Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodo 8 - domek Ktośków-komentarze

ktosiek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Kolego jak tam praca wewnątrzdomkowa?

Coś ostatnio temat rodo 8 zamarł - chyba wszyscy budujący boją się wczesnej, deszczownej jesieni i zakasali rękawy i ruszyli ostro do pracy nie mając czasu na pisanie na forum ;-)

U nas "szaluje się" drugi strop.... Na parterze - mój ślubny wymyślił podciąg między salonem a pokojem, dzięki któremu został tylko jeden słup (koło schodów) i normalnie mam ochotę zostawić dół otwarty.... Chociaż na etapie tego "pomysłu" za nic w świecie nie chciałam z pokoju rezygnować...A teraz jUż tam widzę oczyma wyobraźni sofkę w kształcie literki L i wygodną część wypoczynkową........

Zaczynamy rozglądać się za blachą i oknami na poddasze.... I pomyśleć że 24 czerwca została wbita pierwsza łopata a tu już dach.....

Domek śliczny.... Projektantów oceniam trochę gorzej, bo projekt niedopracowany (zdania nie zmienię)...

Na ten rok w planach SSO... Domek będzie się wietrzył przez zimę a na wiosnę... zobaczymy...

No trochę zamarł wątek, chyba wszyscy pracują. U mnie tez się robi cały czas. Kostka i taras zrobione. Łazienka prawie. Osprzęt elektryczny założony. Teraz jeszcze czekam na drzwi i schody.

Fajny taki duży salon, sam nie wiem czy tak nie było by lepiej. Tylko na starość ten pokój na dole by się przydał.

Do starości jeszcze trochę :-) (mam nadzieję) A do tego czasu, można ścianki nie budować i cieszyć się większą przestrzenią na dole. I tak zostaje nam niezagospodarowany pokój nad garażem, który pewnie będzie pełnił funkcję pokoju gościnnego i gabinetu... Dzisiaj po "obgadaniu" tematu okien dachowych zrezygnowaliśmy z okna dachowego w garderobie (tej nad garażem) i na to konto "wrzucamy" to okienko do pokoju nad wykuszem (nad salonem)... Pokój ma okienka skierowane na wschód i na razie (w lesie stempelkowym) jest tam ciemno... MAmy nadzieję że się nam tam trochę rozjaśni.... W pokoju nad garażem zostawiamy jedno okno dachowe...

Im więcej domku - tym bardziej mi się podoba - i chyba o to chodzi :-)

Pozdrawiam ciepło...

u mnie ten pokój jest najciemniejszy, a mam okno i drzwi tarasowe od południa. Ale tam jest największy skos i jest najciemniejszy, okno tam da bardzo dużo. Teraz ja bym tez tam wstawił okienko.

A salon można tak zostawić, a kiedyś ściankę dobudować można. Masz rację. Będzie super duży.

Później dam zdjęcia nowe, po pracy.

wow!

Jestem pod wrażeniem! Już mi się marzy kawka na takim tarasie jak u Was! Planujecie w najbliższym czasie przyjazd do Polski, aby posiedzieć na tarasie i wypić kawkę? - jesień podobno ma być chłodna i krótka brrr.

Widzę, że pstryczki-elektryczki są więc nawet wczesna noc jesienna niestraszna ;-) a Druccini to z pewnością najbardziej popularny produkt "wykończeniowy" :-)

Eh, do takiego etapu jak u Was jeszcze ohoho... ale jesteśmy dobrej myśli...

Dużo już widać gdzie-co-jest zwłaszcza na poddaszu bo są tam już wszystkie ścianki działowe - na parterze nie ma na razie nic... Może dopiero na wiosnę...

Teraz dach to priorytet... Oby zdążyć przed zimną jesienią i zimą... Planujemy blachodachówkę Bratexu Hera w kolorze miedź/cegła... Rynny stalowe... I jakieś cieplejsze okienka dachowe...

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Śliczne schody!! Uwielbiam takie jasne kolorki drewna :-)

U nas panowie kończą murować kominy. Teraz pora na ocieplanie stropu - martwi nas cena styropianu - gdyby człowiek mógł przewidzieć takie rzeczy na pewno kupilibyśmy go wcześniej......

Pzdr :-)

Jest to jesion, więc schody są jasne, myślę że jaśniejsze niż na zdjęciach, ale na własne oczy nie widziałem. Już skończone, prawie, zawsze to prawie. Brakuje pochwytu na dolnym biegu.

Zamówiłem jeszcze barierki na balkony, mają być po 20 października. No i drzwi się będą montować niedługo.

A co do cen, to nigdy nie przewidzisz. Zresztą, styropian trochę zajmuje, trzeba mieć go gdzie trzymać. Na elewację zajmował pół salonu, a gdzie na podłogi i ocieplenie.

Pozdro

• 2 weeks później...
Wpadłam z rewizytą.....i widzę, że u Was ta sama akcja co u nas - drzwi wewnętrzne :):):)

....jak domek ma już w środku drzwi....robi sie przytulniej, domowo.....

co planujecie na podłogi kłaść??

No właśnie, tak samo, wczoraj nam drzwi montowali, no i papiery zbieram do odbioru.

A na podłogi panele. Jasne, jesionowe. Wiem, że to nie prawdziwe drewno, ale jak się zniszczą nie żal będzie wymienić i będzie nowa podłoga. :)

Witam:)

No własnym oczom niewierzę... ula laaaaaaaaaa... ależ piekny juz domek.

Łazieneczka ładna, schody i drzwi są bardzo ładne.

To co Ktośku, ja to widzę, że skoro SAS jest, domek tylko podłogi, to nic tylko Swięta będą w nowym domku:)

Alez domek się zmienił, tak domowo jest.

Pozdrawiam:)

• 1 month później...

Gratuluję odbioru domku :-)

Czekam na następny wpis pt. "przeprowadzka" :-)

U nas powoli - ale do przodu... Dzisiaj dostarczono nam blachodachówkę... Hera Bratexu kolor ceglany, o takim myśleliśmy od samego początku i tak już zostało :-)... Teraz czekamy na ekipę i takim akcentem zakończymy działania zaplanowane na ten rok....

Pozdrawiam :-)

• 3 weeks później...
  • 3 months później...