kaszak 16.09.2009 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Po pierwsze - posiadam w komputerze kartę TV z MPEG-4. Czy wystarczy że kabel od talerza wtyknę do karty z pominięciem dodatkowego ustrojstwa po drodze? Bedzie grało? (Wiem, trzeba jeszcze dostroić. Ja się tylko farbuję na blond ). Po drugie - o co chodzi z tą jednorazową opłatą za TVN i Polszit? Coś gadali o jakichś kartach, które sie gdzies wtyka, rozumiem, że w to dodatkowe ustrojstwo. A jak ktos nie ma ustrojstwa tylko wypasiony telewizor z odpowiednim tunerem to gdzie se ma wetknąć? Że już nie wspomnę o karcie w komputrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.09.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Kartę się wtyka do tunera, który oczywiście musi być przystosowany do czytania kart Info ze strony tvp.pl Do odbioru kanałów, widz korzystający z platformy TVP, potrzebuje jedynie dekodera i anteny, za które zapłaci tylko raz, i który pozostanie jego własnością. W zamian uzyska bezpłatny bądź niskopłatny dostęp do cyfrowej jakości programów, w tym nadawanych w najlepszej rozdzielczości, czyli HD. Co będzie potrzebne do odbioru? Odbiornik satelitarny zwany też dekoderem, wraz z anteną i jej mocowaniem, kable, oraz oczywiście, telewizor. Do odbioru części programów będzie też potrzebna specjalna karta abonencka. Będzie więc działać na tej samej zasadzie, co teraz Telewizja na kartę n - a ja taką mam [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunarb 16.09.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 myślę że wszystkie twoje wątpliwości rozwieje to forumhttp://forum.satkurier.pl i tohttp://forum.emitel.pl/ tak naprawdę to jest temat rzeka a tvp z tego co wiem to nadaje w standardzie DVB-S2a polsat i tvn jeszcze nie uruchomili na tej platformie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 16.09.2009 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Gunarb, na miłość buddy, przeca napisałam że pyta blondynka a Ty mi sie każesz przebijac przez ten cały bajzel. Miejże litość i odpowiedz krótko i treściwie. Mam komputer z kartą TV MPEG-4 i talerz. Nic poza tym. Da się odbierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunarb 16.09.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Na moje oko sie nie da ponieważ jak masz karte i talerz to odbierasz DVB-S a jeżeli chodzi o platformę TVP to nadają w DVB-S2. Z czasem to pewnie będzie kwestia softu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 16.09.2009 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Właśnie mi kolega powiedział że potrzebna jest karta satelitarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gunarb 16.09.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Jeżeli śląsk i masz kartę DVB-t to na naziemną telewizję cyfrową programyTVP, TVN, Polsat będziesz musiał poczekać pare lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts