Spirea 27.09.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 dzięki za informację, będę pamiętać u kogo pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 27.09.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 na allegro są dobre ceny tych kóz pytałem u gostka co takie sprzedaje to miał 400 zł drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darexman 28.09.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Witam - mam ten piec/kominek (Antaya) od lutego tego roku. Z tego co pamiętam - była to nowość. Uważam, że jest rewelacyjny. Zapłaciłem coś koło 4,5kPLN (podobne z innych firm kosztowały ok. 10kPLN). Czegoś takiego szukałem. Jedyną wadą był brak możliwości doprowadzenia powietrza z zewnątrz (tak przynajamniej twierdzili sprzedawcy). Jakież było moje zdziwienie, gdy go zacząłem montować - okazało się, że można doprowadzić powietrze z zewnątrz. Kanał dolotowy jest po prostu umieszczony w nodze pieca.Chodziło mi też o dość szeroki piec, abym mógł go ustawić wzdłuż długiej ściany salonu (ok. 6,5m). I nie trzeba by go obudowywać (uważam to za jakiś anachronizm). Nie za bardzo rozumiem po co kupować kominek, aby go obudować i "kisić" te ciepło w tej obudowie. Ciepło ma się swobodnie rozchodzić od pieca...O.K. rozumiem, że jest to konieczne jak się chce robić jakieś rozprowadzenia... Jedyną drobną wadą tego pieca jest użebrowanie tylnej ściany - żona narzeka, że musi zbyt często wycierać osadzający się tam kurz. Ale z drugiej strony takie użebrowanie powiększa powierzchnię grzewczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korba 29.09.2009 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Darexman a ile metrów ogrzewasz? ile ci idzie drzewa i co ile musisz dokładać? Proszę abyś podał troche więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka80 05.10.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 witam wszystkich, razem z mężem zastanawiamy sie bardzo poważnie nad kupnem kozy dlatego zadzwoniłam do ojca bo on taką koze miał wiec coś może o niej powiedzieć ale niestety odradził nam kupno bo ponoć strasznie dymi i ściany będą czarne i że mieszkanie ma być wieksze bo nasze ma tylko ok.75 m kwadratowych. Dlatego od wczoraj przeszukuję internet na temat problemów z dymem ale nic nie moge znależć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.10.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 mnie się wydaje, że to kwestia prawidłowego podłączenia kozy. Jeśli ciąg rur będzie szczelny, to chyba nic nie powinno się dziać. Zależy też z jaką generacją pieców wolnostojących Twój ojciec miał styczność. Na forum jest trochę wypowiedzi użytkowników kóz. Przejrzałam tego całkiem sporo i nigdzie nie spotkałam wypowiedzi o problemach z dymem. Chociaż gdzieś ktoś ,chyba w wątku o kominkach, miał wątpliwości co do szczelności, ale wynikało to z niedociągnięć firmy montującej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka80 06.10.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 mnie się wydaje, że to kwestia prawidłowego podłączenia kozy. Jeśli ciąg rur będzie szczelny, to chyba nic nie powinno się dziać. Zależy też z jaką generacją pieców wolnostojących Twój ojciec miał styczność. Na forum jest trochę wypowiedzi użytkowników kóz. Przejrzałam tego całkiem sporo i nigdzie nie spotkałam wypowiedzi o problemach z dymem. Chociaż gdzieś ktoś ,chyba w wątku o kominkach, miał wątpliwości co do szczelności, ale wynikało to z niedociągnięć firmy montującej. ja właśnie też z mężem rozmawiałam ze same pozytywne opinie na teamt kozy znalazłam w internecie a o dymieniu nic nie było wiec i tak koze kupimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.10.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 mnie się wydaje, że to kwestia prawidłowego podłączenia kozy. Jeśli ciąg rur będzie szczelny, to chyba nic nie powinno się dziać. Zależy też z jaką generacją pieców wolnostojących Twój ojciec miał styczność. Na forum jest trochę wypowiedzi użytkowników kóz. Przejrzałam tego całkiem sporo i nigdzie nie spotkałam wypowiedzi o problemach z dymem. Chociaż gdzieś ktoś ,chyba w wątku o kominkach, miał wątpliwości co do szczelności, ale wynikało to z niedociągnięć firmy montującej. ja właśnie też z mężem rozmawiałam ze same pozytywne opinie na temat kozy znalazłam w internecie a o dymieniu nic nie było wiec i tak koze kupimy mam dovre dymi jak się otwiera i to czasem, jak jest ciąg nie taki, na początku palenia. Czyli albo jak jeszcze komin zimny, albo przykręcona za bardzo. generalni nie jest uciążliwe, bo to tylko czasem i zwykle sami sobie jesteśmy winni Ala ani koza ani kominek bez rozprowadzenia i nawiewu CAŁEGO parteru nie ogrzeje. Wystarczy ściana a już za ścianą zimno. nawet czasem za fotelem jest chłodno, bo zasłania. Trzeba wymusić ruch powietrza. Poza tym żegnajcie kwiatki w salonie, przynajmniej u mnie. żaden nie wytrzymał gorącego powietrza płynącego od kozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALISh 18.02.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Od kilku sezonów uzywam kozy Joyula kosztowała okolo 3000... podstawowa zasada przy kozach ....najlepiej rozpalac przy lekko rozszczelnionym oknie...i jak dokladam drewna to powoli otwierac drzwiczki co by pod cisnieniem szybkiego otwierania nie zasysal dymu zasdy standartowe jak przy kominkach szczelnych...i jesli chodzi o ogrzanie to parter caly ogrzewa...rura spalinowa przechodzi przez strop i wychodzi w sypialni przez co zawsze z 2 stopnie cieplej w sypialni.\Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomas1884 11.11.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 WitamChciałem się podpiąć pod temat;)Przeczytałem już chyba wszystkie posty dot. pieców kominkowych. Mimo wszystko chciałem się poradzić przed kupnem.Interesują mnie dwa piece. Jeden firmy INVICTA a drugi ROMOTOP.http://www.invicta.com.pl/oferta/piece_zeliwne/piece_zeliwne/chamane/?kat=180http://www.romotop.pl/piece-kominkowe-romotop/tala-16-ceramika-szyba-panoramicznaZ jednej strony czytałem, że piece stalowe z wkładkami szamotowymi są lepsze od żeliwnych. Na innej stronie, że odwrotnie.W moim mieszkaniu będzie służył do ciągłego palenia i jako jedyne źródło ogrzewania. Proszę o pomoc, który będzie dla mnie lepszyZ góry dziękuję za odpowiedzPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 14.10.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Witam, Minęło już trochę czasu, zatem prosiłbym użytkowników kozy Invicta Antaya o opinie. Jak się sprawują, czy wszystko dobrze działa i czy warte są zakupu?Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BorsukPL 07.11.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Chciałbym się dołączyć do tematu i zapytać o model Chamane (wspominany w poście). Czy ktoś posiada takowy i mógłby opisać coś więcej na temat jego użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smer 25.02.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Troszkę odświeżę temat.W związku z tym, że noszę się z zamiarem zakupu piecyka INVICTA ITAYA chciałem zapytać:Czy do dnia dzisiejszego przybyło niezadowolonych użytkowników przedmiotowego piecyka? Lub jeszcze lepiej - zadowolonych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts