Basia_KRK 28.03.2010 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 ale dodam jednak od siebie, że Wasz projekt i cały plan na zagospodarowanie tego starego domu mnie zachwycił... Gdyby nie fakt, że dzieje się to w realu nie uwierzyłabym, że ktoś takie wyzwania podejmuje.. myszonik - dziękuję Rzeczywiście teraz widzę, ze to nie lada wyzwanie Ale damy radę! jak chcecie sprzedać ten wkład kominkowy za jakieś 500 pln, to się wstrzymajcie i będziecie mieli w czym palić pierwszej zimy po zamknięciu budynku. (...) no chyba ze chcecie wybudować się w jeden sezon i pierwszej zimy będziecie mieli docelowe ogrzewanie:) glowac - jednak nie sprzedajemy tego wkładu - jest w bardzo dobrym stanie, fajna moc, więc szkoda. Postanowiliśmy przenieść go do bacówki-imprezówki, która powstanie na końcu ogrodu i dzięki temu w jesieni będzie tam ciepło i będzie można spokojnie wieczorami siedzieć w ciepełku No bo jak sam piszesz - chcemy zakończyć prace w jeden sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 28.03.2010 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 A w tych domach"na żywo", co zamiesciałas, to moze na dachach taka płaska jest? Mania - na tych domach jest płaska dachówka klinkierowa... I ogrodzenie tez planujemy (jeszcze ptaki nie spiewaja o ogrodzeniu, ale..)wlasnie takie inne od typowej siatki, a jednak siatkę... i daj namiar z jakiej firmy ta siatka..., nie chce sprzedawcy bo pod krakow nie pojade, ale producenta, gdybys mogla.. Podaje namiary na naszą siatkę: http://www.pajeczyna.krakow.pl/46-Siatki-zgrzewane.htm My mamy kolor antracytowy. Co do drewna..zostaw sobie taki kolorek jaki masz w wizualizacji(lub zblizony-w kazdym razie nie jakis ciemny.., jak to ktorys z tych domow mial..), ślicznie domak wyglada z tym drewnem... Tak tak, taki kolorek obowiązkowo zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 28.03.2010 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witaj Basiu! Jak posuwają się prace?.. W piątek podpisaliśmy umowę na prace wyburzeniowe. Panowie chcieli zacząć jeszcze przed świętami, ale stwierdziłam, że lepiej i na spokojnie będzie już po - coby to sąsiadom nie kurzyć wysprzątanych domów i okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 31.03.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 http://img187.imageshack.us/img187/6184/kolorowe2412514.jpg WESOLYCH SWIAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 31.03.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 http://img519.imageshack.us/img519/2655/gifywielkanocne005.gif Niech króliczek przyniesie Wam w prezencie to, czego najbardziej pragniecie. To coś nie musi być ani widoczne, ani dotykalne,może nawet nie pachnieć, ale niech będzie czymś, bez czego nie można i nie warto żyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 31.03.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Basiu ! Jak będziesz wybierała wypoczynek, zwróć uwagę żeby kanapy i fotele podpierały barki osoby siedzącej.Ostatnio to przerabiałem.Wszystko jakieś małe dla niedorostków. Pozdrawiam Świątecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 04.04.2010 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Basiu ! Jak będziesz wybierała wypoczynek, zwróć uwagę żeby kanapy i fotele podpierały barki osoby siedzącej. Dziękuję Ten, który wybraliśmy jest właśnie takim z większych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 06.04.2010 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Witam po świętach Ile zmian na forum! Ledwie się orientuję o co chodzi Też tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.04.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Hej, subskrybowalam sobie Ciebie. Uffff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 06.04.2010 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Hej, subskrybowalam sobie Ciebie. Uffff... Super Małgoś Ja jeszcze nie wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 06.04.