taka_ja taki_on 28.06.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Budowa na razie czeka, teraz na cieśli. Wszystko pomalutku idzie do przodu. teraz wybieramy blachodachówkę i okna dachowe przez internet. Witam;) Ania już spora dziewczynka i jaka fajniutka, a niedawno taki mały robaczek leżał Oj to faktycznie, jak powiedziała pierwsze słowo -tata - to na brata:rotfl: Domek urósł i teraz tylko przykryć, a można będzie potem w środeczku robić. Jaki kolor planujecie blachodachówki? Pozdrawiam i powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 28.06.2010 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 (edytowane) No Ania właśnie kończy jutro 9 miesięcy, śmiga już po podłodze, że trudno upilnować. Stoi sobie, pomyka dookoła łóżeczka i łóżka czy mebli. Jak się zapomni to i dłużej nawet stoi sama, ale jeszcze kroczków się boi robić. No i ma dwie jedynki u dołu, u góry idą. CO do Blachodachówki bo będzie Pruszyński Kron kolor wiśnia, okna dachowe raczej Velux. No i jutro zaczynają panowie Cieśle. :D Dzięki za odwiedziny Edytowane 4 Lipca 2010 przez ktosiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 25.07.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Hohoho.....ale tu pędzicie z pracami a ja tu mam takie zaległości .Ania piękna dziewczynka, jak ten czas biegnie , niedawno pokazywales fotki po urodzeniu.Rodo pieknie urósł. teraz to juz bedzie z górki....... ale dylematy wykonczeniówki dojdą .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 25.07.2010 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 No prace idą powoli, znowu niezłe opóźnienie. Urlop się kończy, trzeba wracać do Irlandii, a tu dachu jeszcze nie ma. Zaczęli dopiero w sobotę, a tu jak na złość pogoda się popsuła. Mają kilka dni, to może zobaczę finał. Teraz wybieram okna i drzwi, oj oj oj.Kolor złoty dąb, raczej jednostronny. Zastanawiam się nad oknami Adams, profil brugmann, okucia Roto nt. Kusi nie jezierski, ale cena jednak, wyjdzie ponad 5 tyś. drożej.Niedługo zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 25.07.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witam wieczorową porą. Gdzie to Pan się podziewa, Panie Ktośku???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 26.07.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 WitamTroszkę się spóźniłam na to wiechowe.....ale GRATULUJĘ serdecznie kolejnego etapu:) jeszcze chwilę i będziecie oblewać SSO. Anulka śliczna dziewczynka, po dzieciach widać jak ten czas leci...... Pozdrawiam i życzę powodzenia przy kryciu dachu i dalszych etapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 26.07.2010 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Dzisiaj dach już jest ołacony i ofoliowany, część podbitki zrobiona, jutro reszta obróbek , rynny. Później krycie. A gdzie byłem?? zaglądam, czytam, ale mało czasu na pisanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 02.08.2010 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Nowe wieści w dzienniku, zapraszam wszystkich, jest się w końcu czym pochwalić, szkoda tylko, że pogoda popsuła nam trochę plany, nie zdążyli zrobić dachu zanim wyjechaliśmy, więc efekt końcowy widzę tylko na zdjęciach, ale chociaż trochę widziałem.Pozdrawiam czytających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.08.2010 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Hejka KTOSKI Przydreptalam tutaj z BUDUJACYCH na ODLEGLOSC ..... Zapraszales to wpadlam zobaczyc co u Was . Gratuluje SSO !!!!!!!! Domek pieknie sie prezentuje , ale najpiekniejsza to ta Wasza Kruszynka :hug:nic tylko sciskac i przytulac takie malenstwo . Pozdrawiam i zycze powodzenia w budowaniu i zyciu prywatnym ( fajna z Was Rodzinka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 12.08.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Gratuluję SSO!!! Dzidzia rośnie jak trzeba )) Brawo brawo! U nas planujemy rodzonko na za tydzień albo dwa...ale nie będzie różowo bo dzidzia się nie-zapragnęła odwrócić jak należy..więc może być ciężko. Ile zajęło wam ułożenie dachówki? Z fotek wynika że to była chwilka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 12.08.2010 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Hejka KTOSKI Przydreptalam tutaj z BUDUJACYCH na ODLEGLOSC ..... Zapraszales to wpadlam zobaczyc co u Was . Gratuluje SSO !!!!!!!! Domek pieknie sie prezentuje , ale najpiekniejsza to ta Wasza Kruszynka :hug:nic tylko sciskac i przytulac takie malenstwo . Pozdrawiam i zycze powodzenia w budowaniu i zyciu prywatnym ( fajna z Was Rodzinka ) Dzięki, ja też zaglądam od jakiegoś czasu do Twojego dziennika. Dobrze że masz taką dobrą osobę odpowiedzialną za budowę. U mnie wszystkim zajmuje się mój tata, już chyba ma dość, odetchnął, że przykryte. Gratuluję SSO!!! Dzidzia rośnie jak trzeba )) Brawo brawo! U nas planujemy rodzonko na za tydzień albo dwa...ale nie będzie różowo bo dzidzia się nie-zapragnęła odwrócić jak należy..więc może być ciężko. Ile zajęło wam ułożenie dachówki? Z fotek wynika że to była chwilka! Robota trwać miała 3,5 dnia i tyle by było, ale deszcz przeszkodził, przez to finału nawet nie wiedziałem, bo musiałem już wyjeżdżać do Irlandii. Daszek opili beze mnie. Tylko ja mam blachodachówkę a nie dachówkę, więc to dużo szybciej się robi. Ale mam tez już podbitkę zrobioną, rynny. Test szczelności już był też kilka razy, jest wszystko Ok. z ekipy dachowej jestem zadowolony, jak do tej pory najlepsza jaka się mi trafiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 20.08.2010 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 No to kilka nowości na budowie mamy już okienka. Mam pytanie, czy do odbioru budynku potrzebne jest ogrodzenie działki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.08.2010 02:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Mam pytanie, czy do odbioru budynku potrzebne jest ogrodzenie działki?? :no::no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 21.08.2010 02:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Domek z oknami to juz SSZ .......... to jest cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 21.08.2010 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 :no::no: No mi się tak wydaje, ale może ktoś się jeszcze odezwie. Co w domu musi być wykończone, żeby dostać ten odbiór. No prawie SSZ teraz już mam i drzwi i to jakie DREWNIANE ;) takie modernistyczne, wieczorem wstawię w dzienniku. No i prawie skończyli kłaść kabelki, teraz czas na tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 21.08.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww... Jaki to ładniutki domek. Ta blachodachówka wygląda jak soczysta czerwień Okna ładne i ten parapet... Jestem ciekawa drzwi. My mielismy się skusić na drewniane, ale mamy wejście od strony zawietrznej i padło w końcu na stalowych. Zreszta kiedyś trzeba będzie kupić rolety, jak będzie porządnie sypało to cyk roletka na dół. Ktosiek gratuluję WAM takich postepów i zyczę pomyslnych -kolejnych. Kurczę zaraz patrzeć a Ania skończy roczek, ale ten czas mknie. Wstawiłbys focię ciotką córci WASZEJ, teraz tam szaleje zapewne. Pozdrawiam WAS;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.08.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 GRATULUJE SSZ !!!!!!!!!! :) i dalej będę kibicować!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 21.08.2010 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 GRATULUJE SSZ !!!!!!!!!! :) i dalej będę kibicować!! Dzięki Wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww... Jaki to ładniutki domek. Ta blachodachówka wygląda jak soczysta czerwień Okna ładne i ten parapet... Jestem ciekawa drzwi. My mielismy się skusić na drewniane, ale mamy wejście od strony zawietrznej i padło w końcu na stalowych. Zreszta kiedyś trzeba będzie kupić rolety, jak będzie porządnie sypało to cyk roletka na dół. Ktosiek gratuluję WAM takich postepów i zyczę pomyslnych -kolejnych. Kurczę zaraz patrzeć a Ania skończy roczek, ale ten czas mknie. Wstawiłbys focię ciotką córci WASZEJ, teraz tam szaleje zapewne. Pozdrawiam WAS;) Czerwony jak u Perłóweczki, ale taki nam się podoba A co do drzwi drewnianych to napisałem tak z przymrużeniem oka;) szczegóły w dzienniku. A docelowe będą tak samo stalowe. A z wieści rodzinnych to właśnie Ania się zbierała, zbierała i dzisiaj już pierwsze kroki się odważyła bez trzymania zrobić, tak naprawdę sama idąć, bo wkoło wszystkiego to już ponad miesiąc śmiga a dzisiaj poszła. Niedługo 11 miesięcy kończy. Zdjęcie z 15 sierpnia: http://a.imageshack.us/img822/5333/forumqh.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 06.09.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 śliczna dziewczynka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 07.09.2010 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 (edytowane) No to teraz w ogóle. Ania zaczęła chodzić 10 miesięcy i3 tygodnie.http://www.youtube.com/watch?v=jPD8nweSm74http://www.youtube.com/watch?v=Gml2SEfr4pA A na budowie elektryka zrobiona, czekamy na tynkarzy, mają być po 15. Dzięki Kala za odwiedziny. Edytowane 10 Września 2010 przez ktosiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts