tufus 15.09.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witam, Warunki zabudowy dla mojej działki otrzymałem w 2008 roku, pierwsze co zrobiłem to uzbroiłem teren (prąd,woda) oraz postawiłam płot. Płot postawiłem zgodnie z warunkami zabudowy, teraz gmina każe przestawić mi płot o trzy metry, ponieważ będzie budowana droga. Moje pytanie brzmi kto ma zapłacić za usługę przestawienia płotu gmina czy ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 15.09.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Jak warunki zabudowy określiły „budowę” płotu (ogrodzenia) ? Czy uzbrojenie działki, czyli wykonanie przyłączy, było zgłoszone do urzędu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tufus 15.09.2009 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Ja płot postawiłem zgodnie z warunkami zabudowy. Oczywiście postawienie płotu zostało zgłoszone do odpowiedniego urzędu w starostwie i urząd wydał pozwolenie na postawienie płotu. Według warunków zabudowy płot musiałem cofnąć od granicy działki o 5 metrów i to zrobiłem, ponieważ było wiadomo że będzie budowana droga, ale teraz znowusz mam się cofnąć o kolejne 3 metry, tylko żę ja już zapłaciłem za postawienie płotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 15.09.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Czyją własnością była działka od której ten płot stoi w momencie budowy tego płotu? Jeśli należała do Gminy czy zgłaszałeś budowe ogrodzenia na 30 dni przed jego postawieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 15.09.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Jeśli zrobiłeś wszystko zgodnie z prawem to gmina ma obowiązek przestawić płot lub wypłacić ci odszkodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 15.09.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Teoretycznie, to urząd powinien zapłacić za przestawienie. Praktycznie - ciężka droga przed Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 15.09.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 nie rób nic - czekaj aż Ci zaproponują pieniadze. Godziwe. A gdyby chcieli zrobić coś bez Twojej zgody wzywaj policję Znowu brać urzędnicza czegoś nie zauważła odpowiednio wcześnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tufus 15.09.2009 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Szczerze mówiąć droga którą aktualnie mają rozbudować jest na mojej działce.Moja działka graniczy z lasem, ale wójt poprowadził tam drogę, która obecnie jest szlakowa, ale ma być asfaltowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 15.09.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Czegoś nie rozumiem:Czy droga to wydzielona osobna działka jaką ma szerokość ?Jeśli już odstąpiłeś 5 m a masz odstąpić jeszcze 3 m to droga ma mieć szerokość 8 m a to już prawie autostrada ?. Coś mi tu nie gra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 15.09.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Wszystko gra. Droga + pas ochronny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 16.09.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Ale siwy jedno mnie absorbuje, kolega twierdzi że droga jest na jego działce, z postów wynika że w całości. Który wójt robi za samorządowe pieniądze prywatną drogę, za to grozi dyscyplina finansów publicznych? Może trzeba sobie zadać pytanie jak wygląda prawnie dostęp do drogi publicznej dla tej działki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts