąś rzecz polował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 06.06.2012 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Interesuje mnie również płytka imitująca ni to beton ni to drewno. Wrzuciłaś takie zdjęcie z myślą o Waszym salonie. My z kolei mamy wylaną z betonu piwnicę monolit i tych pięknych gładkich betonowych ścian zakrywać tynkiem nie będziemy, a te płytki są jak znalazł. Podziel się proszę informacją co to jest. Pozdrawiam i życzę szybkiej przeprowadzki po urlopie:) Sophjo, czy masz na myśli te płytki? Peronda Timber http://img59.imageshack.us/img59/3828/pebblestimberamb.jpg http://img408.imageshack.us/img408/3184/timber2.jpg Info o kamieniu wysyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.06.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Kominek Basiu wyszedł fajnie . Lampy w łazience też robią wrażenie - jest tak nastrojowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts