Allanah 15.09.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Proszę o pomoc w ściągnięciu na odbiór wykonawcy przyłącza wody.Sprawa wygląda w ten sposób, że przyłącze zostało wybudowane przez poprzedniego właściciela działki, jest licznik i umowa na dostarczanie wody. Przy okazji kompletowania dokumentów do nadzoru w celu odbioru budynku okazało się, że nie ma odbioru końcowego przyłącza wody. Do odbioru końcowego potrzebna jest obecność wykonawcy, przedstawiciela wodociągów i moja. Znalazłam kontakt do wykonawcy ale ten twierdzi, że może się stawić ale dopiero po 20 listopada. Ten termin jest dla mnie nie do przyjęcia. Jak go zmusić? Facet pracuje w moim mieście ale twierdzi że przez najbliższe dwa miesiące nie ma ani chwili wolnej pomiędzy 7 rano a 19 wieczorem. Aspekt finansowy odpada bo prawdopodobnie rozliczył się w całości z poprzednim właścicielem Podpowiedziano mi, żeby ściągnąć na ten odbiór zupełnie innego wykonawcę, ale do chwili obecnej nie znalazłam nikogo kto chciałby się podpisać pod nieswoją robotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 15.09.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Jedz do niego niech podpisze protokoły i postawi pieczatki.Jak jest licznik i umowa to w wodociągach muszą mieć protokół odbioru, a jak to nie wypali to odbiór może zrobic komisja powołana z wodociągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allanah 15.09.2009 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Jak jest licznik i umowa to w wodociągach muszą mieć protokół odbioru Tak też twierdzi mój kierownik budowy i wykonawca przyłącza dlatego już włączyłam w poszukiwania byłego właściciela działki i wykonawcę, obiecali, że jutro sprawdzą czy mają u siebie swoje egzemplarze protokołu. Jedz do niego niech podpisze protokoły i postawi pieczatki. Rozwiązanie genialne w swojej prostocie. Mam zatem plan B jeśli poszukiwanie nie dadzą rezultatu. Wykonawca już wyraził zgodę na zaoczne podpisanie, mam nadzieję, że w wodociągach nie będą robili problemu. Dziękuję bardzo za cenną podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.09.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Jak jest licznik i umowa to w wodociągach muszą mieć protokół odbioru Tak też twierdzi mój kierownik budowy i wykonawca przyłącza dlatego już włączyłam w poszukiwania byłego właściciela działki i wykonawcę, obiecali, że jutro sprawdzą czy mają u siebie swoje egzemplarze protokołu. Jedz do niego niech podpisze protokoły i postawi pieczatki. Rozwiązanie genialne w swojej prostocie. Mam zatem plan B jeśli poszukiwanie nie dadzą rezultatu. Wykonawca już wyraził zgodę na zaoczne podpisanie, mam nadzieję, że w wodociągach nie będą robili problemu. Dziękuję bardzo za cenną podpowiedź. Duuuuże piwko dla Mariana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts