Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodo 8 - domek Ktośków-komentarze

ktosiek

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wiesz, uwielbiam spacerować po Twoim domku :-) To daje mi namiastkę tego, jak będzie wyglądał wewnątrz nasz dom :-)

U nas przez ostatnie dni zostało pocięte drzewo na dach i gdy mąż ostatecznie skończy z tym tematem (trzeba ułożyć dechy i trochę posprzątać) - zaczniemy myśleć o fundamentach. Chcemy wytyczyć domek i wylać fundamenty w jednym tygodniu i wstępnie będzie to ostatni tydzieć czerwca :-) Na pewno będą zdjęcia! Obiecuję :-)

Pzdr.

Edytowane przez abakadabra

Piękne łatki, życzę powodzenia w wyborze koloru:)

No to wybraliśmy, i nam się podoba. Chociaż w końcu zrezygnowaliśmy z obwódek wokół okien i drzwi.

Hejka domek nabral kolorkow ....... http://emotikona.pl/emotikony/pic/0dance3.gif

No nabrał, teraz już wygląda całkiem inaczej.

wiesz, uwielbiam spacerować po Twoim domku :-) To daje mi namiastkę tego, jak będzie wyglądał wewnątrz nasz dom :-)

U nas przez ostatnie dni zostało pocięte drzewo na dach i gdy mąż ostatecznie skończy z tym tematem (trzeba ułożyć dechy i trochę posprzątać) - zaczniemy myśleć o fundamentach. Chcemy wytyczyć domek i wylać fundamenty w jednym tygodniu i wstępnie będzie to ostatni tydzieć czerwca :-) Na pewno będą zdjęcia! Obiecuję :-)

Pzdr.

Dzięki, zawsze staram się pomóc, jak chcesz to na PW wyślę Ci link do filmów na YouTobe.

A jutro zaczynają u nas dalsze prace. Płytki kupione na cały dół, kabina, wc, umywalka, baterie. No i jeszcze schody i opaska wokół domu.

my na razie w sferze planów myślimy o tych obwódkach wokół okien ale bez odznaczania ich grubością od pozostałej części elewacji aby wyeliminować zacieki w przyszłości - co będzie - czas pokaże... Na dziś dzień co do kolorów to pewnie okna złoty dąb, blachodachówka koloru cegła/miedź, podbitka trochę ciemniejsza od okien i takie też rynny...

Witaj Ktośku:)

No domek stał się domkiem:) Wiesz, pomimo, że wykończeniówka faktycznie potrafi człeka wykończyć, to uwielbiam te szwendanie po sklepach (jak każda babka) i wybieranie tego, a może takie płytki a może taka podłoga itp. Nie zapomnę jak znalazła się wanna i sedesik w domku... zabrzmi banalnie, ale dla mnie jak hotel 5 gwiazdkowy:)

Bo kobieta wanne musi mieć, nu wygodnicka taka jest;)

Tylko patrzeć Ktosku jak przeczytam --------------> przeprowadziliśmy się mamy numer domu ...... :D.

Bardzo podoba mi się WASZ domek.

Pozdrawiam WAS:)

Moja ekipa dosc sprawna 6 osob i do wykonania pozostala im juz tylko

1. garderoba

2. kotlownia

3. garaz

4. domek gospodarczy

wiec jak na te kilka dni ( 4 ) pracy to jest dosc dobry wynik .... najwazniejsze , ze Panowie robia tynki dobrze Kierownik kazdego dnia przychodzi i sprawdza :D

• 4 weeks później...
a za mną chodzą zmiany.... Zastanawiam się nad zamianą drzwi balkonowych od strony wykusza i zastąpienie ich oknami (mam na myśli te boczne, środkowe zostają). Względy praktyczne - myślę, że nasze pociechy będą mogły umieścić tam biurka. Zresztą pokój nad kuchnią ma już jeden balkon... Widzę, że w pokoju nad salonem masz okienko - pamiętasz jaki ma wymiar? CZy standardowo - wysokość 90 cm?

a za mną chodzą zmiany.... Zastanawiam się nad zamianą drzwi balkonowych od strony wykusza i zastąpienie ich oknami (mam na myśli te boczne, środkowe zostają). Względy praktyczne - myślę, że nasze pociechy będą mogły umieścić tam biurka. Zresztą pokój nad kuchnią ma już jeden balkon... Widzę, że w pokoju nad salonem masz okienko - pamiętasz jaki ma wymiar? CZy standardowo - wysokość 90 cm?

Hmm. Szerokość jak balkonowe, czyli 110. A wysokość nie wiem. Niby jest ten balkon nad wejściem, ale mi się podoba ten pokój właśnie z dwoma wejściami. Jest mniej ustawny tylko.

• 2 weeks później...

Hello.

Ja z rewizytą.

Domek super. Sami zastanawialiśmy się nad RODO 8, ale ostatecznie jest Glicynia.

Mam pytanie. Widzę,że okna masz już od jakiegoś czasu. Czy jesteś z nich zadowolony?

Ja zamówiłam także ADAMSA Okna PCV Breugmann Rondo w tylko kolorze orzech obustronny + rolety.

Proszę o info.

Pozdrawiam i życzę cierpliwości w wykańczaniu domku.

Hello.

Ja z rewizytą.

Domek super. Sami zastanawialiśmy się nad RODO 8, ale ostatecznie jest Glicynia.

Mam pytanie. Widzę,że okna masz już od jakiegoś czasu. Czy jesteś z nich zadowolony?

Ja zamówiłam także ADAMSA Okna PCV Breugmann Rondo w tylko kolorze orzech obustronny + rolety.

Proszę o info.

Pozdrawiam i życzę cierpliwości w wykańczaniu domku.

Witam. A ja obserwuję wasz domek bo jest podobny właśnie. No i się odezwałem teraz.

A co do okien, to jestem zadowolony. Mam złoty dąb, a wewnątrz białe. Wyglądają dobrze, otwierają się, zamykają, żadnych problemów. Jestem zadowolony. Myślę, że to dobry wybór, cena nie zabija, a okna są OK. No i na tym forum też są polecane m.in. przez Jareko.

Ale jak to powtarza, ważny jest też montaż. Pozdro

Witam. A ja obserwuję wasz domek bo jest podobny właśnie. No i się odezwałem teraz.

A co do okien, to jestem zadowolony. Mam złoty dąb, a wewnątrz białe. Wyglądają dobrze, otwierają się, zamykają, żadnych problemów. Jestem zadowolony. Myślę, że to dobry wybór, cena nie zabija, a okna są OK. No i na tym forum też są polecane m.in. przez Jareko.

Ale jak to powtarza, ważny jest też montaż. Pozdro

Hejka jak to mowia nawet najlepszy material potrafi zepsuc najgorszy wykonawca .... wiec jesli chodzi o montaz to popieram w calej rozciaglosci , zwroc uwage kto montuje i najlepiej zapytaj o referencje .... wbrew pozorom montaz okien nie jest prosta sprawa :) ....