Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 545
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też mi się podoba! Jak dla mnie tworzy się taki "angielski" klimat. Już mam w głowie cały wystrój :)

hehhee to podziel się kobieto:)tym wystrojem.Szczególnie,co robić z tapicerką krzeseł.

Kuchnia miała być angielska.Tzn jeszcze rok temu miałam ja w głowie.Jak doszło do zamówienia,wyszła bardzo prosta,wręcz nowoczesna,biała kuchnia.Jedyny akcent mówiący nie nowoczesności to drewniany olejowany blat dębowy.

Góra domu tez raczej z tych bardziej ku nowoczesności..żartuję .Prosto,ikea górą.

Ja właśnie obiłam sobie stare krzesła (ale nie tak piękne, jak twoje, tylko takie zwykłe od "Puszczy") i niestety wyszło tak sobie - ale obiecuję sobie, że to przejściowo. Miał byc fajny "nowoczesny" czarno-biały material (u ciebie taki widzę), ale niestety nie znalazłam go. Potem mał być szary sztruks - też go nie znalazłam (okazało się, że to brąz), więc kupiłam coś podobnego do sztruksu, też szare, aby móc w końcu siedzieć przy stole. Teraz po fakcie pomyślałam, że mogłam obić czymś "pluszowym" (flausz?).

U ciebie (wg mojego pomysłu :) przy tej cegle fajnie będą wyglądały dodatki czarne (np. zegar "dworcowy") i białe. Na forum można znależć takie aranżacje.

Przyszło mi właśnie do głowy, że twoje krzesła mogą wyglądać też fajnie w jakimś pasiastym materiale.

Słuchaj, "pasowanie do siebie" niemusi zawsze polegać na dopieraniu tego samoego koloru. Ale wpadł mi jeszcze inny pomysł - takie kolorowe krzesła, tzn jednolity materiał, ale rózne kolory (tzn. jeden kolor dominujący, a np. dwa w innym kolorze, np. czerowny, zielony czy niebieski i żółty (zalezy jak reszta będzie). Znalazłam coś takiego - chodzi mi o te kolorowe fotele:

http://www.dekoratorniatv.pl/odcinek_149-150