Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodo 8 - domek Ktośków-komentarze

ktosiek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Ruszyło :-) Nasz projekt jest już u architekta.... Mamy mapkę do celów projektowych... Okna w kuchni od wykusza jednak nie będzie, zmieniamy wielkość okien w garażu i pokoju nad garażem, ściankę kolankową podwyższamy, garaż też będzie coś wyższy żeby z zakupem i montażem bramy nie było problemu i... żeby ze schodami nie było tak pod górkę poszerzamy trochę domek :-) Geodeta pomierzył nasze włościa i ogólnie... czekamy na info od architekta...

Kierbuda mamy na oku, z murarzami hmmmm ekipy są ale ich CENY!!!! Zobaczymy ;-)

Pzdr.

Witam, to kilka kroków już do przodu do celu. Jeszcze zima więc macie jeszcze czas, aby się z tym uporać, później już jest szybciej.

Co do okna w pokoju nad garażem, to teraz chyba tez bym tak zrobił, jedno większe i w garażu równolegle i było by lepiej.

Dla mnie ścianka kolankowa jest OK. Ale widzieliście, chcecie wyżej, więc możecie. Garaż mógłby być wyższy, to widzieliście, więc krok dobry.

Schody to wiadomo, już sam błąd w projekcie, ale jak wydłużycie to schody się zmieszczą może nawet ze spocznikiem, nie zabiegowe.

U mnie na razie czekanie, ale już się zbieram za myślenie. Płytki, panele, kolory, schody, elewacja. Nie mamy pomysłów za bardzo na razie.

• 1 month później...
jeju..........ale mam zaległości u Ciebie :(

pozdrawiam niedzielnie !!

Witam niedzielnie, czekam na relacje z budowy...dzieje sie cos u Was? Jakies dalsze postepy, plany? :rolleyes::)

Witam, teraz martwy trochę sezon, więc prawie każdy tak ma. U mnie na razie wszystko stoi.

Ale niedługo się zacznie. Najpierw szpachlowanie i zalepianie dziur po hydraulikach. Później gruntowanie, malowanie, wybory płytek, łazienka, kuchnia. Później elewacja.

Na razie zamówione ekipy, schody się robią, będą jesionowe pełne.

Sporo wyborów przed nami, a ja nie mam za wiele czasu, a tu by się przydało jakieś projekty łazienki i kuchni zrobić. Elewacja też czeka, schody wejściowe będą z kostki.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...