pati83 15.09.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 I jeszcze pytanko o ten "tynk" - czy po nim naprawde nie bedzie kurzu? czy tak samo sie go nakłada jak taki zwykły cekol i szlifuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.09.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 I jeszcze pytanko o ten "tynk" - czy po nim naprawde nie bedzie kurzu? czy tak samo sie go nakłada jak taki zwykły cekol i szlifuje? O co chodzi z tym kurzem? Szlifować to się go nie szlifuje, a przynajmniej o tym nie słyszałem. I o który cekol chodzi? Tynk, gładź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati83 15.09.2009 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 maz ma malowac pokoik dla dzidzi a w czesniej trzeba w kilku miejscach wygładzić sciany, nie wiem dokładnie o jaki cekol chodzi (taki biały proszek na sciany ktory jak przeschnie trzeba wyszlifowac aby sicany byly gladkie) no i jedna dziewczyna na forum pisala o tym gold band ze po nim nie mieli kuzrzu w domu, a ja jetsem w 7 m-cu ciazy i jak sobie pomysle o tym kurzu po "zwykłym" cekolu to az mnie dlatego pytan czy ten gold band band nadaje sie własnie do "wygładzania" scian w pokoju i jak wyglada sprawa "szlifowania" i pyłu po nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.09.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 maz ma malowac pokoik dla dzidzi a w czesniej trzeba w kilku miejscach wygładzić sciany, nie wiem dokładnie o jaki cekol chodzi (taki biały proszek na sciany ktory jak przeschnie trzeba wyszlifowac aby sicany byly gladkie) no i jedna dziewczyna na forum pisala o tym gold band ze po nim nie mieli kuzrzu w domu, a ja jetsem w 7 m-cu ciazy i jak sobie pomysle o tym kurzu po "zwykłym" cekolu to az mnie dlatego pytan czy ten gold band band nadaje sie własnie do "wygładzania" scian w pokoju i jak wyglada sprawa "szlifowania" i pyłu po nim Ale Goldband to nie "tynk", ale najprawdziwszy tynk gipsowy, a ten cekol, o którym piszesz to gładź gipsowa. Jeśli tobie chodzi o wygładzenie ścian przed malowaniem to chodzi właśnie o gładź gipsową (niekoniecznie Cekol) i to zawsze będzie się pylić w czasie szlifowania. Można to znacznie zredukować używając specjalnej maszynki do szlifowania gładzi podłączonej do odkurzacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam-Police 29.10.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Goldband to zaprawa tynkarska do wyrównywania ścian i nie szlifuje sie go,ale na niego trzeba polozyc zaprawe gipsowa(najlepiej akrylpuc snieznobiala).Sama zaprawa gipsowa nie moze bć polozono gdyż moze popekać po jakims czasie,gips musi miec podloze,a goldband,lub rodband jest bardzo dobrym podlozem pod ta zaprawe.Co do kurzu to zaprawe gipsowa trzeba scierac po wyschnieciu dla uzyskania jednolitej równomiernej powierzchni wiec napewno sie nakurzy,to są własnie ''uroki remontów''.Pozdrawiam-Adam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwo 22.12.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Mozesz smialo malowac na goldban z knaufa do recznego nakladania,prawda jest ze ten tynk mozesz nakladac i nie szlifowac po wyschnieciu lecz zalezy to od umiejetnoszi tynkarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 22.12.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Goldband to zaprawa tynkarska do wyrównywania ścian goldband nie jest do wyrownywania scian jest to typowy tynk gipsowy i mozna go nakladac recznie lub maszynowo. oczywiscie do maszynowego nakladania stosuje sie inny typ goldband-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts