Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 545
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam serdecznie nowo przybyłych:) i dziękuje za tak mile słowa

jolanta k jutro jak będę w domu to zmierzę grubość tralek

mo uważaj z tym wciąganiem...z biegiem czasu zamienia się to w bezsenność

BetaGreta nie pamiętam,co to za płytki.Zależało mi na w miarę matowych i jasnych płytkach.One są koloru mleko z odrobina kawy.Być może jutro znajdę fakturę

mikiletto łóżeczko jeszcze nie jest przemalowane.Pewnie stanie to się we wtorek,żeby do weekendu miało czas wyschnąć i wywietrzeć.Namawiam usilnie męża jeszcze na pomalowanie drewnianego parapetu u Młodego na biało.I powiem nie do końca skromnie;),że pokój po dwukrotnym malowaniu wygląda obłędnie.Po pierwszym malowaniu jęczałam mężowi,że zmieniamy kolory,bo jest smutno i buro.Małżonek powiedział poczekaj na drugie malowanie i miał racje.

aga25 miło jak się słyszy takie słowa po roku przyspieszonego procesu siwienia z powodu planowania i realizowania własnego kąta

gosia4444 okap to firma Gorenje seria Ora Ito white.

zlewozmywak to firma Blanco model Metra 6s

mazo blat dębowy.Większość osób ostrzega mnie,że drewniane blaty sa bardzo trudne w utrzymaniu i będę żałowała.Stwierdziliśmy jednak z mężem,że to zawsze było nasze marzenie i najwyżej razem popłaczemy.Za kamieniem nie przepadamy,a z laminatem nie mamy dobrych doświadczeń.

Ja też mam w tej chwili blat drewniany, może nawet dębowy. Jest trochę więcej zachodu, ale drewno to drewno, trzeba tylko uważać, żeby nie pociąć go nożem, ten mój odziedziczony jest niestety pocięty i trochę poprzypalany, nie wiem od czego - gorącego garnka? W nowej kuchni też będę miała drewniany blat (chociaż niektórzy uważają, że do lakierowanej kuchni to be), ale nie wiem jaki, dębowy wydawał mi się bardzo ciemny, ale to może zależy od oleju?

BetaGreta nie pamiętam,co to za płytki.Zależało mi na w miarę matowych i jasnych płytkach.One są koloru mleko z odrobina kawy.Być może jutro znajdę fakturę

W szoku jestem, że to są płytki. Myślałam, że masz podłogę betonową. Musisz mieć idealnie dobraną fugę bo na zdjęciu nie widać łączeń.

mikiletto łóżeczko jeszcze nie jest przemalowane.Pewnie stanie to się we wtorek,żeby do weekendu miało czas wyschnąć i wywietrzeć.Namawiam usilnie męża jeszcze na pomalowanie drewnianego parapetu u Młodego na biało.I powiem nie do końca skromnie;),że pokój po dwukrotnym malowaniu wygląda obłędnie.Po pierwszym malowaniu jęczałam mężowi,że zmieniamy kolory,bo jest smutno i buro.Małżonek powiedział poczekaj na drugie malowanie i miał racje.

Podejrzewam, że twoje dziecko będzie miało przepiękny pokój.

Rozumiem, że niedługo będą zdjęcia :wink: .

W szoku jestem, że to są płytki. Myślałam, że masz podłogę betonową. Musisz mieć idealnie dobraną fugę bo na zdjęciu nie widać łączeń.

widać ,widać;)Bardzo podobają mi sie betonowe podłogi,ale czytałam,że jest kłopot z ekipa potrafiąca robić takie wylewki,tym bardziej i na małej powierzchni.

W nowej kuchni też będę miała drewniany blat (chociaż niektórzy uważają, że do lakierowanej kuchni to be),

Mazo no ja jestem ten typ,co mdf lakierowany+ drewniany blat to nie moja bajka;) ,ale każdemu co innego w duszy gra.Tutaj masz pitu pitu o drewnie w kuchni

http://targiwnetrz.gazeta.pl/targi/10,3,,,,236,Drewno+w+kuchni.html

Podejrzewam, że twoje dziecko będzie miało przepiękny pokój.

Rozumiem, że niedługo będą zdjęcia :wink: .

mikiletto to sie dopiero okaże :lol:

Mazo no ja jestem ten typ,co mdf lakierowany+ drewniany blat to nie moja bajka;) ,ale każdemu co innego w duszy gra.Tutaj masz pitu pitu o drewnie w kuchni

http://targiwnetrz.gazeta.pl/targi/10,3,,,,236,Drewno+w+kuchni.html

Dzięki! parę ładnych inspiracji. Wiadomo - o gustach itd.... Ja po prostu niczego innego nie widzę do tej kuchni, nie chcę, żeby było tylko szaro-biało-grafitowo, drewno ma ocieplać wnętrze. Mam pewne wątpliwości, ale widziałam kilka takich zestawów i nie było źle.

pokażę Wam drodzy goście kinkiety jakich potrzebuję (sztuk 3).Dwa do łazienki białej ,jeden do pokoju starszego syna.Niestety cenowo nie są na wyciągnięcie mojej ręki (około 70 euro jedna,bez przesyłki).Gdyby ktoś zobaczył coś bardzo podobnego proszę o kontakt;)Dziwne,że taki kłopot z wyborem w Polsce (same kinkietowe koszmarki w sklepach).Niby prościutka forma,a w sklepach królują wygibasy.

Nordal się nazywają.

http://lh5.ggpht.com/_gcrwT4Qpssk/SwaiEC3usJI/AAAAAAAABJY/3LpRypW_y9Q/nordal2.jpg

ewentualnie takie (te bardziej do łazienki białej)

http://lh3.ggpht.com/_gcrwT4Qpssk/SwaiECEUoqI/AAAAAAAABJc/2zyVFm1Pnek/nordal.jpg

Ucieszyłam się widząc nową serię lamp w ikea barometer,ale radość minęła jak odkryłam,że kinkietów nie mają.

Lampe na biurko kupimy do pokoju syna

http://lh6.ggpht.com/_gcrwT4Qpssk/Swl5SttekII/AAAAAAAABLU/1bF_FbRbwi4/barometer.jpg

idealnie będzie pasowała do wcześniejszego zakupu

http://lh5.ggpht.com/_gcrwT4Qpssk/Swl5STdG3oI/AAAAAAAABLQ/048moXbS1Z4/s512/ottava.jpg