DeeF 16.09.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Witam,mam schody zewnętrzne jak w temacie - po łuku - wycinek 1/4 koła.Stopnie mam już wykonane z granitu - 1 łączenie na stopniu.Teraz zastanawiam się czym wykończyć podstopnice. Kamień cięty w wąskie paski odpada. Pierwsze co przychiodzi mi do głowy to tynk mozaikowy w kontrastowym kolorze.Może macie z tym tematem jakieś doświadczenie lub pomysły.Bardzo proszę.Pozdr.DF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.09.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 co do kolorów - nie wypowiem sie natomiast tynk mozaikowy jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 16.09.2009 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 A jak jest z utrzymaniem w czystości tynku mozajkowego na zewnątrz?Co z wodą i mrozem?DF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2009 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 A jak jest z utrzymaniem w czystości tynku mozajkowego na zewnątrz? podobnie jak z utrzymaniem czystości wewnątrz czyli gdy sie zabrudzi - trzeba wymyć Co z wodą i mrozem? DF z powierzchni pionowej woda spływa tynk mozaikowy nie jest nasiakliwy wiec mróz mu nie szkodzi wymaga tylko pedanteri przy kładzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 18.09.2009 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Dzięki za odpowiedź.W tzw. między czasie wpadłem na pomysł wykończenia podstopni blachą miedzianą lakierowaną. Widziałem takie wykończenia ścian wewnątrz budynków - całkiem niezły efekt. Co o tym sądzicie?DF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 19.09.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 DeeF- możesz zamieścić fotkę tych schodów, PROSZĘ? Też mnie takie czekają- tzn. wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 19.09.2009 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 OK. postaram się jutro zamieścić, choć nie skończone.Dziś pojawił się kolejny pomysł!!!! - Wykończenie podstopni płytkmi-mozaiką. Ceramika MILO ma w ofercie gres szkliwiony w takim formacie.Chyba przy tym zostanę. Kolorystyka mi pasuje.DF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts