Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodo 8 - domek Ktośków-komentarze

ktosiek

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i nasza Ania skończyła roczek. Zapraszam wszystkich na tort:

http://img842.imageshack.us/img842/9459/53708603.jpg

A tu solenizantka.

http://img408.imageshack.us/img408/2672/36307748.jpg

A wieści z budowy w dzienniku. Dzięki Kala za odwiedziny, Ty jeszcze tu zaglądasz ;)

Pozdrawiam

odgrażałam się i jestem ;),

widzę, że odrobinkę się na imprezę spóźniłam, ale życzenia dla córci mam

http://mojekartki.eu//kartki/24/243.jpg

może i co mądrego napiszę, jak chcesz zgłosić odbiór budynku- zakończenie budowy

Do zawiadomienia o zakończeniu budowy składanego do nadzoru bud. trzeba dołączyć:

-oryginał dziennika bud

-oświadczenie kierownika o zgodności z projektem (lub rysunki zamienne w przypadku zmian nieistotnych) i uporządkowaniu terenu działki

- protokoły badań i sprawdzeń(kominiarz, elektryk, gazownik)

- inwentaryzacja powykonawcza geodezyjna

- potwierdzenie odbioru przyłączy(od właściciela sieci)

-świadectwo charakterystyki energetycznej

słyszałam (od osób obsługujących kredyty mieszkaniowe), że wykończony do odbioru budynku musi być przynajmniej jeden pokój, kuchnia i łazienka, mają być balustrady na schodach i balkonach

Ktosiek... dziekuję, bo wcześniej nie podziekowałam za fotkę Ani. Jest przeurocza.

Ciut i ja spóźniłam się na torcika i to jakiego, aż mam ślinotok na sam widok mmmmmmmmm... Tort byczy;)

Solenizantka słodziutkaaaaaaaaa...

Wszystkiego najlepszego ...........

Walentynki__19_.g&#.jpg

Walentynki__24_.g&#.jpg

Ktosiek co tam u WAS? Jak pogoda w Irlandii? Dzisiaj jak dmuchał wiatr, że weszłam do pracy rozczochrana, to pomyslałam - Irlandia;)

odgrażałam się i jestem ;),

widzę, że odrobinkę się na imprezę spóźniłam, ale życzenia dla córci mam

....

może i co mądrego napiszę, jak chcesz zgłosić odbiór budynku- zakończenie budowy

Do zawiadomienia o zakończeniu budowy składanego do nadzoru bud. trzeba dołączyć:

-oryginał dziennika bud

-oświadczenie kierownika o zgodności z projektem (lub rysunki zamienne w przypadku zmian nieistotnych) i uporządkowaniu terenu działki

- protokoły badań i sprawdzeń(kominiarz, elektryk, gazownik)

- inwentaryzacja powykonawcza geodezyjna

- potwierdzenie odbioru przyłączy(od właściciela sieci)

-świadectwo charakterystyki energetycznej

słyszałam (od osób obsługujących kredyty mieszkaniowe), że wykończony do odbioru budynku musi być przynajmniej jeden pokój, kuchnia i łazienka, mają być balustrady na schodach i balkonach

Dzięki za odwiedziny i informacje. W przyszłym roku mnie to czeka.

Ktosiek... dziekuję, bo wcześniej nie podziekowałam za fotkę Ani. Jest przeurocza.

Ciut i ja spóźniłam się na torcika i to jakiego, aż mam ślinotok na sam widok mmmmmmmmm... Tort byczy;)

Solenizantka słodziutkaaaaaaaaa...

Wszystkiego najlepszego ...........

...

Ktosiek co tam u WAS? Jak pogoda w Irlandii? Dzisiaj jak dmuchał wiatr, że weszłam do pracy rozczochrana, to pomyslałam - Irlandia;)

No dzisiaj trochę wiało, ale co to za wiatr :D Jak bym u nas mój młodszy brat na wakacjach, to raz troszkę wiało, a on mówi, ale u was wieje, a to nawet 30% nie było, co czasem potrafi.

Podobno u nas cieplej niż w Polsce, a do wiatru da się przyzwyczaić. Czasem jak do pracy jadę rowerkiem, to pod wiatr prawie staję, ale nie jest najgorzej :D:D:D

Dzięki za życzenia i pozdrowienia.

A z budowy, to czekamy na hydraulika, ma być za 2-3 tygodnie :/

Wszystkiego najlepszego dla Anulki! Jak zwykle mam zapłon jak w rozklekotanym fiaciku ;-) ale życzenia zdrówka i radości można składać cały rok prawda- tego nigdy nie za dużo.

POwiem ci że cena za tynki przednia! My wydusiliśmy 15zł za metr ale facet robi nam ręcznie i o grubości do 1 cm max - więc mamy oszczędność na materiale i wyszło jakieś 19 zł za metr gotowca. W tym tygodniu ma być koniec wszystkich tynków wew. Zostały nam pomieszczenia nad garażem.

pozdrowionka

pap

No to kilka nowości na budowie :) mamy już okienka.

Mam pytanie, czy do odbioru budynku potrzebne jest ogrodzenie działki??

to zalezy czy jest narysowany w projekcie, my nie mamy i nie musimy, sąsiad ma i musi

Spóźnione 100 lat dla córeńki

Pozdrawiam ........ my również lubujemy się w czerwonym dachu:wiggle:

hej Ktoślu, widzę, że będziemy mieć takie same bramy garażowe ;-)

Czyli Krispol. Ale Wy na pewno wcześniej niż u nas. U nas się chyba sprawa przesunie do wiosny. Mam też problem z niskim nadprożem.

Brama 240x210 wycenili nam na 2800 + 300 za montaż. Tłoczenie szerokie, kolor złoty dąb, ręczna.

Czekam więc kiedy Wam wstawią.

to zalezy czy jest narysowany w projekcie, my nie mamy i nie musimy, sąsiad ma i musi

Spóźnione 100 lat dla córeńki

Pozdrawiam ........ my również lubujemy się w czerwonym dachu:wiggle:

Niby nie mam narysowanego płotu, chyba. MAmm za to taras, rozumiem więc, że musi być, a miałem odłożyć to na trochę później.

No czerwony dach, właściwie wiśnia, ale czerwona. Jaką planujecie elewację. Tylko okna mamy inne, bo Wy mahoń, u nas złoty dąb. Nie widziałem domku z dachem jeszcze na żywo, ale z koloru jesteśmy raczej zadowoleni.

Pozdrawiam. Wolnej chwili zajrzę do Waszego dziennika, teraz zrobiłem to tylko tak na szybko.

Wszystkiego najlepszego dla Anulki! Jak zwykle mam zapłon jak w rozklekotanym fiaciku ;-) ale życzenia zdrówka i radości można składać cały rok prawda- tego nigdy nie za dużo.

POwiem ci że cena za tynki przednia! My wydusiliśmy 15zł za metr ale facet robi nam ręcznie i o grubości do 1 cm max - więc mamy oszczędność na materiale i wyszło jakieś 19 zł za metr gotowca. W tym tygodniu ma być koniec wszystkich tynków wew. Zostały nam pomieszczenia nad garażem.

pozdrowionka

pap

No u mnie miało być 11zł, wyszło na moje 10zł. Z materiałem wyszło 13,5zł, a metrów trochę było. Pięciu chłopa robili 5 dni. W moich okolicach to raczej normalna cena za metr. Lubelskie - Biłgoraj.

No to zapytam o elewację od razu. Zaklepany mam termin na czerwiec. Jakie ceny???

Hejka http://emotikona.pl/emotikony/pic/041.gif

Postepy na budowie , ze HE - JA ...... ta Twoja corcia to CUDENKO JEST ....

wszystkiego naj dla Niej http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dj.gif z okazji urodzin ......

Pozdrawiam cieplutko

• 2 weeks później...
Ty to potrafisz zrozumieć ;) oj czasami jest pod górkę :D ale pozytywnie myślę nadal :lol2: ale urwanie głowy czasem jest:rotfl::bash:

Zobacz do mojego dziennika to zaraz Twoje problemy stana sie dla Ciebie deczko mniejsze ...... http://emotikona.pl/emotikony/pic/zwyciestwo.gif

Dzisiaj rozmawialam z Kierownikiem ..... nie wydawal sie optymistycznie nastawiony do tematu kanalow ..... zastanawiam sie jak to teraz " zalataja " to jednak nie jest juz zalewanie calej plyty , ale kawalkow ......

• 4 weeks później...