Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodo 8 - domek Ktośków-komentarze

ktosiek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 324
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za odpowiedzi. jednak będą 100x210, gdyż odejmując futrynę, tego doświetlenie będzie 17 cm. No i drzwi na zamówienie. Więc zrobię standardowe, chociaż zastanawiam się nad poszerzeniem i zrobieniem doświetlenia bocznego,ale chyba jednak odpuszczę, będzie szybka w drzwiach.

Najgorzej mnie wkurzają decyzje na odległość i brak możliwości zobaczenia na własne oczy. Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam serdecznie, dość mocno spóźniona w tym sezonie budowlanym:oops:......

Mało brakło a przegapiłabym SSO :jawdrop: tak pędzicie:D GRATULUJĘ POSTĘPÓW.

Płyta już zalana to teraz pójdzie szybciutko i będzie przykryte, tylko żeby ta wredna pogoda się zmieniła....bo ja już zaczynam deprechy dostawać.......nie dośc że zima się ciągnęła w nieskończoność, to jeszcze od początku maja deszcze, plucha i wietrzysko!! Mąż włączył dziś ogrzewanie :-x bo od kilku dni 8-9 st.:jawdrop:

Także życzę dużo słoneczka, żeby można było dalej startować......

No proszę, Strop zalany i tyle zrobione już...;)

Gratuluję postępu prac.

Co do drzwi wejściowych to i MY szukamy, byłam w kilku salonach i szczerze to chyba wrócę do Gerdy GTT, bo u nas muszą być stalowe. Ale takie z szybką, chyba, że znajdę inne.

Ja widziałam te w marketach -w katalogach wyglądają super, a zobaczyłam je to ... nu jaka cena tak i wyglądają, cóż za 800 zł. Na allegro te same już sprzedają powyżej 1 tys. pisząc -produkt polski. Nie wspomnę o tych samych modelach drzwi a w każdej firmie inna nazwa, symbol.

Chcę zwykłe drzwi i mamy problem... Ale trzeba się zastanawiać, bo czeka się też od 4 tyg.

Ktosiek trzymam kciuki za dalsze postępy... wklej nam tutaj córcię, już napewno spora;)

Na razie poczekamy z synem ;)

Prace mają się zacząć 4 czerwca, plan jest że do końca czerwca może się uda, zależy wszystko od Cieśli i od dachu. Pokrycie praktycznie wybrane, okna dachowe, obróbka komina będzie z blachy, komin ocieplony(nie będzie klinkieru).

W lipcu jedziemy do Polski, w końcu zobaczę domek :D:D:D

W między czasie został wybrany piasek ze środka, bo było za dużo i ponownie ubity, miała się robić hydraulika, majster od posadzek już zaklepany. Dzisiaj prawdopodobnie będę wiedział więcej co tam zrobili.

Pozdrawiam niedzielnie.

• 4 weeks później...