Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodo 8 - domek Ktośków-komentarze

ktosiek

Recommended Posts

aaa to Ty tak jak ja...zagladam, pisze ale nie u siebie hahaha

musze na wpis jeden odpisac..ale zabieram sie do tego jak...:sick:

my tez nadal w NO ;)

wnetrza to w wakacje mamy plan ruszyc... dopoki nie ogarniemy pompy teraz... wiesz... podlogowke mamy i nie daj boziu jakies pekniecia itp...szkoda podloge by bylo zrywac ;)

• 10 months później...
  • Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

interesuje mnie to duze okno balkonowe,czy ono jest na jednej ramie czy potrzeba jakies złaczki czy cos takiego???

pytam poniewaz w firmie w któej chce załoyc okna kaza mi brac jakies złaczki okien co oczywiscie kosztuje

Witam.

Okna mam na jednej dużej ramie, a przeszklenie bez żadnych poprzeczek też, jedna wielka szyba. Wymiary okna zależą od profilu na którym jest zrobiony, pewnie muszą takie coś dać, bo profil nie wytrzyma. Ja mam okna na profilu Brugman.

Edit:

nie mam też słupka w środku, z ruchomym słupkiem. Jak otworzę balkon, to mam szeroko.

Edytowane przez ktosiek

Witam

Przyglądam się Waszym schodom i tarasowi, chyba bardzo rzadko ktokolwiek coś takiego wymyślił, świetne te pionowe wysokie kostki tworzące schodki.

Jak to się robi po kolei, czy tam wcześniej był fundament, murek albo inaczej to się trzyma-a może to jakoś jest zamurowane? Czy wcześniej była warstwa styro, potem schodki i potem tynk?

Czy coś podcinali ocieplenie gdy kładziono schodki?

Pozdrawiam :yes:

Witam,

Najpierw wykonana była cała elewacja, ocieplenie. Później dopiero kostka. Była robiona jak przygotowanie do normalnej kostki. Wybrane, piach ubicie, piach z cementem jako podbudowa. Później były układane palisady, te wysokie kostki. Były one na zaprawę do tej podbudowy. Jak wszystko wyschło, po jakimś tygodniu była robiona reszta.

http://i.imgur.com/3dEcBvS.jpg?1

Takie znalazłem zdjęcie, myślę, że pokazuje z grubsza o co chodzi.

Pozdrawiam