Gość 16.12.2003 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Witajcie, Bardzo intensywnie głowimy się z mężem który lepiej kupić. Piec Junkersa, czy De Dietrich-a. A może jeszcze inny.... Jeżeli możecie podzielić się ze mną swoimi przemyśleniami, doświadczeniami lub spostrzeżeniami na pewno ułatwicie podjęcie sensownej decyzji niezdecydowanym. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Witajcie, Bardzo intensywnie głowimy się z mężem który lepiej kupić. Piec Junkersa, czy De Dietrich-a. A może jeszcze inny.... Jeżeli możecie podzielić się ze mną swoimi przemyśleniami, doświadczeniami lub spostrzeżeniami na pewno ułatwicie podjęcie sensownej decyzji niezdecydowanym. Pozdrawiam Z tego co słyszałem, to krytykują Junkersa. De Dietrich - nie słyszalem opini ani dobrych, ani złych. Słyszałem pozytywne opinie o Vaillantach, Viessmanach i Buderusach - sam kupiłem w końcu tego ostatniego, jednofunkcyjny + zasobnik 120L + sterowanie pogodwe. Używam rok i problemów (jak narazie!) brak. Cena Vaillanta i Buderusa mniej więcej ta sama. Viessman był ok. 1000PLn droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.12.2003 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 No cóż, nie wiem dlaczego firm które wymieniłeś w ogóle nie brałam pod uwagę. Natomiast po rozmowach ze sprzedawcami dowiedziałam się , że taki De Dietrich to jak w samochodach Volvo a np. Junkers-a porównali do Renault. ( na marginesie uwielbiam francuskie samochody a przede wszystkim renault). Tak więc poczytam jeszcze forum i poczekam na więcej opinii.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lord Vader 17.12.2003 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 My z żoną też mieliśmy taki dylemat i wybraliśmy vaillant vk int 24 kW z programatorem vrc 410s.Z rad zasięgniętych przed wyborem pieca De dietrich owszem ale modele od 6.000 w wzwyż, natomiast junkers chyba nie miał stojących. Poza tym automatyka w de dietrich jest trochę mało czytelna i skomplikowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.12.2003 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 ile kosztuje to cudo , które wybraliście? Jesli można zapytać?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 17.12.2003 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 My z żoną też mieliśmy taki dylemat i wybraliśmy vaillant vk int 24 kW z programatorem vrc 410s. Z rad zasięgniętych przed wyborem pieca De dietrich owszem ale modele od 6.000 w wzwyż, natomiast junkers chyba nie miał stojących. Poza tym automatyka w de dietrich jest trochę mało czytelna i skomplikowana Witam Lordzie Vaderze Mam De Dietricha (kondensacyjny Innovens 25 LP) i automatyka jest nad wyraz przejrzysta. Nie wiem jak jest w kotłach atmosferycznych, ale opinia o nieprzejrzystości jest (przy ocenianiu De Dietricha jako całości) krzywdząca. Cudka Czy jest dobry? Ciężko odpowiedzieć. Chodzi, grzeje, programator ma to co ja chce, żeby było, kosztował taniej niż np. Viesmann czy Vaillant. Spytaj mnie za 10 lat Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.12.2003 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Witaj Benicio, za dziesięć lat też mam nadzieję coś powiedzieć na temat pieców i nie tylko. Wielkie dzięki za wpis. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekt 17.12.2003 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Z tego co slyszalem to teraz w piecach liczy sie elektronika. A Junkers ma sterowanie BOSCHa - najlepsze ze wszystkich dostepnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLDAR 17.12.2003 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Ważną sprawą jest też dostęp do serwisu i częsci. Junkers ma chyba bardziej rozbudowany serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 17.12.2003 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 wybrałem Vaillanta, ale o Junkersie też myślalem...b.ciepło (ten Bosch) Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2003 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Cudka,W watku o ogrzewaniu gazem ziemnym ludzie pisza, ze nie wazne jaki masz piec - i tak spali tyle, ile ma spalic (czasem nawet te "lepsze" pala za duzo!). Ktos napisal, ze wybral zestaw Termet'a (piec + zasobnik 120 l za ok. 3000), bo byl 2 x tanszy od renomowanych. Chodzi i ogrzewa tak samo jak te drozsze.Ja osobiscie mam ogrzewacz przeplywowy Termet'a , chodzi juz z 10 lat bez zadnego problemu. Wybor nalezy do Ciebie.PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2003 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 BTW,Bosh jest wlascicielem firmy Junkers.PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 18.12.2003 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Witaj Benicio, za dziesięć lat też mam nadzieję coś powiedzieć na temat pieców i nie tylko. Wielkie dzięki za wpis. Pozdrawiam Dobra puenta. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Wiecie coś o włoskich piecach????Poza tym, że są tanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.12.2003 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2003 nawiązując do pytania autora wątku, znalazłem info w necie, że Junkers współpracuje z De Dietrich, jedni robią automatykę dla drugich, a ci drudzy wymienniki dla tych pierwszych. Ale z kolei nie do wszystkich modeli. ot globalizacja ! Jeszcze o globalizacji, Junkersy składają także na Słowacji, Vailannty ( niektóre modele ) w Hiszpanii, sporo pieców ( nie wiem których ) robi się na Ukrainie, Jak tak dalej pójdzie kupię Termeta ... chyba naklejka jest w nim polska ( ale tylko w 20% ) Chociaż mam dotychczas osobiste baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo złe doświadczenia - ale chodzi o serwis nie o trwałość pieców ! Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.12.2003 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2003 Śpieszę donieść że Junkers nieposiada fabryki w żadnym z krajów europy środkowo- wschodniej. Jeżeli ktoś mówi wam inaczej to znaczy że łże bo jest z konkurencji, która chwyta się już wszystkiego zamiast walczyć uczciwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.12.2003 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2003 Śpieszę donieść że Junkers nieposiada fabryki w żadnym z krajów europy środkowo- wschodniej. Jeżeli ktoś mówi wam inaczej to znaczy że łże bo jest z konkurencji, która chwyta się już wszystkiego zamiast walczyć uczciwie Śpieszę donieść, że nie jestem konkurencją (junkersa) , tylko malućkim konsumentem, potencjalnym klientem - jak we mgle - szukającym najlepszego produktu dla siebe. Informacje pochodzą, jak napisałem z netu - ta jak sobie przypominam z innej listy dyskusyjnej, której nikt nie zanegował. A tak nota bene, widzę, że wątki pilnie są śledzone przez PH firm budowlanych, instalacyjnych, handlowych itd. Qurcze, może zamiast nieeleganckiej walki, propagandy i reklamy czasem troszkę więcej konkretnej informacji. wyedukowany klient to lepszy klient ! Ta informacja powyżej może być cenna, tylko dlaczego tak mało ??? Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 26.12.2003 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2003 Z mego doświadczenia wynika ze nawet piece najtańsze potrafią działać bez serwisu bezawaryjnie kilka lat. Prawda jest taka ze piece droższe są droższe a tańsze po prostu tańsze Ludzie decydując się na zakup pieca cenę dobierają do standardu życia choć zawsze są wyjątki Co do junkersa to trochę mnie ostatnio zaskoczył ty że na całą Polskę nie maja jednego pieca na części i czasami na głupi element trzeba czekać kilka tygodni Osobiście nie jestem zwolennikiem kupowania najdroższych urządzeń mamy przecież taki wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.12.2003 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2003 Z tego co slyszalem to teraz w piecach liczy sie elektronika. A Junkers ma sterowanie BOSCHa - najlepsze ze wszystkich dostepnych. Mam taką elekronikę w samochodzie. Raz w roku bulę 500 za wymianę reg.wonych obrotów i sys recyrkulacji spalin - niech zyje bosch jest najlepszy w bublach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TomekW 29.12.2003 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2003 Od ponad roku uzywamy pieca DeDietrich i nie ma z nim zadnych klopotow. Zreszta czemu mialy by byc? Podejrzewam, ze podpbnie byloby z Junkers'em. Glowna cecha, ktora zdecydowala o zakupie tego pieca to wbudowany (jako standard) sterownik drugiego ukladu grzewczego - w naszym przypadku podlogowego. Reszta producentow oferuje takie cudo ale jako opcje (dosc kosztowna). Automatyka jest prosta i wystarczajaco funkcjonalna. Zasobnik 120l + sterowanie pogodowe + czujnik pokojowy, wszystko dziala sprawnie i elastycznie. Wanzna rzecz to prawidlowy dobor mocy pieca do wymagan budynku. Nie kupowac na wyrost! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts