Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodo 8 - domek Ktośków-komentarze

ktosiek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:( :) :D

ha ha - ja z pozycji - trzy w jednym

jestem mamą, teściową i babcią.

Pewnie różnie bywa, ale to wcale nie grzech krytykować np teściową.

Tak samo krytykujemy siebie wzajemnie w związkach, krytykujemy matkę, czy zdanie bratowej. Takie życie.

Nie wiem dlaczego z teściowej zrobiono takiego potwora ( nie tu- tylko w ogóle).Moje stosunki z synową są bardzo dobre,( to nie tylko moje zdanie ale i mojej synowej.) ale trwało trochę i nie na siłę aby takie były.

Problem w tym, że wszyscy chcemy być akceptowani i nie lubimy być krytykowani. Mieliśmy czas aby przyzwyczaić się do "czasami" odmiennego zdania mamy, ale nie nie mieliśmy czasu aby przyzwyczaić się do tego samego od teściowej - obca osoba wpiernicza się w nasze życie - dlaczego?

Trzeba pilnować aby nie wkradło się zafałszowanie. Trzeba jak mamie, umieć powiedzieć teściowej " w tej kwestii mam inne zdanie i uzasadnić to" lub "Przepraszam ale my zrobimy to tak, bo uważamy..." wtedy nie poczuje się zlekceważona. Zwykle kończy się przytakiwaniem, a potem ona widzi że ...nikt jej poważnie nie traktuje.

je ......su ale zrobiłam się nudna.

:wink: :wink:

Sorry

Buziaki dla Ani od dużo starszej anny.

• 2 weeks później...

Nu ja WAM dam -encyklopedię :o :lol:

Nu i Ktosiek zniknął - szlaban chłopina dostał -za WAS - o teściowej ...

:lol: :lol: :lol:

A ja napiszę tak -wszystko zależy jakim jest się człowiekiem... teściowe -to że złe, wredne i wiedźmy -jednym słowem - to zabobon tak jak z blondynkami -a wszystko to te kawały -żarty - między innymi.

Różni są ludzie i uważam, że nie wolno wszystkich wrzucać do jednego worka... Jedne teściowe są wyrozumiałe i konie można z nimi kraść, a inne są bo są i jeszcze zatruwają życie innym.

Podobnie odnośnie znaku zodiaku - nu ja jestem BARAN, znam jedną osobę, która jest spod tego znaku i ni jak aby nas tak wrzucono do tego jednego wora... Ja bardziej podciągam też pod byka... A czytając horoskop mojego Miśka -to w ogóle nie dla niego i nie o nim...

Taki podałam przykład z życia codziennego, ale dotyczy on nas - ludzi, którzy jacy będą, tak będą nas inni postrzegali. Chociaż nieraz właśnie to nie takie proste... :roll:

Ale napisałam :o :wink:

Ktosiek zapracowany... ale nic dziwnego... w końcu tata pewnie chodzi na spacerki z wózeczkiem :wink:

Pozdrowieńka dla WAS Ktosiek :wink:

Witam. Na forum zaglądam, ale nie mam o czym pisać.

Ania rośnie, dzisiaj już ma miesiąc. W 26 dniu wyglądała tak:

http://img171.imageshack.us/img171/2338/82598679.jpg

http://img688.imageshack.us/img688/3295/78174847.jpg

Co do budowy, to jest ten stan zero.

Mam pustaki na prawie całą budowę(powinno starczyć), stal na cała budowę, pustaki stropowe, garaż -blaszak.

W tej chwili nie mogę powiedzieć, kiedy będzie coś więcej. Na razie nie jest łatwo. Będę musiał rozejrzeć się chyba za jakimś kredytem, no ale załatwić go nie będzie też prosto.

Dzięki wszystkim którzy do mnie zaglądają.

O teściowej nie będę się rozpisywał. Macie rację, ale ... jak napisała taka_ja & taki_on:) ludzie są różni, mają różne charaktery, no i niekoniecznie pasujące do siebie.

Pozdrawiam

Witam....

Oczywiście zgadzam się w 100%....my z Gosią tak żartowałyśmy ogólnie.....przez pryzmat tych kawałów o teściowej.......i jak Gosia np. przypominała ta reklamę to ten co ją wymyślił może ma kochana teściową....To dokładnie tak jak z kawałami o blondynkach......jestem blondynką i uwielbiam te kawały bo sa po prostu śmieszne i zabawne......trzeba mieć do siebie dystans......a co do teściowych.....cóż.......nie wszystkie są jednakowe.....moja jest cudowna........mam z nią wspaniały kontakt......rozmawiamy na wszystkie tematy.......śmiało można powiedzieć że się przyjaźnimy......lubię spędzać z nią czas......i razem śmiejemy się z kawałów o teściowej :lol: :lol:

Całuski dla córeczki....dla takiej malutkiej istotki miesiąc życia to już dużo :D....jak te dzieci szybko rosną......mój ma już 4 lata.....czasem myślę że za szybko........

Ktosiek.....zima szybko zleci....stan zero już jest.....a wyjść z ziemi to już bardzo dużo....jak nam tu na wiosnę wystartujesz to chwila moment i ty będziesz wprawiał okna :wink:

Chciałam jeszcze podziękować za radę co do okien.....

paaaa[/b]

Witam. Fajnie się ten Wasz rodo zapowiada, a wizualki pierwsza klasa. Też bym tak chciała ale z moimi zdolnościami to marne szane :-? Cały dzień z kuchnią walczyłam a efekt taki sobie.

Gratuluje córeczki, śliczny bobasek.. Pamiętam jak mój szkrab był taki malutki a teraz już dwa latka skonczył i na dodatek ma własne zdanie. Ten czas tak szybko leci..........

• 2 weeks później...

Dawno mnie nie było, zaglądam, ale czasu brak na pisanie. Czytam ostro o kotłach. Napaliłem się na kocioł z podajnikiem ślimakowym, tzw. kocioł na eko-groszek.

No to postępy są, dzisiaj telefon z Polski, trzeba zapłacić drugą ratę do zakładu energetycznego i....

mam im podać kto będzie robił instalację :lol: . To mnie panowie zaskoczyli, ja tu fundamenty, a oni mi o elektryce.

Mieliście też tak, bo na razie nie wiem o co kaman :D:D:D

Na prund :roll: to i tak poczekam jeszcze pewnie dłuuuugo, ale się nie śpieszy na razie.

No i pytanie co do ceny.

Mam propozycję, za 50zł i 75 zł od tzw. punktu. Prawdopodobnie z materiałem, bo jak bez to chyba ich pogięło. Wolałbym w ogóle cenę za całość, a nie z tymi punktami, ale to jeszcze daleka droga.

No i lecimy do Polski, 6 grudnia :D:D urlopik na 6 tygodni :) w końcu zobaczę mój plac boju.

Witaj.....

Co do prundu to ci nie pomogę bo nie jestem jeszcze oblatana w tym temacie :oops: będziemy wnet jechać do wykonawcy się umawiać co i jak i za ile.....to ci napiszę.......ale może to potrwać bo najpierw okna trza wstawić a potem nie wiadomo jak z terminami ma facet od prądu.......ale tu na forum na pewno zaraz ci ktoś napisze jak cenowo to powinno wyglądać :D

Widzę, że super prezent dostajecie na 6 grudnia od Św. Mikołaja 8) 8) :p :p ....aż 6 tyg. w Polsce......to sobie odpoczniecie....babcie się wykażą przy wnusi to będziecie mieć więcej czasu na odpoczynek i bieganie po budowie :D ....a my tu czekamy na zdjęcia 8)

Pozdrowienia