Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cyklinowanie czy panele?

MarceliSzpak

Cyklinowac czy panele?  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Cyklinowac czy panele?

Recommended Posts

• 1 year później...
Pierwsze co mi z googla wyskoczyło po wpisaniu "cyklinowanie"

http://www.cyklinujemy.pl/index.php?main=naszcennik

Warszawa - 24 zł/m2 za komplet.

Tak tylko na boku, zachęcam by poszukać głębiej w google'u przed podjęciem ostatecznej decyzji o wybiorze firmy. Ja się na Szlif-Polu zdecydowanie zawiodłem. Jakość roboty kiepska, a w dodatku nieterminowi, przy czym trzeba samemu wydzwaniać, by wybłagać termin, kiedy w końcu raczą przyjechać.

jeśli cena cyklinowania wynosi ponizej 100 zł za metr, to wychodzi taniej, bo porządne panele, które moga konkurować z parkietem, też będą koło 100 zł kosztować (balterio, pergo itp). a jak ktoś wspomniał dochodzi podkład i wykończenia. za to położyć panele jest dużo łatwiej niz przeprowadzić akcję cyklinowania :)

• 4 years później...

Parkiet czy panele ?

A co jezeli mam parkiet z lat 80 bardzo ladny, okolo 45 m2 a pod nim subit ? Parkiet zostal zerwany ponjewaz trzeszczal jak sie po nkm chodzilo. Czy jest to oplacalne czyszczenie parkietu z subitu oraz frezowanie wylewki potem wylewanie nowej, i ukladanie parkietu na nowo, kolejno cyklinowanie lakietowanie itd....? Czy poprostu sie w to nie bawic i polozyc zwykle panele ?. Na nowy parkiet mnie nie stac.