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Ta subskrypcja Basiu to coś podobnego do starej opcji: Zobacz swoje wpisy.W ustawieniach profilu znajdziesz więcej ustawień tej opcji. Ja mam ustawione, że temat w jakim zabieram głos automatycznie jest w folderze moich tematów subskrybowanych. Czyli mam do nich szybki dostęp."Szybki" - jak na razie to jeszcze nie za bardzo szybki...Mi udało się już przenieść cały swój dziennik do nowego. Cały wieczór nad tym ślęczałem.PS. Dzięki za zaproszenie do znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 06.04.2010 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 W takim razie czuję, że długaaaa noc przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 06.04.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Spokojnie - napewno załapiesz. Ja po pierwszym podejściu wyłączyłem forum ze słowami ... (może nie będę przytaczał) Po drugim i trzecim podejściu było podobnie. Teraz już zaczynam się oswajać (jak to ładnie brzmi) i coraz lepiej to widzę. Tak więc spokój i czas. Jeszcze tylko, żeby chciało to forum troszkę szybciej śmigać. Co do komentarzy to możesz pisać tam gdzie napisałaś. Pod moim wątkiem pomiędzy oknem z zapisem dziennika a komentarzami jest panel z przyciskami sterującymi wątkami mojego dziennika. Do tyłu, strona główna do przodu. Nie wiem co będzie w przyszłości z naszymi dziennikami w dziale: Dzienniki budowy dzień po dniu. Dlatego wolałem od razu przenieść swój do nowego. Ale w starym można też cały czas pisać.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 17.04.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Hej Hej Hej... Czy ktoś tutaj jeszcze zagląda...!!!!?????? Basiu gdzie się podziewasz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.04.2010 03:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 może dlatego cisza, bo ciężko trafić do komentarzy z dziennika, a dzienniki migrują niezależnie od naszej aktywności.... Basiu, jak tam Wasze wyceny pompy ciepła? Dzisiaj rozmawialiśmy z naszymi przyszłymi sąsiadami i mówią, że płacą 1400 zł miesięcznie za gaz. Podobno jest jakaś wyższa stawka za przesył (nie wiem na ile są to wiarygodne informacje). Zaczynam zastanawiać się nad pompą. Muszę Ci się pochwalić, że zaczęliśmy budowę ) Mamy już zalane ławy, w poniedziałek będą murować. A jak u Was? Pisałaś, że po świętach mają ruszyć z rozbiórką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.04.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Hop, hop jesteś Basiu? Bardzo ciekawa postępów jestem. Pewnie praca wre i nie masz czasu zaglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 29.04.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Witaj !A ja, z pytaniem. Dlaczego rezygnujecie z rekuperatora ???Mam nadzieje, że ŹLE zapamiętałem !Przecież i tak będziesz musiała wentylować i prawdopodobnie mechanicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 30.04.2010 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Witajcie Jestem jestem. Prace idą do przodu, zaraz zrobię aktualizację dziennika! Próbowałam z początkiem kwietnia połapać się w nowym forum, ale coś nie szło mi i odpuściłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 30.04.2010 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 może dlatego cisza, bo ciężko trafić do komentarzy z dziennika O tak, zdecydowanie trudno trafić do komentarzy.... Basiu, jak tam Wasze wyceny pompy ciepła? Dzisiaj rozmawialiśmy z naszymi przyszłymi sąsiadami i mówią, że płacą 1400 zł miesięcznie za gaz. Podobno jest jakaś wyższa stawka za przesył (nie wiem na ile są to wiarygodne informacje). Zaczynam zastanawiać się nad pompą. My już po wycenach, w zasadzie już się tym nie zajmujemy, bo decyzja jest podjęta... Jesteśmy zdecydowani na Viessmana... Co do kwot, nie wiem czy w ogóle da się je jakoś porównać na dwóch różnych domach, ale u nas to taka średnia wycena wynosiła ok.60.000zł... za full instalację (łącznie z odwiertami).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 01.05.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Basiu, widać, że konkretna kobita jesteś To będzie naprawdę ładny dom! Życzę powodzenia i zapisuję się do fanklubu P.S. Zauważyłam, że Wasze tuje posadzone są na pasie uformowanym w 'górkę'. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts