szdar77 15.09.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Mam niby mały dylemat ale jestKiedy najlepiej wyciągnąć kominy poza wysokość dachu, przed czy po postawieniu więżby, i drugie pytanie jakiej grubości dawaliście podbitke zewnętrzna na dachu, mam mozliwość kupić w dobrej cenie podbitkę grubości 15mm ale czy taka grubość wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 15.09.2009 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 U mnie kominy powstawały po więźbie i pokryciu membraną. Tyle, że trzeba patrzeć na etapie stawiania żeby nie było kolizji z murowanymi kominami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 16.09.2009 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 przed kryciem wstepnym. widuje ladne podbitki z 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavulon 16.09.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 u mnie kominy robili w trakcie wiezby , na bierzaco trzeba sie pilnowac zeby skopac czegos i np. nie trafic kominem w krokwie albo cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staś100 16.09.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Wymuruj najpierw kominy, albo pilnuj aby krokwie nie wypadły na kominach. U mnie najpierw postawili krokwie a potem wyciągali kominy. Kominy wypadły na krokwiach, część krokwi później przerobili ale nie wszystkie. Musieliśmy tam gdzie nie dało się zrobić tzw mijanek złączyć dwa przewody wentylacyjne w jeden. Były nerwy i nasze i murarzy i cieśli .Nie wszystko zostało zrobione tak jak miało być w planie a wystarczyłoby wymurować najpierw kominy i nie mielibyśmy tylu problemów,a fachowcy dużo mniej dodatkowej roboty. Jeśli chcesz tego uniknąć muruj najpierw kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.09.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Zdecydowanie kominy po więźbie! Nie będzie żadnych problemów gdy wszystko jest robione zgodnie z projektem! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 17.09.2009 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 ja robilem kominy po wiezbie u sasiada robili przed i teraz ma 2 opaski na kominie bo byly za niskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunarb 17.09.2009 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 U mnie kominy robili też po wieźbie. Widziałem kominy wyciągnięte przed, murarz trochę przesadził i zwykłą cegłą poszedł za wysoko i teraz to widać na dachu bo opierzenie tego nie przykryło. A tak jak było wyżej pisane jeżeli dach robiony zgodnie z projektem to żadnej kolizji nie będzie, a cieśla przecież powinien widzieć gdzie komin będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts