Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaką folię pod i na wełne

simko1

Recommended Posts

Pod dachówkę kładziesz membranę (folię wysoko-paroprzepuszczalną) między krokwie wełna, pod krokwie druga warstwa wełny w poprzek a pod to folia paroizolacyjna.

FlashBack ty próbujesz być dowcipny czy twoja arogancja i chamstwo jest celowe ?

Bo jeśli myślisz że twoje wypowiedzi są zabawne to się grubo mylisz.

ta welne sprzedaja pakowana w folie to w czym problem ;)
Dobre :p ale nie takiej odpowiedzi oczekuję.

Tak w ogóle to pod styropian który kładzie się pod wylewkę, też mam sobie położyć folię w którą jest zapakowany ten styropian?

W sumie to widziałem jak pewien koleś zamiast membramy pod dachówkę położył sobie izolację z folii którą zrobił z.... reklamówek jednorazowych z ładnym napisem CASTORAMA. Dach przed położeniem dachówki miał ładne barwy żółto-niebieskie.

Wracając do tematu JAKĄ FOLIĘ POD I NA WEŁNE

reklamowki :D dobre.

Dla przegrody od strony "cieplej" wewnetrznej (pomieszczenie ogrzewane) damy paroizolacje, (pomieszczenie nie ogrzewane nie dajemy paroizolacji) a od strony zimnej/zewnetrznej (o ile to konieczne np. szczelina wentylacyjna) wiatroizolacje "membrane".

Pod dachówkę kładziesz membranę (folię wysoko-paroprzepuszczalną) między krokwie wełna, pod krokwie druga warstwa wełny w poprzek a pod to folia paroizolacyjna.

FlashBack ty próbujesz być dowcipny czy twoja arogancja i chamstwo jest celowe ?

Bo jeśli myślisz że twoje wypowiedzi są zabawne to się grubo mylisz.

pod dachowke klasc? czy moze przed? a konrlaty i laty dawac? to jest jak nazwales .... :D

o dlaczego paroizolacja ma byc zaraz za membrana?

Panowie widzę że tu jakieś docinki idą. Nadal jednak nie otrzymałem odpowiedzi na moje pytanie jaką folię pod i na wełnę? Przypomnę wełnę kładę BEZPOŚREDNIO NA DECE.
To jakbym kład dachówkę a ja tylko wełnę kładę na dece!

"Pinok" oceniasz wypowiedzi innych a sam nie bardzo wiesz co piszesz. W brew pozom "FlashBack" dał profesjonalną radę gdyż najlepszym rozwiązaniem chroniącym izolacje cieplną przed dostępem pary wodnej byłoby hermetyczne jej zamknięcie w folii paroizolacyjnej. Pozdrawiam.