kar_ma 14.09.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Witam wszystkich czytelników mojego dziennika budowy Zapraszam do pytań i komentarzy. I proszę trzymać kciuki za powodzenie naszej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 14.09.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Witaj Powodzenia Na jakim etapie teraz jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 15.09.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 dzien dobry ,działeczka sliczna ,życze powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 15.09.2009 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witaj Powodzenia Na jakim etapie teraz jesteście? Wczoraj nastąpiło symboliczne wbicie pierwszej łopaty Na zakończenie dnia na działce widniał wielki dół (będzie piwnica), a obok stała wielka góra ziemi Zdjęcia postaram się wkrótce załączyć w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 15.09.2009 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 dzien dobry ,działeczka sliczna ,życze powodzenia w budowie Jessi - zajrzałam do Twojego dziennika - ależ masz przestrzeni na działce! I jakie widoki Fajnie jest mieć dom tak trochę na zboczu z większą perspektywą na okolicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mort 22.09.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Witaj!Widzę, że w takim samym czasie zakupiliśmy działki:) Czy na pewno jesteście zdecydowani na Ytong? My na początku też chcieliśmy z stawiać z niego ściany, ale ze po przemyśleniu wszystkich za i przeciw zmieniliśmy zdanie: przeciw: większy koszt materiału, bardziej miękki, pod oknami wymagane zbrojenia, a i tak zawsze coś popęka, bardziej nasiąkliwy. ZA na pewno przemawia łatwość i szybkość wykonania, ale dobra ekipa równie szybko wymuruje ściany z ceramiki.Jak postępy prac na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 23.09.2009 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witaj mort Do Ytonga przekonały nas przede wszystkim jego właściwości cieplne - u nas będą ściany jednowarstwowe, więc odchodzą koszty docieplenia (materiał i robocizna). Z wad zdajemy sobie sprawę - jak przestoi jedną zimę bez elewacji to nie zdąży nasiąknąć. A potem po otynkowaniu nie powinien podciągać wody w terenu - budynek będzie nieco podniesiony i wykonany cokół. A co do postępów to właśnie zrobiono ściany piwnic. Postaram się szybko uzupełnić dziennik, aby być w miarę na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
besia84 23.09.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Witam,gratuluje wyboru projektu,działeczki,postępów na budowie i życzę powodzonka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 04.10.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Wy widoczki macie też nie najgorsze.Czekam na fotki,bo wyczytałem,że coś się już dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 08.10.2009 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Obiecuję, że fotki już wkrótce - na budowie tyle się dzieje, że nie nadążam z opisywaniem Pogoda sprzyja i dom rośnie w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 15.10.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 na budowie tyle się dzieje, że nie nadążam z opisywaniem Pogoda sprzyja i dom rośnie w oczach. Witam! Działeczka bardzo fajna - bliziutko Krakowa. Czy dziś na budowie też się dużo dzieje Chyba coś nam pogoda pokrzyżowala plany...... Trzymam kciuki za budowę - gratuluję przemyślanych decyzji (co do projektu) - ja wybudowalam domek który z założenia miał być małym domem - 140m2 pow. a jakoś tak sam urusł do 230m2. Zdecydowanie za dużo sprzątania - mam darmowy fitness w domu. Ale jak to mówią pierwszy dla wroga ..... Jesteścia na fajnym etapie budowy - "dom rośnie w oczach" - potem- sorki za pesymizm ale dom przestaje rosnąć a jakoś tak kasa topnieje w zastraszającym tempie W każdym razie jak się już dobrnie do końca ...... -----poranna kawka na tarasie albo w ogródku, zielono w koło, spokój, ptaszki ćwierkają----- i chyba ta kawa na tarasie trzymała mnie przy życiu..... Pozdrawiam i czekam na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 15.10.2009 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Witaj rencia Wiem, wiem, że na początku to się szybko wszystko dzieje i z dnia na dzień są postępy wizualne, a potem tendencja się odwraca... No cóż - liczymy na to, że przed zimą 2010 się wprowadzimy A wczoraj i dzisiaj niestety nic się nie dzieje, na budowie śnieg Mam nadzieję, że od przyszłego tygodnia pogoda się poprawi tak jak zapowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka Ł. 15.10.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Witam, ja też buduję z Ytonga. Ściany jednowarstwowe 36,5 cm. Jak na obecny etap to jesteśmy zadowoleni z wyboru materiału. Życzę powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 18.10.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Witam Powodzenia przy budowie i dużo słonecznych dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 18.10.2009 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Serdecznie dziękuję wszystkim za słowa wsparcia Postaram się szybko uzupełnić dziennik o bieżące zdjęcia. Jak na razie miałam rozterkę co do sposobu wykończenia kominów nad dachem - ostatecznie zdecydowaliśmy się tylko otynkować kominy, a zaoszczędzone pieniądze (które nie zostały wydane na cegłę klinkierową ) na pewno przydadzą się na późniejszym etapie. Pocieszam się, że zawsze w przyszłości będzie jeszcze można dla celów estetycznych obłożyć kominy płytkami klinkierowymi lub kamiennymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga112 18.10.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Witaj budujaca.Ja jestem remontująca nie mniej jednak będę do Ciebie zaglądać. Ale robota to wam idzie że hej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 18.10.2009 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Cześć Iga - czytałam Twoją historię z remontem starego domu - to jest dopiero wyzwanie - nie to co budowa od podstaw No ale odpukać idzie nam rzeczywiście szybko. Mam nadzieję, że zdążymy z dachem przed mrozami, cieśle mają wejść zaraz po Wszystkich Świętych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 12.11.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 No pięknie, dwa miesiące minęły a domek już taki ładny stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 13.11.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 No to prawda - murowanie szło piorunem. Niestety teraz przy dachu jest przerwa - bo w zeszłym tygodniu cały czas padało... Ale w przyszłym tygodniu ma być lepiej i ekipa się zapowiedziała że będą kontynuować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka Ł. 22.11.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Witam, kar-ma, swego czasu pytałaś mnie o podbitkę. Podbitka u nas już jest zrobiona i możesz zobaczyć zdjęcia u mnie w dzienniku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts