Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodo 8 - domek Ktośków-komentarze

ktosiek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam,

Piszę w Twoim dzienniku po raz pierwszy. Muszę przyznać, że bardzo ładny domek Wam wyszedł. Mamy pytanie odnośnie drzwi na taras. Mam w projekcie podobne rozwiązanie 3 skrzydła drzwiowe z czego środkowa nieotwierana. Niestety nie jestem do końca przekonana do takiego rozwiązania. Czy mogę podpytać jak to u siebie zorganizowałeś? Czy wszystkie skrzydła masz otwierane, czy któreś nie? I ewentualnie można podpytać o koszty takiego rozwiązania?

Będę wdzięczna.

Pozdrawiam,

Witaj Ktośku!!!! Dawno cię u nas nie było.......Domek pięknieje z dnia na dzień, Pięknie!!! wokół domku, też!! Ten podjazd z tych płyt to całkiem fajny pomysł, też tak myślałam zrobić. Pozdrawiam i mam nadzieję, że częściej będziesz coś pisał i pokazywał.

Witam,

Piszę w Twoim dzienniku po raz pierwszy. Muszę przyznać, że bardzo ładny domek Wam wyszedł. Mamy pytanie odnośnie drzwi na taras. Mam w projekcie podobne rozwiązanie 3 skrzydła drzwiowe z czego środkowa nieotwierana. Niestety nie jestem do końca przekonana do takiego rozwiązania. Czy mogę podpytać jak to u siebie zorganizowałeś? Czy wszystkie skrzydła masz otwierane, czy któreś nie? I ewentualnie można podpytać o koszty takiego rozwiązania?

Będę wdzięczna.

Pozdrawiam,

Witam. Mam drzwi tarasowe potrójne, z tego środek się otwiera najpierw na prawo, później z ruchomym słupkiem można otworzyć drzwi na lewo. Ostatnie skrzydło na prawo jest stałe, tylko jest w ramce, a nie FIX, wygląda jakby się dało otworzyć, ale jest na stałe. Fix wygląda trochę inaczej, ościeżnica jest węższa.

- - == -

/ \

tak to wygląda mniej więcej,

http://img51.imageshack.us/img51/3994/56814862.jpg

Jakby co to zrobię zdjęcie jak się otwiera i jutro mogę wkleić.

Witaj Ktośku!!!! Dawno cię u nas nie było.......Domek pięknieje z dnia na dzień, Pięknie!!! wokół domku, też!! Ten podjazd z tych płyt to całkiem fajny pomysł, też tak myślałam zrobić. Pozdrawiam i mam nadzieję, że częściej będziesz coś pisał i pokazywał.

Dzięki za odwiedziny, ja czytam postępy u Ciebie, jestem na bieżąco, wiem że zbierasz ekipy i masz problem z hydraulikiem, ale czasu na pisanie brak.

Co do podjazdu to zrobiłem sam, więc koszt mały, za płytę płaciłem 8,60zł za sztukę.

Witaj!

Piękny domek!

Gratuluje zakończenia budowy.

A czy mogłabym prosić o zdjęcie tarasu? Na zamieszczonym kiepsko widać bo jeszcze sporo piasku.

Pozdrawiam

Witam, znalazłem tylko jedno zdjęcie ładne, taras nie jest duży:

http://img543.imageshack.us/img543/1343/tarass.jpg

Ale ogólnie polecam schody i taras właśnie z kosti, nie ma problemu w zimie, że odpadną płytki, czy podsadzi.

Dzięki za odwiedziny, ja czytam postępy u Ciebie, jestem na bieżąco, wiem że zbierasz ekipy i masz problem z hydraulikiem, ale czasu na pisanie brak.

Co do podjazdu to zrobiłem sam, więc koszt mały, za płytę płaciłem 8,60zł za sztukę.

miło mi jak nie wiem co!!!!

Ktosku hejka :)

No wreszcie sie odezwales .... bardzo ladnie juz u Ciebie , jestem pod wrazeniem :eek:... a dzialke to tak pieknie wyrownales " TEMI RECAMI " , ze chapeau bas !!!!!!! .

Pozdrawiam :D

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Wszystko jest jasne. Ja też skłaniam się do takiego rozwiązania. Tak myślę, że przez podwójne będzie łatwiej z czymś większym (np na grilla) wychodzić na taras. Marzy mi się potrójne przesuwane, ale obawiam się, że koszt przesuwanego może być kosmiczny.

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za dalsze postępy :)

P.S. Jeszcze jedno pytanie: Czy pomiędzy oknami otwieranymi jest słupek?

Edytowane przez Drimeth
dopisanie pytania

• 2 months później...
  • 5 months później...
  • 1 year później...